Privérondreis Corfu Compleet

  1. Griekenland
  2. Corfu
  3. Gouvia
  • Parga
  • Fietstour Corfu stad
  • Privérondreis Corfu Compleet
  • Corfu - Palaiokastritsa
  • Paxos
  • 11 foto's
  • Zonvakantie
  • Rondreis
  • Drie dagexcursies per boot, bus en fiets
  • Twee dagen autohuur
  • Maak kennis met Corfu, Parga en Paxos
  • Prachtige natuur

Een mooie manier om Corfu echt te leren kennen, je hebt twee dagen een huurauto om op eigen gelegenheid het eiland te gaan ontdekken en je maakt drie excursies vanuit je hotel. Toch heb je ook genoeg tijd om te relaxen bij het zwembad van het hotel of een duik in zee te maken. Vol indrukken van Corfu, Parga en Paxos ga je weer naar huis, of verleng je deze individuele rondreis met een strandvakan

8 -daags programma
  1. Dag 1: Vlucht naar Corfu
  2. Dag 2: Parga – Paxos per boot
  3. Volledig 8 daags programma

Over Privérondreis Corfu Compleet

Algemeen

Een mooie manier om Corfu echt te leren kennen, je hebt twee dagen een huurauto om op eigen gelegenheid het eiland te gaan ontdekken en je maakt drie excursies vanuit je hotel. Toch heb je ook genoeg tijd om te relaxen bij het zwembad van het hotel of een duik in zee te maken. Vol indrukken van Corfu, Parga en Paxos ga je weer naar huis, of verleng je deze individuele rondreis met een strandvakantie op Corfu.

Hoogtepunten

Bootexcursie Parga & Paxos
Busexcursie het noorden van Corfu
Stadstour per fiets door Corfu stad
2 Dagen autohuur en ontdek:
Het zuiden van Corfu
Het westen van Corfu of
Corfu-stad

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Corfu en retour.

Huurauto

Op Corfu heb je 2 dagen auto huur inclusief, de huurauto wordt bij hotel Paradise gebracht en gehaald.

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2.

Hotels

De reis is gebaseerd op het volgende hotel:
Hotel Paradise ***- Gouvia
Hotel Paradise heeft een prachtige tuin, met zwembad, ligstoelen, parasols en een pool-/snackbar. Het ligt ca. 600 meter van het Gouvia-strand en ca. 8 km van Corfu-stad. Er is een receptie, gratis wifi, een lift, een buffetrestaurant en een bar. De kamers zijn comfortabel ingericht met airconditioning, satelliet-tv, kluisje, wifi, telefoon en koelkastje. Badkamer met bad/douche en haardroger. Balkon of terras met zitje.
Mocht bovenstaand hotel op je vertrekdatum niet beschikbaar zijn dan zal een gelijkwaardig alternatief hotel worden aangeboden. Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op Corfu uit ons assortiment.

Inbegrepen

- Retourvlucht Corfu
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Transfer op dag 1 van de luchthaven naar hotel Paradise in Gouvia
- Twee dagen autohuur cat. B van Sunspots Car rental, afleveren en ophalen bij hotel Paradise
- Drie excursies; Parga/Paxos per boot, het noorden van Corfu per bus en een fietstour door Corfu stad.
- 7 Overnachtingen op basis van logies en ontbijt in hotel Paradise in Gouvia
- Transfer op dag 8 naar de luchthaven van Corfu of het verlengingshotel op Corfu.
- Assistentie van onze lokale agent

Exclusief

Vanaf 01-01-2018 betaal je in Griekenland toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. Voor een appartement/villa/bungalow betaal je € 0,50 per appartement per nacht. Voor een 1 en 2 * hotel betaal je € 0,50 per kamer per nacht, voor een 3* hotel € 1,50 per kamer per nacht. Een 4* hotel kost € 3,00 per kamer per nacht en voor een 5* hotel € 4,00 per kamer per nacht.

