Combinatiereis Corfu-Paxos-Parga

  1. Griekenland
  2. Corfu
  3. Kommeno
  • Paxos
  • Corfu
  • Privérondreis Corfu Compleet
  • Lefkas
  • Parga
  • 17 foto's
  • Zonvakantie
  • Rondreis
  • Proef de verschillende sferen
  • Prachtige natuur
  • Pittoreske haventjes
  • Kleurrijke gevels

Wil je veel zien en diverse sferen met elkaar combineren? Dan is de combinatiereis Corfu – Paxos – Parga een aanrader. Tijdens de dagen op Corfu heb je gelegenheid om het noorden en zuiden van het groene eiland te verkennen met je huurauto. Maar natuurlijk staat ook Corfu – oude stad op het programma, dromerige smalle straatjes met leuke winkeltjes en authentieke restaurantjes. Ontdek de havenplaa

8 -daags programma
  1. Dag 1: Vlucht naar Corfu
  2. Dag 2: Het noorden van Corfu
  3. Volledig 8 daags programma

Over Combinatiereis Corfu-Paxos-Parga

Algemeen

Wil je veel zien en diverse sferen met elkaar combineren? Dan is de combinatiereis Corfu – Paxos – Parga een aanrader. Tijdens de dagen op Corfu heb je gelegenheid om het noorden en zuiden van het groene eiland te verkennen met je huurauto. Maar natuurlijk staat ook Corfu – oude stad op het programma, dromerige smalle straatjes met leuke winkeltjes en authentieke restaurantjes. Ontdek de havenplaatsjes Gaios en Lakka op Paxos en proef de verse vis in één van de taverna’s. Daarna brengt de ferry je naar Parga, een fotogeniek stadje met een gezellige sfeer. Vanuit Parga kun je een mooie dagtocht richting Zagoria maken, een authentieke streek met bijzondere dorpjes en een prachtige natuur.

Hoogtepunten

Noord en zuid Corfu
Corfu-oude stad
Paxos
Parga
Zagoria
Vikos kloof
Lefkas

Vluchtinformatie

Je vliegt op de heenreis naar Corfu en retour vanaf Preveza

Huurauto

Tijdens deze combinatiereis heb je vanaf dag 1 t/m dag 3 een huurauto tot je beschikking, categorie B, van Sunspots Car Rental, inclusief CDW & PAI. Ophalen op de luchthaven van Corfu en inleveren op dag 4 bij de haven van Corfu, voor je vertrek per boot naar Paxos. Op dag 6 en 7 heb je wederom een huurauto tot je beschikking, categorie B, van Sunspots Car Rental. De huurauto wordt bij appartementen Kitsos in Parga afgeleverd en opgehaald op dag 7.

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende hotels:
Hotel Paradise ***- Gouvia / Corfu
Studio Yorgos ** - Lakka / Paxos
Studio Kitsos ** - Parga / Epirus

Mochten bovenstaande hotels op je vertrekdatum niet beschikbaar zijn dan zal een gelijkwaardig alternatief hotel worden aangeboden. Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Parga/Sivota uit ons assortiment.

Goed om te weten

• De combinatiereis Corfu – Paxos – Parga begint op zaterdag en is een vast programma, hier kan niet van afgeweken worden.

Inclusief

- Heenvlucht naar Corfu, retourvlucht vanaf Preveza
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Van dag 1 t/m dag 3 staat een huurauto tot je beschikking, categorie B, van Sunspots Car Rental, inclusief CDW & PAI. Ophalen op de luchthaven van Corfu en inleveren op dag 4 bij de haven van Corfu, voor je vertrek per boot naar Paxos. Op dag 6 en 7 heb je wederom een huurauto tot je beschikking, categorie B van Sunspots Car Rental. De huurauto wordt bij appartementen Kitsos in Parga afgeleverd en opgehaald op dag 7
- 3 Overnachtingen op basis van halfpension in hotel Paradise of gelijkwaardig in Gouvia op Corfu
- 1 Overnachting op basis van logies in Studio Yorgos in Lakka / Paxos
- 2 Overnachtingen op basis van logies in Studio Kitsos in Parga / Epirus
- Ferry ticket van Corfu naar Paxos en van Paxos naar Parga
- Transfers op Paxos en Parga naar het hotel/haven en luchthaven
- Assistentie van onze lokale agent

Exclusief

Vanaf 01-01-2018 betaal je in Griekenland toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. Voor een appartement/villa/bungalow betaal je € 0,50 per appartement per nacht. Voor een 1 en 2 * hotel betaal je € 0,50 per kamer per nacht, voor een 3* hotel € 1,50 per kamer per nacht. Een 4* hotel kost € 3,00 per kamer per nacht en voor een 5* hotel € 4,00 per kamer per nacht.

