Athene Culinair – The taste of Athens

  • Athene - eten bij locals
  • Athene -  food tour
  • Athene - Acropolis
  • Athene - kookworkshop
  • Athene - eten bij locals
  • 23 foto's
  • Ontdek Athene op een originele manier
  • Een food tour door het onbekende Athene
  • Dineren bij een local thuis
  • Kookworkshop bij een local thuis

Wil je een bezoek aan Athene brengen en kennismaken met de lokale specialiteiten en keuken? Tijdens deze culinaire trip ga je dineren bij een local thuis, je proeft niet alleen lokale gerechten maar je maakt ook kennis met een local, die je alles kan vertellen over Athene en het wonen en leven in deze wereldstad. De volgende dag maak je onder begeleiding van een lokale gids een food tour door Athe

  1. Dag 1: Vlucht naar Athene
  2. Dag 2: Dineren bij een local

Over Athene Culinair – The taste of Athens

Algemeen

Wil je een bezoek aan Athene brengen en kennismaken met de lokale specialiteiten en keuken? Tijdens deze culinaire trip ga je dineren bij een local thuis, je proeft niet alleen lokale gerechten maar je maakt ook kennis met een local, die je alles kan vertellen over Athene en het wonen en leven in deze wereldstad. De volgende dag maak je onder begeleiding van een lokale gids een food tour door Athene, je komt door minder bekende stadswijken en proeft de smaken van olijfolie, authentieke kazen, Tsipouro, honing en diverse mezedes. Je ontdekt leuke winkeltjes en stadswijken waar je alleen niet zo snel komt. Na het proeven van gerechten en ingrediënten ga je op dag 4 zelf aan slag, want je krijgt een Griekse kookles bij een local thuis. Dit brengt je vast op het idee, om in Nederland je vrienden uit te nodigen voor een origineel Grieks diners. Doordat de excursies slechts 3 dagdelen in beslag nemen, houd je voldoende tijd over om de highlights van Athene te ontdekken.

Hoogtepunten

Food tour door het onbekende Athene
Diverse proeverijen tijdens de food tour
Dineren bij een local thuis
Maak kennis met de Griekse gewoontes en gebruiken
Kookworkshop bij een local thuis
Leer de basis recepten van de Griekse keuken

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Athene en retour

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2 en maximaal 10.

Hotel (kijk voor de beschrijving onder het dagprogramma)

Je verblijft tijdens deze reis in hotel Fresh **** in Athene, op basis van logies en ontbijt.

Mocht je liever een ander hotel combineren met deze reis? Dat is mogelijk met alle hotels in Athene in ons programma. Neem gerust contact op met ons call center, zij zullen je graag adviseren.

Verzorging

Je verblijft in hotel Fresh op basis van logies/ontbijt
Diner bij een local thuis op dag 2
Proeverij tijdens food tour op dag 3
Diner tijdens kookworkshop op dag 4

Goed om te weten

Mocht je op vrijdag in Athene aankomen dan wordt het programma van dag 2 en dag 3 omgewisseld, aangezien er geen food tour op zondag is.

Inclusief (bij pakketreis incl. vluchten)

- Retourvlucht Athene
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- 4 Overnachtingen op basis van logies/ontbijt in hotel Fresh
- Diner op dag 2 (of dag 3) bij een local
- Food tour op dag 3 (of dag 2)
- Kook workshop bij een local thuis op dag 4
- Assistentie van onze lokale agent
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reserveringskosten

Exclusief

In Griekenland betaal je toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie.
Voor een appartement/studio's en villas tot 80 m2 betaal je van november tot februari € 0,50 per appartement per nacht en van maart tot oktober € 1,50 per appartement per nacht.
Voor villa groter dan 80 m2 betaal je van november tot februari € 10,- per villa per nacht en van maart tot oktober € 4,- per villa per nacht.
Voor een 1 en 2 * hotel betaal je van november tot februari € 0,50 per kamer per nacht en van maart tot oktober € 1,50 per kamer per nacht.
Voor een 3* hotel betaal je van november tot februari € 1,50 per kamer per nacht en van maart tot oktober € 3,- per kamer per nacht..
Voor een 4* hotel betaal je van november tot februari € 3,- per kamer per nacht en van maart tot oktober € 7,- per kamer per nacht.
Voor een 5* hotel betaal je van november tot februari € 4,- per kamer per nacht en van maart tot oktober € 10,- per kamer per nacht.