- Entree geld is niet inbegrepen
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1: Vlucht naar Corfu
    Na aankomst op de luchthaven van Corfu, transfer naar hotel Paradise in Gouvia. Hotel Paradise is een kleinschalig hotel met een heerlijk zwembad, zonneterras met ligstoelen en parasols en omgeven door palm- en olijfbomen. Het ontspannen kan beginnen! In deze individuele rondreis Corfu compleet maak je drie excursies en heb je twee dagen autohuur om je favoriete plekjes te bezoeken. Hieronder geven we een beschrijving van de dagexcursies, maar onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden. Diner en overnachting in hotel Paradise.
  2. Dag 2: Parga – Paxos per boot
    Na het ontbijt word je opgehaald bij hotel Paradise en naar de haven gebracht, waar de boot vertrekt naar het schilderachtige stadje Parga op het vaste land van Griekenland. Parga heeft een imposant kasteel uit de Venetiaanse tijd en een haven façade met een pittoreske huizen in sprankelende kleuren. Daarna ga je per boot naar Paxos, een van de mooist bewaarde pareltjes van de Griekse archipel. Hier heb je gelegenheid om een duik te nemen in de uitnodigende zee of om smalle straatjes van het havenplaatsje Gaios te verkennen. Zoek een leuke Griekse taverne uit en probeer een praatje met de lokale bevolking te maken. Daarna ga je per boot weer terug naar Corfu. Diner en overnachting in hotel Paradise.
  3. Dag 3: Het noorden van Corfu
    Na het ontbijt word je opgehaald bij het hotel en maak je een bus excursie naar het noorden van Corfu. Je bezoekt Paleokastritsa met het Byzantijnse klooster uit 1228, welke nog steeds bewoond wordt door monniken. In het klooster is tegenwoordig een klein museum en in het kerkje zijn nog mooie iconen te bewonderen. Maar ook het uitzicht is adembenemend, want deze omgeving is groen door de vele cipressen en pijnbomen, die mooi contrasteren met de azuurblauwe zee en witte strandjes. Daarna ga je richting het dorp Lakones, vanuit dit dorpje heb je een prachtig uitzicht over de Ionische Zee. Je vervolgt een bergroute langs verschillende dorpjes richting Kassiopi, waar gelegenheid is om te lunchen of te winkelen. Je vervolgt de oostelijke route langs de kust en ziet overal Albanië aan de overkant liggen. Via de dorpjes Kalami, Kouloura en Nissaki rijd je terug naar hotel Paradise voor diner en overnachting.
  4. Dag 4: Stadtour door Corfu stad per fiets
    Na het ontbijt word je opgehaald bij hotel Paradise voor een transfer naar Corfu stad, naar het startpunt van fietstour. Hier neem je een fiets in ontvangst en maakt een leuke route waar je o.a. de Romeinse baden, het Vlacherna klooster, het Mon Repos paleis, het St. George paleis en de oude stad bezoekt. Je brengt een bezoekje aan een olijfzeep fabriek om vervolgens weer op je startpunt te eindigen. Hier lever je de fietsen weer in. Tijdens iedere stop wordt er een korte uitleg door de gids gegeven, een mooie manier om Corfu stad per fiets te leren kennen. Vervolgens word je weer teruggebracht per transfer naar hotel Paradise. Diner en overnachting in hotel Paradise.
  5. Dag 5: Ontdek het zuiden per huurauto