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Entree geld is niet inbegrepen
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1: Vlucht naar Corfu
    Op de luchthaven van Corfu neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar je eerste overnachtingshotel Paradise Hotel in Gouvia, waar je de komende 3 nachten overnacht op basis van halfpension.

    Je kunt vandaag heerlijk relaxen bij het zwembad van het hotel of breng een bezoekje aan Corfu – stad. Het is de moeite waard om een wandeling door de oude stad te maken met de dromerige straatjes en leuke winkeltjes waar specialiteiten van het eiland verkocht worden. Ook heeft Corfu stad veel sfeervolle terrasjes voor een heerlijk drankje.
  2. Dag 2: Het noorden van Corfu
    Na het ontbijt kun je het noorden van Corfu gaan verkennen. Bezoek Paleokastritsa met het Byzantijnse klooster uit 1228, welke nog steeds bewoond wordt door monniken. In het klooster is tegenwoordig een klein museum en in het kerkje zijn nog mooie iconen te bewonderen. Maar ook het uitzicht is adembenemend, want deze omgeving is groen door de vele cipressen en pijnbomen, die mooi contrasteren met de azuurblauwe zee en witte strandjes. Daarna ga je richting het dorp Lakones, vanuit dit dorpje heb je een prachtig uitzicht over de Ionische Zee. Je vervolgt een bergroute langs verschillende dorpjes richting Kassiopi, waar gelegenheid is om te lunchen of te winkelen, Kassiopi staat bekend om het authentieke kantwerk. Je vervolgt de oostelijke route langs de kust en ziet Albanië aan de overkant liggen. Via de dorpjes Kalami, Kouloura en Nissaki rijd je terug naar hotel Paradise voor diner en overnachting.
  3. Dag 3: Het zuiden van Corfu
    Na het ontbijt kun je vandaag het zuiden van Corfu ontdekken. Via Messonghi en Boukari rijd je naar Lefkimmi, de 2e stad in grootte op Corfu. Het riviertje Potamos loopt door Lefkimmi en de vele bootjes, bruggetjes en oude pakhuizen geven het stadje nog een pittoresk karakter. In Kavos kun je het Panayia Arkoudillas klooster bezoeken, je bent nu op het meest zuidelijke punt van Corfu aangekomen.

    Ga daarna in zuidwestelijke richting naar het Korission meer het grootste meer van Corfu, wat een natuurgebied is. Tussen het meer en de zee ligt het strand van Halikounas, een prachtig zandstrand. Het beschermde gebied is een belangrijke stop voor trekvogels op weg naar Afrika. Een leuke stop is hier de Alonaki taverne, ze verbouwen nog hun eigen groente en bereiden heerlijke specialiteiten van Griekenland en Corfu. Je kunt hier heerlijk op het terras onder de bomen zitten en genieten van de authentieke ambiance.
    Op de terugweg is het leuk om even een stop in Benitses te maken. Wandel door de geplaveide steegjes in de oude dorpskern en bezoek de Romeinse baden. Diner en overnachting in hotel Paradise.
  4. Dag 4: Corfu – Paxos
    Na je ontbijt rijd je richting de haven van Corfu, waar je de huurauto inlevert en per ferry naar Paxos gaat.
    Na ca. 1 ½ uur kom je in de haven van Gaios aan op het eilandje Paxos. Transfer naar Studio Yorgos in Lakka waar je vannacht verblijft op basis van logies.

    Paxos behoort tot de Ionische eilanden en ligt zo’n 14 km ten zuiden van Corfu. Paxos is een ideale wandelbestemming met een prachtig natuurschoon. Overal op het eiland zie je olijfbomen en cipressen, waardoor het eiland ook in de zomer een groene uitstraling heeft. Dat groen steekt mooi af bij het azuurblauwe water. Overal zijn kleine baaitjes en witte kiezel strandjes, die vaak alleen per boot bereikbaar zijn. Gaios is de belangrijkste plaats op het eiland en is ook een havenstadje. Hier kom je met de boot aan en je ziet direct een mooi plein met authentieke huizen, smalle straatjes, bloeiende oleanders tegen de huisjes groeien. Voor de kust zie je twee piepkleine eilandjes liggen, Agios Nikolaos en Panagia, die zorgen dat Gaios natuurlijk beschermt wordt tegen wind en de zee. In het noorden van Paxos ligt het badplaatsje Lakka met volop watersportmogelijkheden. In de haven zie je veel zeilboten liggen die onderweg zijn van Corfu naar Lefkas of v.v. en heerst altijd een gezellige drukte. Hierdoor zijn er diverse leuke tavernes te vinden, waar je kunt genieten van de Griekse specialiteiten. Je kunt vandaag Lakka gaan verkennen en dineren in een van de authentieke restaurantjes.
  5. Dag 5: Paxos – Parga
    Na je ontbijt heb je gelegenheid om de strandjes van Paxos te verkennen en heb je een transfer naar Gaios, waar vanmiddag de ferry naar Parga vertrekt. Om 16.00 uur ga je per ferry naar Parga waar je rond 17.30 uur aankomt. Vanaf de boot zie je kleurrijke façade van Parga al opduiken, wat een fotogenieke havenplaats. Transfer naar Studio Kitsos in Parga, waar je de komende 3 nachten overnacht op basis van logies.

