Eilandhoppen 15 dagen Corfu-Paxos (Lakka) 2*

  • Griekse koffie
  • Corfu - Palaiokastritsa baai
  • Eilandhoppen 8 dagen Corfu - Paxos (Gaios) 3*
  • Paxos - Gaios
  • Corfu - Achilleon Palace
  • 11 foto's
  • Mooie kerkjes
  • Het authentieke Paxos
  • De oude-stad van Corfu
  • Ieder eiland zijn eigen sfeer

Vind je 8 dagen tekort om de mooie eilanden Corfu en Paxos te verkennen? Met deze combinatie verblijf je een weekje op Corfu en aansluitend een week op Paxos. Ontdek het bekende Corfu met z'n mooie natuurschoon, leuke authentieke dorpjes en de bijzondere hoofdstad Kerkyra met het authentieke Paxos. Op Corfu heb je gelegenheid om het binnenland te ontdekken en te lunchen in authentieke dorpjes. Nat

  1. Dag 1 - 7: Heenvlucht naar en verblijf op Corfu
  2. Dag 8 - 14: Corfu - Paxos

Over Eilandhoppen 15 dagen Corfu-Paxos (Lakka) 2*

Algemeen

Vind je 8 dagen tekort om de mooie eilanden Corfu en Paxos te verkennen? Met deze combinatie verblijf je een weekje op Corfu en aansluitend een week op Paxos. Ontdek het bekende Corfu met z'n mooie natuurschoon, leuke authentieke dorpjes en de bijzondere hoofdstad Kerkyra met het authentieke Paxos. Op Corfu heb je gelegenheid om het binnenland te ontdekken en te lunchen in authentieke dorpjes. Natuurlijk ga je Corfu-stad of Kerkyra bekijken met prachtige gebouwen uit de Venetiaanse tijd, zoals het oude en het nieuwe fort. De keuken op Corfu is erg beïnvloed door de Italiaanse, je komt dan ook veel pastagerechten op Corfu tegen. Een van de specialiteiten is Pastitsada, een stoofschotel van rundvlees geserveerd met een soort grove penne.

Per ferry ga je vervolgens naar Paxos, een ideale wandelbestemming met een prachtig natuurschoon. Overal op het eiland zie je olijfbomen en cipressen, waardoor het eiland ook in de zomer een groene uitstraling heeft. Dat groen steekt mooi af bij het azuurblauwe water. De vele olijfbomen geven ook schaduw en hierdoor zie je rondom de bomen veel wilde bloemen bloeien. Overal zijn kleine baaitjes en witte kiezel strandjes, die vaak alleen per boot bereikbaar zijn. In deze combinatie hebben we op Corfu in Gouvia en op Paxos in Lakka, een appartement voor je gereserveerd op basis van logies, zo heb je alle vrijheid en kun je genieten in lokale restaurants van de typische specialiteiten.

Hoogtepunten

Het authentieke Paxos
Schitterende stranden
Mooie kerkjes
Pittoreske haventjes
Groene Ionische eilanden
Corfu- oude stad

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Corfu en retour.

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende hotels:
Appartementen Angela ***- Gouvia/Corfu
Appartementen Yorgos studios ** - Lakka /Paxos

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op Corfu of Paxos uit ons programma.

Verzorging

Je verblijft op Corfu en Paxos op basis van logies.

Goed om te weten

Wijzigingen in het programma voorbehouden. De tijden van de ferryboten kunnen wijzigen, houd er daarom rekening mee dat het mogelijk is dat je een dag eerder van/naar Corfu zult gaan, wij zullen dan een extra overnachting op Corfu of Paxos reserveren.

Inclusief

- Retourvlucht Corfu
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Alle retourtransfers per taxi/minibus
- Ferry tickets v.v.
- 14 Overnachtingen op basis van logies
- Assistentie van onze lokale agent

Exclusief

Vanaf 01-01-2018 betaal je in Griekenland toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. Voor een appartement/villa/bungalow betaal je € 0,50 per appartement per nacht. Voor een 1 en 2 * hotel betaal je € 0,50 per kamer per nacht, voor een 3* hotel € 1,50 per kamer per nacht. Een 4* hotel kost € 3,00 per kamer per nacht en voor een 5* hotel € 4,00 per kamer per nacht.

