Eilandhoppen 8 dagen Folegandros-Santorini 3*

  • Folegandros - Kerkje Panagia Folegandros
  • Santorini
  • Kaartje Folegandros - Santorini
  • Folengandros - Klein Grieks kerkje in het weiland
  • Folegandros - grilled squid
  • 14 foto's
  • Het pittoreske Chora op Folegandros
  • Het Panagia Folegandros kerkje
  • Blauwe koepelkerkjes
  • Zwart lavastranden

Tijdens deze combinatiereis bezoek je het rustige Folegandros en na een paar dagen ga je per boot naar het mondaine, maar ook, oh zo pittoreske Santorini. Op het kleine Folegandros lijkt het af en toe of de tijd heeft stilgestaan en kun je heerlijk slenteren in het mooie hoofdstadje Chora. Chora wordt vaak als een van de mooiste plaatsjes van Griekenland genoemd. Authentieke pleintjes, sfeervolle

  1. Dag 1 – 4 : Heenreis naar Santorini – Folegandros
  2. Dag 5 - 7: Folegandros - Santorini

Over Eilandhoppen 8 dagen Folegandros-Santorini 3*

Algemeen

Tijdens deze combinatiereis bezoek je het rustige Folegandros en na een paar dagen ga je per boot naar het mondaine, maar ook, oh zo pittoreske Santorini. Op het kleine Folegandros lijkt het af en toe of de tijd heeft stilgestaan en kun je heerlijk slenteren in het mooie hoofdstadje Chora. Chora wordt vaak als een van de mooiste plaatsjes van Griekenland genoemd. Authentieke pleintjes, sfeervolle terrassen en smalle steegjes in de wijk Kastro bij het kasteel. Hier maakt je camera vast overuren, want de goed onderhouden steegjes met authentieke huizen met mooie balkonnetjes zijn fotogeniek. Ook het kerkje Panagia Folegandros is de moeite waard om te bezoeken, maar vanaf Chora heb je ook een mooi plaatje van het witte kerkje tegen de berg geplakt. Folegandros is ideaal voor wandelaars en laat je bij het hotel adviseren over een van de wandelroutes. Onderweg een stop bij een mooi strandje en een frisse duik in zee. Daarna ga je per ferry naar Santorini, één van de bekendste Cycladen eilanden, waar de hoofdkleuren blauw en wit zijn. Blauwe koepelkerkjes, de Caldera, de mooiste zonsondergangen en pittoreske dorpjes. Het vulkaan eiland Santorini staat ook bekend om z’n goede kwaliteitswijnen, bezoek zo’n wijngaard en nog beter boek een wijnproeverij.

Hoogtepunten

Het Panagia Folegandros kerkje
Chora, het hoofdstadje van Folegandros
Wandelen op Folegandros
Rakomelo, een lokaal drankje
De Caldera van Santorini
Zonsondergang van niveau
Blauwe koepelkerkjes
Zwarte lava stranden

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Santorini en retour

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende hotels:
Hotel Kallisti *** - Chora / Folegandros
Hotel Veggera *** - Perissa /Santorini

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op Folegandros of Santorini uit ons programma.

Verzorging

Je verblijft op Folegandros en Santorini op basis van logies/ontbijt.

Goed om te weten

Wijzigingen in het programma voorbehouden. De tijden van de ferryboten kunnen wijzigen, houd er daarom rekening mee dat het mogelijk is dat je een dag eerder/later naar Santorini zult gaan, wij zullen dan een overnachting op Folegandros/Santorini extra reserveren.

Inclusief

- Retourvlucht naar Santorini
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Alle retourtransfers per taxi/minibus
- Ferry tickets v.v. naar Folegandros
- 7 Overnachtingen op basis van logies/ontbijt
- Assistentie van onze lokale agent

Exclusief

Vanaf 01-01-2018 betaal je in Griekenland toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. Voor een appartement/villa/bungalow betaal je € 0,50 per appartement per nacht. Voor een 1 en 2 * hotel betaal je € 0,50 per kamer per nacht, voor een 3* hotel € 1,50 per kamer per nacht. Een 4* hotel kost € 3,00 per kamer per nacht en voor een 5* hotel € 4,00 per kamer per nacht.
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1 – 4 : Heenreis naar Santorini – Folegandros
    Na aankomst op de luchthaven van Santorini vertrek je richting de haven van Santorini waar je per boot vertrekt naar Folegandros. Bij aankomst op Folegandros krijg je een transfer naar hotel Kallisti, in Chora waar je de komende 4 nachten zult verblijven op basis van logies/ontbijt.