    Parga is een pittoresk havenplaatsje met fotogenieke huizen in prachtige kleuren en oranje pannendaken. Je kunt heerlijk slenteren langs de smalle steegjes of langs de boulevard. Overal terrasjes, restaurants en winkeltjes. Ga zeker een drankje drinken op een van de terrassen om de zonsondergang bij het eilandje Panagia te bewonderen. Parga heeft een rijk verleden, het was jarenlang een strategisch punt tussen oost en west, waardoor je hier een mengeling van oude culturen aantreft. Mooie Venetiaanse huizen zijn tegenwoordig nog te bewonderen. Maar Parga heeft ook schitterende stranden en baaitjes, verborgen achter rotsen. De meest bekende stranden zijn Lichnos Beach en Valtos Beach. Overal zul je watersportcentra zien op de stranden rondom Parga, maar je kunt ook gaan snorkelen, want de onderwaterwereld van het azuurblauwe water is adembenemend. ’s Avonds zoek je natuurlijk een gezellig restaurantje in Parga uit, verse vis of nieuwe typische Griekse specialiteiten ontdekken. Samen met een zacht zeebriesje en een goed glas wijn, worden je smaakpapillen erg verwend, Xali Orexi - eet smakelijk!
  6. Dag 6: Zagoria
    Na het ontbijt neem je de huurauto in ontvangst en kun je plannen maken voor vandaag. In ca. 2 uur rijd je naar het natuurgebied Zagoria, waar je de Vikos kloof kunt bezoeken, de diepste kloof ter wereld na de Grand Canyon van Amerika, een uitdaging voor ervaren wandelaars. Vlakbij de Vikos kloof kun je een bezoek brengen aan het mooie klooster Agia Paraskevi.

    Bezoek de vele dorpjes van Zagoria, zoals Papigo, Vitsa en Monodendri, geniet van de indrukwekkende natuur, de typische architectuur en de vriendelijke bevolking. Probeer zeker was lokale specialiteiten in een van de vele tavernes, want de rijke tradities worden hier nog in stand gehouden. Overnachting in Studio Kitsos in Parga.
  7. Dag 7: Lefkas
    Vandaag kun je het mooie eiland Lefkas bezoeken op zo’n 1 ½ uur rijden van Parga. Het eiland is met een brug verbonden met het vaste land.
    Lefkas maakt deel uit van de Ionische eilanden en staat bekend om z’n natuurschoon en mooie stranden, vooral de westkust heeft prachtige witte zand/kiezelstranden, waarvan sommige alleen per boot bereikbaar zijn. Maar ook bij zeilliefhebbers staat Lefkas hoog in het vaandel.

    De hoofdstad van Lefkas is Lefkada of Lefkas-stad. Het historische centrum heeft nog een authentieke uitstraling, met smalle geplaveide straatjes en leuke tavernes en winkeltjes. Wat je zeker niet mag missen op Lefkas is een bezoekje aan het bergachtige binnenland, een mooi natuurgebied met leuke authentieke bergdorpjes, zoals Karia, waar in de zomermaanden een groot aantal festiviteiten georganiseerd worden. Ga je naar het mooiste strand op Lefkas, Porto Katsiki, een wit zandstrand omringd door steile rotsen, bezoek dan ook Kaap Lefkatas, het meest zuidelijke punt van het eiland, je hebt hier een prachtig uitzicht op de eilanden Ithaka en Kefalonia.
    Overnachting in Studio Kitsos in Parga.
  8. Dag 8: Terugvlucht vanaf Preveza
    Vandaag wordt de huurauto opgehaald bij Studio Kitsos en heb je een transfer naar de luchthaven van Preveza voor je terugvlucht naar Nederland.

Anderen bekeken ook