    Na het ontbijt wordt tussen 09.30 en 10.30 uur je huurauto bij hotel Paradise gebracht. De komende twee dagen kun je zelf Corfu verkennen. Een leuke suggestie is om vandaag het zuiden van het eiland te ontdekken. Via Messonghi en Boukari rijd je naar Lefkimmi, de 2e stad in grootte op Corfu. Het riviertje Potamos loopt door Lefkimmi en de vele bootjes, bruggetjes en oude pakhuizen geven het stadje nog een pittoresk karakter. In Kavos kun je het Panayia Arkoudillas klooster bezoeken, je bent nu op het meest zuidelijke punt van Corfu aangekomen. Ga daarna in zuidwestelijke richting naar het Korission meer het grootste meer van Corfu, wat een natuurgebied is. Tussen het meer en de zee ligt het strand van Halikounas, een prachtig zandstrand. Het beschermde gebied is een belangrijke stop voor trekvogels op weg naar Afrika. Een leuke stop is hier de Alonaki taverne, ze verbouwen nog hun eigen groente en bereiden heerlijke specialiteiten van Griekenland en Corfu. Je kunt hier heerlijk op het terras onder de bomen zitten en genieten van de authentieke ambiance. Op de terugweg naar Kommeno is het leuk om even een stop in Benitses te maken. Wandel door de geplaveide steegjes in de oude dorpskern en bezoek de Romeinse baden. Diner en overnachting in hotel Paradise.
  6. Dag 6: Ontdek de westkust van Corfu per huurauto
    Na het ontbijt rijd je richting Agios Georgios en Pagi en stop bij de mooie baai voor je eerste duik in zee vandaag. Daarna richting Krini, een klein dorp met mooie huizen in eilandstijl, van waar je het Angelokastro kunt bezoeken. Een Byzantijns fort uit de 13e eeuw, gebouwd op een steile rots, zo’n 300 meter boven zee, die destijds diende als bescherming tegen piraten en de Turkse invasie. Een wandeling naar het fort duurt ca. 20 minuten, maar is wel de moeite waard, want het uitzicht over Corfu is spectaculair. Je kunt ook een bezoekje aan Agios Gordis brengen en je tweede duik in zee nemen op het mooie strand. Op de terugweg richting het hotel stop je natuurlijk bij Gastouri om het paleis van Sissi, de keizerin van Oostenrijk te bezoeken. Prachtig ontworpen paleistuinen met mooie marmeren beelden, waarvan de ‘The Dying Achilles’ de meest bekende is. Tussen 19.30 en 20.30 uur zal de huurauto bij het hotel opgehaald worden. Diner en overnachting in hotel Paradise.
  7. Dag 7: Vrije dag
    Na het ontbijt heb je de keuze wat er vandaag op het programma staat. Lekker luieren bij het zwembad of heb je Corfu-stad nog niet gezien, een stad die eigenlijk niet gemist mag worden.
    Kerkyra of Corfu-stad is één van de mooiste steden van Griekenland. Prachtige gebouwen uit de Venetiaanse tijd, zoals het oude en het nieuwe fort. Het centrale plein is de Esplanade, met het bekende Liston dat de Fransen hebben nagelaten en een kopie van de Rue de Rivoli in Parijs moest worden. Hier zitten tegenwoordig kleine winkeltjes en terrasjes gevestigd en waar altijd een gezellige sfeer is. Het paleis Mon Repos is door de Engelsen gebouwd en hier is prins Philip, de echtgenoot van koningin Elisabeth geboren. Later is het overgegaan naar de Griekse Koninklijke familie, die in 1994 Mon Repos verplicht moesten verkopen wegens grote belastingschuld. Tegenwoordig is in Mon Repos een museum gevestigd. Het oude stadsgedeelte met dromerige smalle straatjes en steegjes is een lust voor het oog, maar probeer er wel of ’s ochtends vroeg of ’s avonds door te lopen, want later op de dag wordt het regelmatig bezocht door passagiers van de cruiseschepen waardoor je veel van het moois over het hoofd ziet. Wat zo bijzonder is aan de oude stad, is dat het nog echt bewoond wordt en geen openluchtmuseum is. Je vindt hier nog traditionele winkeltjes als een slager en bakker, waar de Corfioten nog hun dagelijkse boodschappen doen. Diner en overnachting hotel Paradise.
  8. Dag 8: Terugvlucht vanaf Corfu
    Na het ontbijt heb je een transfer naar de luchthaven van Corfu en terugvlucht naar huis. Mocht je de vakantie verlengen op Corfu, dan word je na het ontbijt naar het hotel van je keuze gebracht.

Locatie

Anderen bekeken ook