Zeilen vanaf Kreta naar de onbekende Cycladen

  • Zeilen langs de kleine Cycladen - de Da Vinci
  • Zeilen langs de kleine Cycladen - de Da Vinci
  • Zeilen langs de kleine Cycladen - Chora Ios
  • Zeilen langs de kleine Cycladen - zonsondergang op de Da Vinci
  • Zeilen langs de kleine Cycladen - een authentieke taverne
  • 26 foto's
  • Monster aan op onbekende Cycladen eilandjes
  • Wandel door authentieke dorpjes
  • Laat het anker vallen in een stil hoekje
  • Zeilen met je eigen reisgezelschap
  • Ervaar de lokale keuken
  • Verken adembenemende baaitjes

Wil jij samen met een aantal vrienden of familie de onbekende Cycladen eilanden verkennen per zeilboot ? De route is uiteraard afhankelijk van de wind, maar in het dagprogramma geven we je vast een idee. De schipper aan boord, Yannis, kent de omgeving als zijn broekzak en zal leuke tips geven, ook kent hij de havenplaatsjes en dorpjes waar aangemeerd wordt goed en kent de beste tavernes. Aan boord

  1. Dag 1: Vlucht naar Kreta
  2. Dag 2: Kreta – Ios

Over Zeilen vanaf Kreta naar de onbekende Cycladen

Algemeen

Wil jij samen met een aantal vrienden of familie de onbekende Cycladen eilanden verkennen per zeilboot ? De route is uiteraard afhankelijk van de wind, maar in het dagprogramma geven we je vast een idee. De schipper aan boord, Yannis, kent de omgeving als zijn broekzak en zal leuke tips geven, ook kent hij de havenplaatsjes en dorpjes waar aangemeerd wordt goed en kent de beste tavernes. Aan boord kun je heerlijk zonnen op het royale zonnedek of actief meezeilen. Jullie leggen aan op eilandjes waar je niet zo gemakkelijk naar toe reist en ontdekt plekjes die nog niet aangetast zijn door het toerisme. Je camera maakt overuren want de dorpjes zijn fotogeniek en de rustige strandjes omgeven door azuurblauw water. Hier kun je voor anker in adembenemede baaitjes heerlijk zwemmen, snorkelen, vissen of peddelen op de SUP-board. Jullie beginnen en eindigen deze zeilvakantie op Kreta en slapen aan boord van de ‘Da Vinci’. Je kunt je reis natuurlijk verlengen met iedere accommodatie op Kreta uit ons programma.

Hoogtepunten

Ios
Iraklia
Alimia baai
Schinoussa
Livadi strand
Koufonissia
Anafi

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Heraklion op Kreta en retour

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimum aantal deelnemers van 2 en maximaal kan je reisgezelschap uit 10 deelnemers bestaan. Je zeilt met je eigen reisgezelschap onder begeleiding van schipper Yannis en zijn scheepsmaatje.

Schipinformatie

Je reis wordt uitgevoerd met een Bavaria Cruiser 51 uit 2019, één van de nieuwste schepen uit de Bavaria productielijn. De boot is luxe afgewerkt met veel hout en heeft een royaal zonnedek. Het schip heeft vijf 2-persoons hutten en drie gedeelde badkamers met douche, daarnaast is er nog een aparte douche aanwezig. Aan boord is een ervaren schipper en een scheepsmaatje.

Faciliteiten aan boord

Vijf 2-persoonshutten (1 met stapelbed)
Drie gedeelde badkamers met douche
Aparte douche
Handdoeken, bedlinnen, dekens en kussens
Kitchenette met kookplaat, oven en koel- vriescombinatie
Wifi, MP 3-speler en radio
Ruim zonnedek
Vis- en snorkeluitrusting
SUP plank
Dinghy

Verzorging

Je reis aan boord is op basis van logies.
Jullie gaan samen met Yannis boodschappen doen zodat je voldoende producten in huis hebt voor een ontspannen ontbijt en drankjes aan boord. Voor lunch en diner zal Yannis jullie adviseren met leuke eetadresjes aan wal.

Goed om te weten

De route is afhankelijk van de wind tijdens je zeilreis. Indien noodzakelijk zal de kapitein aanpassingen in de route maken en eventueel andere eilandjes bezoeken en/of op de motor varen. De ervaren schipper Yannis zal de vaarroute dagelijks met jullie bespreken.
Gezien de beperkte ruimte in de hutten, adviseren wij je om geen harde koffers mee te nemen maar een opvouwbare reistas.
Bij aanvang van de reis wordt een borg gevraagd van € 100,- per persoon, voor eventuele schade.

Inclusief bij pakketreis met vlucht

- Retourvlucht Heraklion
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- 7 overnachtingen aan boord zoals in programma aangegeven op basis van logies
- Havengelden, taxes, brandstof t.b.v. de zeiljacht
- Assistentie van onze lokale agent

Exclusief

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Entree geld is niet inbegrepen
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord van het vliegtuig

