Eilandhoppen 16 dagen Kefalonia-Zakynthos 4*

  • Zakynthos - Navagio beach
  • Kefalonia - oude stenen poort Assossos.jpg
  • Routekaart
  • Kefalonia- melissani grot  bij Sami
  • Authentieke smaken
  • 12 foto's
  • Caretta Caretta schildpaden
  • Het pittoreske Fiskardo
  • De blauwe grotten
  • Bezoek een van de wijngaarden op Zakynthos

Wil je eilandhoppen Kefalonia – Zakynthos en in 4* hotels verblijven en genieten van alle comfort? Tijdens deze combinatiereis hebben we op beide bestemmingen heerlijke 4 sterren hotels voor je geselecteerd. Je verblijft als eerste op Kefalonia in hotel Mediterranee in Lassi en hebt alle tijd om Kefalonia te verkennen, je zult verrast zijn door de prachtige natuur, de mooie stranden en leuke dorpj

  1. Dag 1 - 7: Heenvlucht naar en verblijf op Kefalonia
  2. Dag 8 – 15: Kefalonia - Zakynthos

Over Eilandhoppen 16 dagen Kefalonia-Zakynthos 4*

Algemeen

Wil je eilandhoppen Kefalonia – Zakynthos en in 4* hotels verblijven en genieten van alle comfort? Tijdens deze combinatiereis hebben we op beide bestemmingen heerlijke 4 sterren hotels voor je geselecteerd. Je verblijft als eerste op Kefalonia in hotel Mediterranee in Lassi en hebt alle tijd om Kefalonia te verkennen, je zult verrast zijn door de prachtige natuur, de mooie stranden en leuke dorpjes op het eiland. Je moet zeker een kijkje nemen in het pittoreske Fiskardo, een beschermd dorpje waar je nog de sfeer kunt proeven van voor de grote aardbeving van 1953. Kefalonia produceert een van de bekendste (en overheerlijke) wijn van Griekenland, de Robola wijn. Je kunt deze wijngaard bezoeken en natuurlijk proeven.

Na 7 nachten ga je per ferry naar Zakynthos, waar je de overige 8 nachten in hotel Golden Sun Resort verblijft. Zakynthos of Zante (zoals de Grieken zeggen) heeft prachtige zandstranden aan de oostkust en in het zuiden. Als je over het eiland rijdt, valt direct op dat het een mooi natuurschoon heeft. Afwisselend bergachtig en glooiend met olijfbomen, wijnranken, leuke dorpjes en mooie strandjes. Zakynthos is jarenlang bezet geweest door de Romeinen en Venetianen en gaven Zante de bijnaam; bloem van het Oosten.

Hoogtepunten

Prachtig natuurschoon
Fiskardo
De berg Enos
Robola wijnen
De blauwe grotten
Caretta Caretta schildpaden
Zakynthos stad

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Kefalonia heen en terug vanaf Zakynthos

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende hotels:
Hotel Mediterranee **** - Lassi – Kefalonia
Hotel Golden Sun Resort **** - Kalamaki - Zakynthos

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op Zakynthos uit ons programma.

Verzorging

Je verblijft op Kefalonia en op Zakynthos op basis van logies/ontbijt.

Goed om te weten

Wijzigingen in het programma voorbehouden. De tijden van de ferryboten kunnen wijzigen, houd er daarom rekening mee dat het mogelijk is dat je een dag eerder terug moet komen naar Zakynthos, waar we dan een hotelovernachting voor je geregeld hebben.

Inclusief

- Heenvlucht naar Kefalonia en terugvlucht vanaf Zakynthos
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Alle retourtransfers per taxi/minibus
- Ferry tickets v.v. naar Zakynthos
- 15 Overnachtingen op basis van logies/ontbijt
- Assistentie van onze lokale agent
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reserveringskosten

Exclusief

In Griekenland betaal je toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie.
Voor een 1 en 2 * hotel betaal je van € 1,50 per kamer per nacht.
Voor een 3* hotel betaal je € 3,- per kamer per nacht..
Voor een 4* hotel betaal je € 7,- per kamer per nacht.
Voor een 5* hotel betaal je € 10,- per kamer per nacht.
Voor villa's betaal je € 10,- per villa per nacht .

