Eilandhoppen 8 dagen Ikaria-Samos 3*

  • Samos
  • Ikaria - Agios Kirikos
  • Eilandhoppen Ikaria - Samos
  • Gevulde courgette
  • Ikaria - Kouniadoi
  • 11 foto's
  • Het echte Griekenland gevoel
  • Het authentieke Ikaria
  • Schitterende stranden
  • Mooie kloosters

Eilandhoppen Ikaria – Samos is kennis maken met het echte Griekse leven. Authentieke dorpjes bekijken waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. De keuken binnenlopen van een restaurantje en een kijkje in de potten en pannen nemen en zo je bestelling doorgeven. Genieten van een eenvoudige salade, waar de tomaten met feta en een beetje olijfolie naar meer smaken. Een heerlijke wandeling door de

  1. Dag 1- 4: Heenvlucht naar Samos - Ikaria
  2. Dag 5 - 7: Ikaria - Samos

Over Eilandhoppen 8 dagen Ikaria-Samos 3*

Algemeen

Eilandhoppen Ikaria – Samos is kennis maken met het echte Griekse leven. Authentieke dorpjes bekijken waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. De keuken binnenlopen van een restaurantje en een kijkje in de potten en pannen nemen en zo je bestelling doorgeven. Genieten van een eenvoudige salade, waar de tomaten met feta en een beetje olijfolie naar meer smaken. Een heerlijke wandeling door de natuur en uitkomen bij een pittoresk kerkje. Je loopt even naar binnen en ziet prachtige iconen en steekt volgens goed gebruik een kaarsje aan. Na een paar dagen voel je dat je het lokale tempo al snel bent gaan waarderen. Na een paar dagen ga je met de boot richting Samos, wat groter dan Ikaria, maar wat een mooie natuur. Je bezoekt de tempel van Hera en neemt een kijkje in het wijnmuseum in Vathi, waar je natuurlijk ook de beroemde Samos-wijn probeert. Wat een bijzondere manier om deze twee pareltjes te ontdekken in de Egeïsche wateren.

Hoogtepunten

Het authentieke Ikaria
Schitterende stranden
Mooie kloosters
Pittoreske haventjes
Bergachtig en groen achterland van Samos
Wijnmuseum Samos

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Samos en retour.

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende hotels:
Hotel Erofili Beach ***- Armenistis/Ikaria
Villa Anna *** - Pythagorion/Samos

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op Ikaria of Samos uit ons programma.

Verzorging

Je verblijft op Ikaria en Samos op basis van logies/ontbijt.

Goed om te weten

Wijzigingen in het programma voorbehouden. De tijden van de ferryboten kunnen wijzigen, houd er daarom rekening mee dat het mogelijk is dat je een dag eerder van/naar Ikaria of Samos zult gaan, wij zullen dan een extra overnachting op Ikaria of Samos reserveren.

Inclusief

- Retourvlucht Samos
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Alle retourtransfers per taxi/minibus
- Ferry tickets v.v.
- 7 Overnachtingen op basis van logies/ontbijt
- Assistentie van onze lokale agent

Exclusief

Vanaf 01-01-2018 betaal je in Griekenland toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. Voor een appartement/villa/bungalow betaal je € 0,50 per appartement per nacht. Voor een 1 en 2 * hotel betaal je € 0,50 per kamer per nacht, voor een 3* hotel € 1,50 per kamer per nacht. Een 4* hotel kost € 3,00 per kamer per nacht en voor een 5* hotel € 4,00 per kamer per nacht.

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1- 4: Heenvlucht naar Samos - Ikaria
    Na aankomst op de luchthaven van Samos, word je naar de haven gebracht, voor je overtocht per ferry naar het eiland Ikaria. Bij aankomst op Ikaria, transfer naar hotel Erofili Beach waar je de komende 4 nachten zult verblijven op basis van logies/ontbijt. De komende 4 dagen kun je het authentieke eiland Ikaria verkennen.
    Ikaria ligt ten westen van Samos, een eiland waarvan de bewoners op de ‘Blue Zones’-lijst staan. Blue Zones zijn afgebakende gebieden waar onderzoek gedaan is en waar wetenschappers aangetoond hebben dat de inwoners hier langer dan gemiddeld leven. Dit heeft alles te maken met de leef- en eetgewoonten. Men beweegt hier veel, want men geeft de voorkeur aan lopen, men eet voornamelijk lokale gewassen en producten als olijfolie en geitenmelk. Een leefstijl die ook wel het Mediterrane dieet genoemd wordt.
    Ken je het verhaal van Daedalus en zijn zoon Icarus uit de Griekse mythologie? Daedalus (een beroemd ontwerper) moest in opdracht van koning Minos (Kreta) een verblijf voor de Minotaurus (half mens – half stier) bouwen. Daedalus wilde ontsnappen van Kreta en bedacht een list, hij zocht genoeg vogelveren en maakte hier vleugels van, in combinatie met bijenwas. Samen met zijn zoon Icarus vluchtte hij zo vanaf Kreta en waarschuwde zijn zoon niet te laag te vliegen, want dan worden de vleugels nat, maar ook niet te hoog want dan wordt de was te warm van de zon. Icarus luisterde slecht naar het advies van zijn vader en vloog te hoog en stortte in zee. De zee waar Icarus de dood vond, heette vanaf dat moment de Ikarische Zee en het eilandje voor de kust werd Ikaria genoemd.