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Reis- en annuleringsverzekering
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1: Vlucht naar Athene
    Vandaag vlieg je naar Athene, waar je de komende 4 nachten verblijft in hotel Fresh in het centrum van Athene op basis van logies/ontbijt.
  2. Dag 2: Dineren bij een local
    Na het ontbijt heb je alle tijd om Athene op eigen gelegenheid te verkennen. Wordt het de Akropolis en het Akropolis museum? Of neem je een kijkje in de pittoreske wijken Plaka en Monastiraki?

    ’s Avonds ga je dineren bij een local thuis en zie je hoe de inwoners van de stad wonen, je leert iets over de Griekse gebruiken en cultuur en proeft de smaken van een 4-gangen diner met Griekse specialiteiten die jouw gastheer-/vrouw gekookt heeft. Tijdens het diner worden er lokale wijnen en frisdranken geserveerd. Een unieke ervaring om op deze manier meer te weten te komen over je vakantiebestemming en ontdek je de Griekse gastvrijheid. Dit avondprogramma begint om 20.00 uur en duurt ca. 3,5 uur. Overnachting in hotel Fresh op basis van logies/ontbijt.
  3. Dag 3: Food tour door Athene

    Na je ontbijt in hotel Fresh, loop je op eigen gelegenheid richting het Syntagma plein dat op ca. 850 meter van je hotel ligt, maar je kunt natuurlijk ook de metro nemen. Op het Syntagma plein ontmoet je de lokale gids die je vandaag meeneemt naar authentieke wijkjes in de stad en je laat kennismaken met diverse Griekse producten en gerechten. Laat je smaakpapillen genieten tijdens een bezoekje aan de lokale markt, delicatessen winkel of taverna. Leer over het Mediterrane dieet, waar verse producten, olijfolie en kruiden een belangrijke rol spelen en wandel door sfeervolle woonwijken op zoek naar een volgende proeverij. De food tour duurt ca. 3,5 uur, dus je hebt de middag en avond om Athene op eigen gelegenheid te verkennen. Overnachting in hotel Fresh op basis van logies/ontbijt. Heb je tijd over, bezoek dan ook de Air Lounge bar en restaurant op het dakterras van je hotel, waar je een adembenemend uitzicht hebt op de Akropolis.
  4. Dag 4: Kookworkshop de Griekse keuken
    Vandaag kun je Athene op eigen gelegenheid verder ontdekken en je voorbereiden op de kookworkshop die voor vanavond op het programma staat. Op eigengelegenheid ga je richting het huis van je gastvrouw/heer. Hier begint rond 18.00 uur de kookles, waar je de fijne kneepjes leert van typische Griekse gerechten, zoals tzatziki, Griekse salade, koolrolletjes, gyros en heerlijke nagerechten. Dus mouwen opstropen en aan de slag, na afloop van de workshop, geniet je van je zelf gemaakte gerechten onder het genot van een heerlijk glaasje wijn. En terug in Nederland ga je natuurlijk kijken of je een lekker Grieks diner op tafel kunt zetten en komt dat fijne vakantiegevoel weer even terug. De kookworkshop start rond 18.00 uur en duurt ca. 4 ½ uur. Overnachting in hotel Fresh op basis van logies/ontbijt.
  5. Dag 5: Terugvlucht naar Nederland
    Vandaag is een einde gekomen aan Athene Culinair. Afhankelijk van de vluchttijden ga je richting het vliegveld van Athene voor je terugvlucht naar Nederland.


Hotels


Locatie

Anderen bekeken ook