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Reis- en annuleringsverzekering
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1 - 7: Heenvlucht naar en verblijf op Kefalonia
    Na aankomst op de luchthaven van Kefalonia, word je naar Hotel Mediterranee gebracht, waar je 7 nachten zult verblijven op basis van logies/ontbijt. De komende dagen kun je het eiland Kefalonia verkennen.
    Kefalonia is het grootste eiland van de Ionische archipel, een waar paradijsje voor rust- en natuurzoekers. De berg Enos is het hoogste punt van het eiland en wordt omgeven door naaldbomen waardoor het ook in de zomer mooi groen is. Wandelliefhebbers zullen op Kefalonia een geweldige tijd hebben, de prachtige natuur en pittoreske dorpjes zijn een aangename verrassing. Maar Kefalonia staat ook bekend om z’n mooie witte zand- en kiezelstranden. Aan de westkust vind je Petani Beach, een prachtig wit zand-/kiezelstrand dat mooi afsteekt bij het azuurblauwe water. Petani Beach en Myrtos Beach worden als een van de mooiste stranden van Griekenland gezien. Van boven af denk je dat het een wit zandstrand is, maar als je beneden staat zie je dat het strand uit kleine witte kiezeltjes bestaat. Na een dagje zonnen is het aan te raden om nog een drankje te nemen in de strand taverne en de dag af te sluiten met een bijzonder mooie zonsondergang. Toerisme op Kefalonia is kleinschalig gebleven en het eiland kent een aantal charmante badplaatsen. Zo zijn Skala en Lassi geliefde plaatsen en is het autovrije Fiskardo het meest pittoreske havenplaatsje. Het is een beschermd dorpje waar je nog kunt zien hoe de dorpjes op Kefalonia eruit hebben gezien voor de aardbeving van 1953, die veel schade aan het eiland heeft aangericht. De keuken van Kefalonia kent veel invloeden uit de Venetiaanse overheersing en je moet zeker een van de specialiteiten proberen, konijn in knoflooksaus of de Riganada een hartig taartje met tomaat en feta. Je vindt op Kefalonia ook heerlijke wijnen, de Robola wijn van Kefalonia is dan ook een van de betere wijnen van Griekenland. Sluit je diner af met de Rasoli likeur, gemaakt van mandarijnen of neem een flesje mee naar huis om nog wat langer van het mooie Kefalonia te genieten.
  2. Dag 8 – 15: Kefalonia - Zakynthos
    Vandaag word je opgehaald bij Hotel Mediterranee voor je transfer naar de haven van Pessada. Per ferry ga je naar het eiland Zakynthos dat ook tot de Ionische eilandengroep behoort. Bij aankomst in Agios Nikolaos word je opgehaald voor je transfer naar Hotel Golden Sun Resort waar je de komende 8 nachten zult verblijven op basis van logies/ontbijt
    Zakynthos of Zante (zoals de Grieken zeggen) heeft prachtige zandstranden aan de oostkust en in het zuiden. Als je over het eiland rijdt, valt direct op dat het een mooi natuurschoon heeft. Afwisselend bergachtig en glooiend met olijfbomen wijnranken, leuke dorpjes en mooie strandjes. Zakynthos is jarenlang bezet geweest door de Romeinen en Venetianen en gaven Zante de bijnaam; bloem van het Oosten. Een belangrijke bezienswaardigheid van Zakynthos zijn de ‘Blauwe grotten’, neem een duik in het water en je ziet dat ook je huid blauw kleurt, dit gebeurt ook met de grotten, maar is natuurlijk optisch bedrog. Je vast wel eens de beroemde foto van Zakynthos gezien van het scheepswrak op Navagio Beach, dat hier in 1980 strandde. Als je zo’n 250 meter boven water staat heb je een prachtig uitzicht op het scheepswrak, het strandje en het turquoise water.
    Overal op het eiland vind je olijfbomen, men zegt dat er wel 2 miljoen exemplaren op Zakynthos staan, iedere familie heeft wel een stukje land met olijfbomen en maken hun eigen olijfolie. Op het eiland zijn diverse olijfolie fabriekjes en bij de Aristeon fabriek in Lithakia (niet ver van Agios Sostis) is zelfs een klein museum waar je alles te weten komt over de olijfpers geschiedenis. Hier kun je zien welke ontwikkeling deze fabriek heeft ondergaan, van houten persen naar de moderne hedendaagse machines. Je kunt ook een rondleiding door de fabriek maken en eindigen met een proeverij van verschillende soorten olijfolie. Misschien ook een leuk idee om als souvenir mee te nemen.
    Op Zakythos zijn diverse kleine wijngaarden met een eigen wijnproductie. De Grampsa wijngaard bij het dorpje Lachopodo aan de voet van de Vrachionas berg. Dit kleinschalig familiebedrijf wordt gerund door 2 broers, Tassos & Christos, die 10 jaar geleden wijnproductie op het landgoed waar ze opgroeiden. Je kunt hier wijnproeven tijdens de Gramsas winetasting tour, zie voor meer informatie https://ktimagrampsa.gr/en/wine-tourism-wine-tasting/ of bel +30 26950 92 286 voor een afspraak.
  3. Dag 16: Terugvlucht vanaf Zakynthos
    Na het ontbijt word je opgehaald voor je transfer naar de luchthaven van Zakynthos voor je terugvlucht. Maar je kunt deze reis ook verlengen met een hotel/appartement naar keuze op Zakynthos.

Hotels


Locatie

Anderen bekeken ook