    Ikaria heeft een afwisselend landschap, in het noorden zijn de stranden noemenswaardig, het achterland kent serene rust en in het zuiden zijn steile rotsen. Het eiland heeft waarschijnlijk een van de mooiste stranden van Griekenland, een must om te zwemmen op Seychelles Beach. Een klein wit kiezelstrand met azuurblauw water, ideaal om te snorkelen. De hoofdstad van het eilandje is Agios Kirikos, een haven- en kleine badplaats. Armenistis is een belangrijkere badplaats, omgeven door prachtige bossen, bronnen en mooie stranden. In de buurt kun je het klooster van de heilige Monte bezoeken bij Raches en het Mavrianou klooster ten zuiden van Nas. Het havenplaatsje Efdilos heeft nog mooie neoklassieke huizen, mooie stranden en veel authentieke tavernes. In de buurt ligt ook het Theoktisti klooster waar in het kerkje nog fresco’s te bewonderen zijn, geschilderd zoals men dat in de kloosters op de berg Athos deed. Christos Raches ligt in de bergen en het lijkt wel of de tijd hier heeft stilgestaan, het dorpsplein is altijd levendig en het is ook leuk om hier bij een lokale taverne iets te drinken of mezedes te eten. Je proeft het lokale leven, dit is Couleur Locale optima forma.
  2. Dag 5 - 7: Ikaria - Samos
    Na het ontbijt word je opgehaald bij hotel Erofil Beach voor je transfer naar de haven van Ikaria. Per ferry ga je naar het eiland Samos. Bij aankomst heb je een transfer naar hotel Villa Anna in Pythagorion, waar je de komende 3 nachten op basis van logies/ontbijt verblijft.
    Samos ligt in het oosten van de Egeïsche Zee en is een weelderig begroeid eiland, met pittoreske havenplaatsjes, leuke authentieke dorpjes, wijngaarden, olijfbomen en vol met dennenbomen, die ook zomers nog lekker groen zijn en verkoeling geven. Samos-stad ook wel Vathy genoemd, is de hoofdstad van het eiland, de wijk Vathy in Samos-stad is een bezoekje meer dan waard, smalle straatjes en authentieke huizen. Maar ook de pleintjes, de vele kerken en neoklassieke gebouwen zijn het fotograferen waard. Naast leuke kustplaatsjes als Kokkari en Pythagorion heeft Samos ook een prachtig achterland, met als hoogste punt de berg Kerkis van 1433 meter. In het achterland kun je prachtige wandelingen maken zoals ten zuiden van de berg Ampelos bij het dorpje Vourliotes. Via een gemarkeerd voetpad kom je bij de bron Pinaka, met veel platanen en waterstroompjes.
    Tussen Kokkari en Karlovassi ligt het dal van de nachtegalen, heerlijk om een wandeling te maken, door de vele bomen ook in de warme zomermaanden veel verkoeling. Het einde van het wandelpad komt uit in het dorpje Manolates, waar je onder het genot van een drankje kunt genieten van alle rust en de natuur. En ben je in de buurt van Karlovasi loop dan vanaf het Potami-strand richting de Potami watervallen, je waant je even niet in Griekenland.
    Maar Samos heeft ook verschillende mooie strandjes, waar de natuur een prachtige vormt en het azuurblauwe water uitnodigt voor een frisse duik. Het pittoreske havenplaatsje Pythagorion heeft zijn naam te danken aan de filosoof Pythagoras die op Samos geboren is, zijn stelling van Pythagoras leren we nog steeds tijdens de wiskunde les. Waar het huidige Pythagorion staat was vroeger de antieke stad Samos. Pythagorion is door UNESCO toegevoegd aan de lijst van cultureel erfgoed, vanwege de betekenis in de oudheid. Het antieke theater, de Romeinse baden en een collectie zuilen herinneren je nog aan die rijke periode in de oudheid. Net iets buiten Pythagorion ligt de Hera tempel die zeker een bezoekje waard is. In het zuidwesten van Samos ligt Marathokampos en Votsalakia, waar ook de mooie stranden van Limnionas, Psili Ammos en Balos liggen.
    Samos is bekend om zijn zoete dessertwijn, gemaakt van muskaatdruiven. Al eeuwen lang wordt deze wijn hier gemaakt, begin augustus begint men al met het oogsten en de meeste druiven worden in het noorden verbouwd. In Samos-stad vind je een wijnmuseum waar je de geschiedenis van de Samos wijn kunt bekijken en ook proeven. Misschien een leuk souvenir om mee te nemen naar Nederland.
  3. Dag 8: Terugvlucht vanaf Samos
    Na het ontbijt word je opgehaald voor je transfer naar het vliegveld van Samos voor je terugreis. Maar je kunt deze reis ook verlengen met een hotel/appartement naar keuze op Samos.

Hotels


Locatie

Anderen bekeken ook