Eilandhoppen 15 dagen Kos-Leros-Patmos 4*+

  • Patmos - Grikos
  • octapus
  • Eilandhoppen Kos - Leros - Patmos
  • Patmos - Chora
  • Leros
  • 11 foto's
  • In de voetsporen van Hippocrates
  • Het authentieke Leros
  • Het Penagia Kera klooster op Leros
  • Verborgen parel Patmos
  • Drie verschillende sferen

Eilandhoppen is de ideale manier van vakantievieren in Griekenland, een land met een ongekend aantal eilanden. Ieder eiland is weer anders en niets is leuker om deze te combineren, het lijkt zelfs of je vakantie langer duurt, door de vele indrukken die je opdoet. Per ferry van het ene eiland naar het volgende en genieten van welke verborgen pareltjes je onderweg ziet. Authentieke dorpjes ontdekken

  1. Dag 1 - 3: Amsterdam - Kos
  2. Dag 4 – 7: Kos - Leros

Over Eilandhoppen 15 dagen Kos-Leros-Patmos 4*+

Algemeen

Eilandhoppen is de ideale manier van vakantievieren in Griekenland, een land met een ongekend aantal eilanden. Ieder eiland is weer anders en niets is leuker om deze te combineren, het lijkt zelfs of je vakantie langer duurt, door de vele indrukken die je opdoet. Per ferry van het ene eiland naar het volgende en genieten van welke verborgen pareltjes je onderweg ziet. Authentieke dorpjes ontdekken en dito tavernes, een heerlijk visje of een traditionele moussaka? Dit is het echte Griekenland gevoel!

Hoogtepunten

Fietseiland Kos
In de voetsporen van Hippocrates
Het authentieke Leros
Het Penagia Kera klooster op Leros
Neoklassieke huizen op Leros
Verborgen parel Patmos
Schilderachtig havenstadje Skala
Chora met het Johannesklooster
Verschillende sferen proeven

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Kos en retour.

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende hotels:
Appartementen Kos Aktis ****- Kos-stad
Hotel Crithoni’s Paradise **** - Leros
Hotel Patmos Aktis ***** - Patmos
Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op Kos, Leros of Patmos uit ons programma.

Verzorging

Je verblijft op Kos, Leros en op Patmos op basis van logies/ontbijt.

Goed om te weten

Wijzigingen in het programma voorbehouden. De tijden van de ferryboten kunnen wijzigen, houd er daarom rekening mee dat het mogelijk is dat je een dag eerder terug moet komen naar Kos, waar we dan een hotelovernachting voor je geregeld hebben.

Inclusief

- Retourvlucht naar Kos
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Alle retourtransfers per taxi/minibus
- Ferry tickets v.v.
- 14 Overnachtingen op basis van logies/ontbijt
- Assistentie van onze lokale agent

Exclusief

Vanaf 01-01-2018 betaal je in Griekenland toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. Voor een appartement/villa/bungalow betaal je € 0,50 per appartement per nacht. Voor een 1 en 2 * hotel betaal je € 0,50 per kamer per nacht, voor een 3* hotel € 1,50 per kamer per nacht. Een 4* hotel kost € 3,00 per kamer per nacht en voor een 5* hotel € 4,00 per kamer per nacht.