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1: Vlucht naar Kreta
    Na aankomst op de luchthaven van Heraklion transfer en check in aan boord. Je verblijft de komende 7 nachten aan boord van een Bavaria Cruiser 51, de ‘Da Vinci’ op basis van logies. Maak kennis met Yannis, de schipper aan boord en bespreek alvast de route van de komende week.
  2. Dag 2: Kreta – Ios
    Vandaag ga je zeilen richting de eilanden Santorini en Kameni. Je bent nu het gebied van de Cycladen eilanden binnengevaren. Ook al ben je nog nooit in Griekenland geweest, dan nog kennen we allemaal de foto’s van de witte huisjes en blauwe luiken en de felblauwe koepelkerkjes. Vaak wordt gedacht dat dit het typische Griekenland is, maar het schilderachtige plaatje van witte huisjes met blauwe kozijnen, blauwe koepel kerkjes is kenmerkend voor de Cycladen. Deze pittoreske eilandgroep bestaat uit maar liefst 56 bewoonde en onbewoonde eilandjes, die als het ware in een cirkel rondom het heilige eilandje Delos liggen. Men denkt dan ook dat de naam Cycladen van ‘Kyklos’ komt dat cirkel in het Grieks betekent. De bekendste Cycladen eilanden zijn Mykonos, Naxos, Paros en Santorini. Maar de charme en schoonheid van de kleintjes zijn zeker zo mooi, dus er is veel te ontdekken.

    De Cycladen zijn uitermate geschikt voor een zeilvakantie, maar het is moeilijk om een vaste route van te voren uit te stippelen, want dit hangt af van de wind. Je route tijdens deze reis staat dan ook niet geheel vast. Wat wel vast staat is dat je kennis maakt met de kleinschalige fotogenieke Cycladen. Als de wind het toelaat overnacht je vandaag in de haven van Gialos van het eilandje Ios.
    Ios is bergachtig en heeft prachtige stranden. Vroeger alleen populair bij de jonge vakantiegangers, maar tegenwoordig steeds meer bekend bij iedere leeftijdscategorie. Je komt hier aan in het havenstadje Gialos en vlakbij ligt Ios-stad of Chora, tevens het hoofdstadje van het eiland. Chora is tegen een heuvel aangebouwd in de typische Cycladen stijl. Overal witte huisjes, smalle steegjes, kleine winkeltjes en leuke restaurants. Boven het dorp staat een kerk en een kasteel die ’s avonds mooi verlicht zijn.
  3. Dag 3: Ios – Iraklia
    Na het ontbijt ga je vandaag richting Iraklia zeilen. Iraklia behoort tot de kleinere Cycladen eilanden en ligt tussen Naxos en Ios. Het eilandje is slechts 19 km² en geliefd bij wandelaars. Er wonen slechts 300 inwoners, er zijn 2 dorpjes, het havenplaatsje Agios Georgios en het hoofdstadje Panagia. Iraklia is een oase van rust, overdag komen er wat dagtoeristen uit Naxos op bezoek, maar in de namiddag ben je samen met de eilandbewoners. Op Iraklia kun je heerlijke lams- en geitgerechten eten, probeer ook de lokale honing en kaas, die zeer smakelijk zijn. Je overnacht in de haven van Iraklia.
  4. Dag 4: Iraklia – Schinoussa - Iraklia
    Vandaag heb je gelegenheid om een van de mooiste strandjes van Iraklia te ontdekken zoals het strand in de Alimia baai, waar ook nog een Duits vliegtuig uit de 2e wereldoorlog in zee ligt en waar je naar toe kunt duiken. Daarna vaar je naar een ander Cycladen eilandje Schinoussa. Hoewel het eilandje slechts 9 km² is heeft het opvallend veel mooie zandstranden. Het Livadi strand is een van de mooiste en natuurlijk kun je hier een duik in zee maken. In de namiddag varen jullie terug naar Iraklia waar je overnacht.
  5. Dag 5: Iraklia – Koufonissia
    De zeiltocht gaat vandaag richting Koufonissia, dat uit twee eilandjes bestaat, Kato (beneden) Koufonissi en Pano (boven) Koufonissia die ca. 200 meter uit elkaar liggen. In de namiddag kom je in de haven van Koufonissi en kun je het knusse centrum verkennen. Overnachting in Koufonissi.
  6. Dag 6: Koufonissia
    Het hoofdstadje is Koufonissi met een knus centrum en authentieke restaurantjes ligt op Pano Koufonissia dat bewoond is. Koufonissia is een waar strandparadijs, mooie strandjes omgeven door kristal helder water, die je het gevoel van een tropisch eiland geven. Je bezoekt deze mooie strandjes in Kato Koufonissi. In de namiddag kom je terug in de haven van Koufonissi en waar gaan jullie vanavond eten? Yannis heeft vast nog wel een paar leuke ideetjes. Overnachting in Koufonissi.
  7. Dag 7: Koufonissia – Anafi
    Vandaag varen jullie richting Anafi dat iets ten oosten van Santorini ligt. Anafi behoort ook tot de kleine Cycladen eilanden en is heel rustig, vanwege de schaarse bootverbindingen die er met het eilandje zijn. Het is behoorlijk bergachtig met slechts 1 dorpje, Chora en het haventje Agios Nikolaos waar je enkele tavernes vindt. Chora is een typisch Cycladen dorp met witte huisjes, geplaveide straatjes en veel kerkjes. Overnachting in Anafi.
  8. Dag 8: Anafi – Kreta - Nederland
    Vandaag vertrekken jullie vroeg, richting Heraklion op Kreta, waar je in de middag aankomt. Er is een einde gekomen aan een onvergetelijke zeiltocht langs de onbekendere Cycladen eilanden.
    Transfer naar het vliegveld, voor je terugvlucht naar Nederland of transfer naar je verlengingshotel op Kreta.

Locatie

Anderen bekeken ook