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1 - 7: Heenvlucht naar en verblijf op Corfu
    Na aankomst op de luchthaven van Corfu, ga je per transfer naar appartementen Angela in Gouvia waar je de komende 7 nachten zult verblijven op basis van logies.
    Corfu is het meest noordelijke eiland van de Ionische archipel. Toeristisch is Corfu samen met Rhodos één van de eerste toeristische bestemmingen van Griekenland. Als je met het vliegtuig boven Corfu cirkelt valt meteen het groene karakter van het eiland op, dat fel afsteekt tegen de azuur blauwe zee. Het is dan ook zeker een aanrader om per auto het eiland te verkennen, beboste heuvels en bergen, pittoreske dorpjes en prachtige strandjes wisselen elkaar af. Een van de hoogte punten op Corfu vind ik Corfu-stad of zoals de Grieken zeggen; Kerkyra. Prachtige gebouwen uit de Venetiaanse tijd, zoals het oude en het nieuwe fort. Het centrale plein is de Esplanade, met het bekende Liston dat de Fransen hebben nagelaten en een kopie van de Rue de Rivoli in Parijs moest worden. Hier zitten tegenwoordig kleine winkeltjes en terrasjes gevestigd en waar altijd een gezellige sfeer is. Het paleis Mon Repos is door de Engelsen gebouwd en hier is prins Philip, de echtgenoot van koningin Elisabeth geboren. Later is het overgegaan naar de Griekse Koninklijke familie, die in 1994 Mon Repos verplicht moesten verkopen wegens grote belastingschuld. Tegenwoordig is in Mon Repos een museum gevestigd. Persoonlijk vind ik het Achilleion paleis erg indrukwekkend, gebouwd door de Oostenrijkse keizerin Elisabeth beter bekend als Sissi. Maar ik was als kind ook al een fan van de Sissi trilogie. Na haar dood kwam het paleis in handen van keizer Willem II uit Duitsland.
    Een leuke souvenir op Corfu is de kumquat likeur, gemaakt van de gelijknamige kumquat, een kleine ovale citrusvrucht. Overal zul je flesjes met deze zoete likeur zien staan, maar ook verkopen ze kumquat- marmelade, koekjes en loukoumi, een soort Turks fruit. De keuken op Corfu is erg beïnvloed door de Italiaanse, je komt dan ook veel pastagerechten op Corfu tegen. Een van de specialiteiten is Pastitsada, een stoofschotel van rundvlees geserveerd met een soort grove penne. Bourdeto is een visgerecht waar de naam is afgeleid van het Venetiaanse ‘brodeto’ wat bouillon betekent. De vis wordt gegaard in een tomatensaus, knoflook, ui en veel rode pepers. Heerlijk glas wijn erbij en ik zeg; Kali Orexi – Smakelijk eten!
  2. Dag 8 - 14: Corfu - Paxos
    Na het ontbijt word je opgehaald bij appartementen Angela voor je transfer naar de haven van Corfu. Per ferry ga je naar het eiland Paxos, aansluitend is er een transfer van de haven naar appartementen Yorgos Studios waar je de komende 7 nachten zult verblijven op basis van logies.
    Het groene eilandje Paxos met veel olijf-, naaldbomen, cipressen en wijngaarden, ligt voor de kust van Corfu is een heerlijk plekje om te relaxen en te wandelen. Maar ook om het authentieke Griekse leven te ervaren.
    Het havenplaatsje Gaios is schilderachtig, met een mooi dorpspleintje bij de haven, smalle straatjes, Venetiaanse huizen en terrasjes. In de baai van Gaios zie je ook twee kleine eilandjes liggen, Agios Nikolaos met een Venetiaanse burcht en Panagia waar nog een klooster te bezichtigen is.
    Het havenplaatsje Lakka ligt in het noorden van Paxos en heeft veel watersportmogelijkheden en trekt veel zeilers die hier met hun boot aanmeren. Tussen Gaios en Lakka ligt het dorpje Loggos, waar de St. Nicholas kerk een bezoekje waard is.
    Paxos heeft naast prachtige witte kiezelstrandjes, die soms alleen per boot te bereiken zijn, een mooie onderwaterwereld, afwisselende wandelroutes door het heuvelachtige landschap dat altijd groen is. In de dorpjes vind je heerlijke tavernes waar je de Griekse en Ionische keuken kunt uit proberen maar natuurlijk ook verse vis, want die komt iedere dag binnenvaren, verser kan bijna niet.
  3. Dag 15: Paxos – Corfu - terugvlucht vanaf Corfu
    Na het ontbijt word je opgehaald voor je transfer naar de haven van Paxos en vertrek je per ferry naar Corfu, waar je per transfer naar de luchthaven van Corfu wordt gebracht voor je terugvlucht. Maar je kunt deze reis ook verlengen met een hotel/appartement naar keuze op Corfu.

Hotels


Locatie

Anderen bekeken ook