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1 - 3: Amsterdam - Kos
    Na aankomst op de luchthaven van Kos, word je naar Hotel Kos Aktis in Kos-stad gebracht, waar je 3 nachten zult verblijven op basis van logies/ontbijt. De komende 3 dagen kun je het eiland Kos verkennen.
    Kos wordt ook wel het fietseiland van Griekenland genoemd en wellicht is dat ook de reden dat het eiland zeer geliefd is bij Nederlanders. Langs een groot deel van de kustlijn en Kos-stad liggen keurig aangelegde fietspaden en overal zie je plekken waar je fietsen kunt huren. Kos is relatief vlak en heeft alleen in het midden van het eiland een 845 m hoge berg. Kos-stad is de hoofdstad en kent een rijke historie wat nog te zien is in het oude stadsdeel, met veel winkeltjes en terrasjes. Kos is ook het eiland van Hippocrates, bekend van de ‘eed ’, die tegenwoordig nog steeds door artsen afgelegd wordt en bezoek de beroemde boom, waaronder Hippocrates zijn leerlingen les gaf. Het Asklepion, genoemd naar de Griekse God van de geneeskunde is nog steeds een van de bekendste bezienswaardigheden. In dit tempelcomplex was vroeger de school van Hippocrates gevestigd. Wandel langs de boulevard en slenter door het oude stadsdeel met de bekende overdekte markt en veel winkeltjes. Daarna heerlijk relaxen op een van de terrasjes of genieten van een Griekse specialiteit in een van de vele restaurants. Maar Kos is ook ideaal voor een onbezorgde strandvakantie, heerlijk loungen op Lambi Beach of pak je vandaag de fiets naar het mooie strand van Tigaki. ‘s Avonds verandert het centrum van Kos langs de haven en boulevard in een grote ‘pantoffelparade’, lokale Grieken en toeristen flaneren langs de promenade en strijken neer op een sfeervol terras of restaurants. Wil je een unieke film ervaring, bezoek dan de openluchtbioscoop van de stad, waar je onder het genot van drankje en een hapje, in de buitenlucht een speelfilm bekijkt. Kos is een veelzijdige vakantieplaats, met veel keuze aan restaurants, van lokale tavernes met Griekse specialiteiten, tot wat duurdere visrestaurants van uitzonderlijke kwaliteit. Zo is een ‘hotspot’ van de Grieken restaurant Barbouni en Nick the Fisherman in het centrum. Een glaasje ouzo erbij en ik zeg; Kali Orexi, laat het jullie smaken.
  2. Dag 4 – 7: Kos - Leros
    Na het ontbijt word je opgehaald bij hotel Kos Aktis voor je transfer naar de haven van Kos. Per ferry ga je naar het eiland Leros dat ook tot de Dodekanesos eilandengroep behoort. Bij aankomst heb je een transfer naar hotel Crithoni’s Paradise waar je de komende 4 nachten verblijft. Leros ligt tussen Kalymnos en Patmos en heeft mooie groene heuvels, rustige strandjes en oorspronkelijke Griekse dorpjes. Agia Marina is verbonden met de dorpjes Panteli en Platanos en gedrieën vormen zij de hoofdstad van het eiland. Agia Marina heeft kleurrijke gebouwen, een mooi haventje en veel terrasjes en restaurants. Panteli staat vooral bekend om zijn heerlijke strand en sfeervolle tavernes. Op Leros worden natuur, vruchtbare groene valleien, afgewisseld met olijfboomgaarden. De grillig gevormde kustlijn heeft diepe inhammen, natuurlijke havenplaatsen en goede stranden. Ook vind je op Leros nog kastelen en prachtig bewaarde herenhuizen uit de Italiaanse periode. De badplaatsen Alinda en Panteli zijn het meest populair, maar ook Agia Marina heeft een mooi zandstrandje. Een bezoekje aan het kasteel in Leros met het Penagia Kera klooster waar nog zo’n 1300 iconen te bewonderen zijn is erg interessant. Ook de goed bewaarde herenhuizen doen tijden van weleer herleven. Overal op Leros vind je authentieke tavernes waar Griekse specialiteiten op de kaart staan, ben je in Agia Marina, probeer dan eens visrestaurant Mylos. Een authentiek restaurant, waar wij ons altijd door de chef lieten verrassen, die dagverse specialiteiten op tafel toverde, gecombineerd met het mooie uitzicht op Agia Marina en de oude molen voor de deur maakten dit restaurantje iedere keer een belevenis.
  3. Dag 8 – 13: Leros – Patmos
    Na het ontbijt word je opgehaald bij hotel Crithoni’s Paradise voor je transfer naar de haven van Leros. Per ferry ga je naar het eiland Patmos. Bij aankomst wordt je naar hotel Patmos Aktis gebracht waar je de komende 6 nachten zult verblijven op basis van logies/ontbijt.
    Voor mij is Patmos nog steeds de verborgen parel van Griekenland. Bij velen bekend als dagexcursie vanuit Samos of Kos, maar nog niet zo erg bekend als vakantie eiland. Toch is het kleine Patmos als jaren bekend bij veel wereldsterren die hier een villa kochten of een huis huurden en alle anonimiteit konden genieten van een relaxte vakantie. Maar ook veel Grieken brengen zomers hun vakantie graag op Patmos door. Patmos ligt zo’n 2 ½ uur varen van Kos, een leuke boottocht die onderweg stops maakt bij Kalymnos, Leros en Lipsi, dus houd je camera bij de hand.
    Als je aankomt in Skala, een havenplaatsje van het eiland, proef je de aparte sfeer van Patmos, want achter de haven facade duiken smalle straatjes op met bijzondere boetieks en winkeltjes van Griekse designers en kunstenaars. Overal zie je gezellige terrasjes en restaurants waar je Griekse specialiteiten kunt uitproberen. Maar ook aan echte foodies is hier gedacht, zo zijn er een aantal exclusieve restaurants waar bekende chef-koks moderne gerechten op tafel toveren, gestoeld op eeuwenoude Griekse recepten. Een must see is natuurlijk Chora, een pittoresk witgepleisterd stadje met het Johannesklooster en geplaatst op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als badplaats selecteerden we het vissersplaatsje Grikos, in het zuiden van het eiland. Het ligt schilderachtig aan de baai van Grikos met een mooi strand, tavernes en hotels. Aan de overkant zie je het eilandje Tragonisi liggen en een grote rots ‘Kalikatsou’. Probeer in Grikos eens een authentieke Griekse taverne op het strand, waar dat gegrilde verse visje heerlijk smaakt.
  4. Dag 14: Patmos - Kos
    Vandaag word je opgehaald bij je hotel voor de transfer naar de haven van Patmos en aansluitend de overtocht per ferry naar Kos. Op Kos heb je een transfer naar hotel Kos Aktis waar je de laatste nacht zult overnachten op basis van logies/ontbijt.
  5. Dag 15: Kos - terugvlucht vanaf Kos
    Vandaag word je opgehaald bij hotel Kos Aktis voor je transfer naar de luchthaven van Kos voor je terugvlucht. Maar je kunt deze reis ook verlengen met een hotel/appartement naar keuze op Kos.

Hotels

Hotel Kos Aktis Art

Locatie

Anderen bekeken ook