    Folegandros, een verborgen pareltje, tussen Santorini en Milos is nog niet overlopen door massa toerisme. Folegandros telt 3 dorpjes, het havenplaatsje Karavostasi, waar je met de boot bent aangekomen, Chora het hoofdstadje en Ano Meria, allen met elkaar verbonden door een verharde weg. Het hoofdplaatsje Chora is autovrij en het centrum telt 3 mooie pleinen waar je heerlijk onder de bomen kunt genieten van een drankje. De smalle straatjes ademen de geur van citrusvruchten en van de lokale bakkertjes die bekend staan om hun goede kwaliteit brood. Bougainville en hibiscus bloemen kleuren de houten balkonnetjes rondom het Venetiaanse kasteel ‘Kastro’ uit 1210. Je kunt een mooie wandeling maken naar de Panagia kerk, via een kronkelweggetje en vanwaar je een prachtig uitzicht over Chora hebt. Ano Meria ligt in een landelijk gebied en staat bekend om zijn typische authentieke tavernes en heeft een schattig Folklore museum.

    Folegandros heeft mooie strandjes, maar de meeste zijn moeilijk over land te bereiken, sommige alleen per boot. Het strand bij Karavostasi (kiezel) en het Angali strand kun je per auto bereiken. Folegandros is een ultiem plekje voor wandelaars, geniet van de mooie natuur, de heerlijke geuren in het voorjaar van tijm en oregano, de bloeiende kappertjes en vooral de rust. Probeer tijdens je verblijf op Folegandros ook eens de specialiteiten van het eiland in een authentieke taverne en probeer Matsata, een pasta gerecht geserveerd met konijn of Kalasouna een deeggerecht gevuld met lokale kaas. Maar ook de verse vis smaakt overheerlijk op een mooi terrasje. Een lokaal drankje is Rakomelo, raki (soort brandewijn) met honing.
  2. Dag 5 - 7: Folegandros - Santorini
    Vandaag word je opgehaald voor je transfer naar de haven van Folegandros. Je gaat vandaag per ferry naar het eiland Santorini, waar je bij aankomst wordt opgewacht voor je transfer naar hotel Veggera, waar je de komende 3 nachten zult verblijven op basis van logies/ontbijt.
    Santorini is het zuidelijkste eiland van de Cycladen en had lang geleden een ronde vorm, door de vele vulkaanuitbarstingen die hier hebben plaatsgevonden is het uiterlijk erg veranderd doordat stukken land weggeslagen zijn. Aan de randen van de kraters zijn later huizen, kerken en dorpjes gebouwd, vanwaar je prachtige uitzichten over zee hebt. Bij het zien van de Caldera en de vulkaan begrijp je de kwetsbaarheid van Santorini door de jaren heen. Maar je wordt ook beloond door deze geschiedenis, want de prachtige dorpjes op de kliffen zijn echt uniek te noemen.

    De kerkjes van Santorini zijn misschien wel het meest gefotografeerd, want hoe fotogeniek kan je het krijgen? Hagelwitte gebouwen met felblauwe koepels en een azuurblauwe zee, maken Santorini een unieke bestemming van Griekenland. Maar ook de waanzinnige zonsondergangen geven Santorini een extra WOW-momentje. Het hoofdstadje Fira is schilderachtig, met dromerige steegjes en straatjes waar leuke boetiekjes en sfeervolle terrasjes hand in hand gaan. Bezoek in het naburige dorpje Frostefani de mooie Agios Gerasimos kerk met felblauwe koepel. Oia ligt in het noorden van het eiland en is een fotogeniek traditioneel dorpje in typische Cycladenstijl. Overal heb je mooi uitzicht op de caldera en ben je hier rond zonsondergang, neem dan een drankje op een van de terrasjes en geniet! Je hebt hier nog veel huizen die in de rotsen gegraven zijn, een soort grotwoningen die je alleen op Santorini ziet.
    Nog zo’n pareltje is Megalochori, met veel neoklassieke gebouwen, smalle straatjes en witte kerken. Megalochori is ook bekend van de wijnproductie, het wijnhuis Boutari zit hier gevestigd en is een van de top wijnhuizen met vestigingen op verschillende locaties van Griekenland. Je kunt dit wijnhuis bezoeken en een kijkje in de wijnkelders maken voor een stukje geschiedenis en diverse wijnen proeven die zo goed aarden door de vulkaangrond van Santorini. Zoek je stranden? Dan kun je kiezen tussen het rode (bruine) zand op Red Beach, bij Akrotiri of het zwarte lava-strand aan de oostkust van het eiland bij Kamaria en Perissa. Wederom laat Santorini je zien, dat het een bijzondere bestemming is. Cultuursnuiven op Santorini? Breng dan een bezoekje aan de archeologische opgravingen van Akrotiri, de Minoïsche stad, vlakbij het dorpje Megalochori en verwoest door een vulkaanuitbarsting en daarom ook wel het Pompeï van Griekenland genoemd. Combineer een bezoekje met het archeologisch museum in Fira.
  3. Dag 8: Terugvlucht vanaf Santorini
    Na het ontbijt word je opgehaald voor je transfer naar luchthaven van Santorini voor je terugvlucht. Maar je kunt deze reis ook verlengen met een hotel/appartement naar keuze op Santorini.

Hotels


Locatie

Anderen bekeken ook