Eilandhoppen 8 dagen Amorgos-Santorini 3*

  • Amorgos - chora
  • Amorgos - chora
  • Routekaartje Amorgos - Santorini
  • Amorgos
  • Santorini
  • 12 foto's
  • Het Panagia Hozoviotissa klooster
  • Chora, de hoofdstad van Amorgos
  • Zonsondergang van niveau
  • Wijngaarden op Santorini

Het meest oostelijk gelegen Cycladen eilandje is Amorgos, nog niet overlopen van toerisme en overal proef je nog een authentieke sfeer. Amorgos is ideaal om te wandelen en je treft er nog authentieke witte dorpjes, mooie kerken en kloosters. Na een paar dagen ga je per boot naar Santorini om het fotogenieke eiland te verkennen. Blauw en wit zijn de hoofdkleuren op Santorini en je camera zal overur

  1. Dag 1 – 4 : Heenreis naar Santorini – Amorgos
  2. Dag 5 - 7: Amorgos - Santorini

Over Eilandhoppen 8 dagen Amorgos-Santorini 3*

Algemeen

Het meest oostelijk gelegen Cycladen eilandje is Amorgos, nog niet overlopen van toerisme en overal proef je nog een authentieke sfeer. Amorgos is ideaal om te wandelen en je treft er nog authentieke witte dorpjes, mooie kerken en kloosters. Na een paar dagen ga je per boot naar Santorini om het fotogenieke eiland te verkennen. Blauw en wit zijn de hoofdkleuren op Santorini en je camera zal overuren maken. Neem aan het einde van de dag een heerlijk drankje op een leuk terras en geniet van de mooiste zonsondergang. Ontdek de smaken van de Griekse keuken in een van de vele restaurantjes en laat je verrassen in een wijngaard op Santorini door de lokale wijnen.

Hoogtepunten

Het Panagia Hozoviotissa klooster
Chora, het hoofdstadje van Amorgos
Wandelen op Amorgos
Rakomelo, een lokaal drankje
De Caldera van Santorini
Zonsondergang van niveau
Blauwe koepeltjes

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Santorini en retour

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende hotels:
Hotel Aqua Petra *** - Agios Pavlos/ Amorgos
Hotel Veggera *** - Perissa /Santorini

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op Amorgos of Santorini uit ons programma.

Verzorging

Je verblijft op Amorgos en Santorini op basis van logies/ontbijt.

Goed om te weten

Wijzigingen in het programma voorbehouden. De tijden van de ferryboten kunnen wijzigen, houd er daarom rekening mee dat het mogelijk is dat je een dag eerder/later naar Santorini zult gaan, wij zullen dan een overnachting op Amorgos/Santorini extra reserveren.

Inclusief

- Retourvlucht naar Santorini
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Alle retourtransfers per taxi/minibus
- Ferry tickets v.v. naar Amorgos
- 7 Overnachtingen op basis van logies/ontbijt
- Assistentie van onze lokale agent

Exclusief

Vanaf 01-01-2018 betaal je in Griekenland toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. Voor een appartement/villa/bungalow betaal je € 0,50 per appartement per nacht. Voor een 1 en 2 * hotel betaal je € 0,50 per kamer per nacht, voor een 3* hotel € 1,50 per kamer per nacht. Een 4* hotel kost € 3,00 per kamer per nacht en voor een 5* hotel € 4,00 per kamer per nacht.

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1 – 4 : Heenreis naar Santorini – Amorgos
    Na aankomst op de luchthaven van Santorini vertrek je richting de haven van Santorini waar je per boot vertrekt naar Amorgos. Bij aankomst op Amorgos krijg je een transfer naar Hotel Aqua Petra in Agios Pavlos, waar je de komende 4 nachten zult verblijven op basis van logies/ontbijt.
    Amorgos is een bergachtig eilandje en ideaal om te wandelen, overal vind je bergpaden die de dorpjes met elkaar verbinden. Maar kijk niet raar op als je tijdens je wandeling opeens verrast wordt door een kudde geiten. De hoofdstad is Amorgos-stad of ook wel Chora genoemd, een echt Cycladen dorp met pittoreske pleintjes en smalle steegjes, waar je camera overuren maakt. In Chora kun je de Byzantijnse architectuur nog bewonderen, een aantal mooie kerken en het archeologisch museum van het eiland. Boven het dorp staat het Venetiaanse kasteel Kastro. Zo’n 3 km van Chora, vind je het Panagia Hozoviotissa klooster, dat tegen een steile rots is gebouwd. Het klooster is in de elfde eeuw gebouwd om een belangrijke icoon met een afbeelding van Maria te beschermen tegen zee piraten. Nog steeds is het een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland. Als je het klooster wilt bezoeken let dan op dat je als man een lange broek moet dragen en als vrouw een lange jurk/rok en dat je schouders bedekt moeten zijn.

    Naast het hoofdstadje Chora, kent Amorgos nog een aantal pittoreske dorpjes zoals Langada, Tholaria en Potamos. Langada is een typisch dorpje in Cycladen stijl, witte huisjes en fel blauwe (soms groene) deuren en kozijnen. Het dorpsplein is sfeervol en heeft een aantal restaurantjes en terrassen waar het goed toeven is. Probeer ook eens het lokale drankje Rakomelo, gemaakt van gedistilleerde druivenschillen, honing en acht soorten kruiden die op Amorgos groeien. Een andere lokaal drankje is Mekila, (met een knipoog naar de Mexicaanse Tequila) die gemaakt wordt van de cactus vruchten en honing. In de lokale restaurantjes proef je nog de authentieke Griekse smaken en moet je zeker de courgette balletjes bestellen en de heerlijke fava, gemaakt van gele spliterwten en geserveerd met kappetjes, olijfolie en gesnipperde ui. Maar in een taverne aan zee, wil je natuurlijk de lokale verse vis proberen. Maar Amorgos heeft ook vele leuke en mooie strandjes, sommige zijn per auto te bereiken, anderen kun je alleen met een ‘water-taxi’ bereiken. Het strand van Aegiali wordt vaak als een van de mooiste strandjes genoemd, samen met het strandje van Agia Anna, net onder het beroemde klooster. Het strand van Kalotaritissa behoort zeker ook in de top 3, een beschut fijn zandstrand met turquoise water.
  2. Dag 5 - 7: Amorgos - Santorini
    Vandaag word je opgehaald voor je transfer naar de haven van Amorgos. Je gaat vandaag per ferry naar het eiland Santorini, waar je bij aankomst wordt opgewacht voor je transfer naar hotel Veggera, waar je de komende 3 nachten zult verblijven op basis van logies/ontbijt.
    Santorini is het zuidelijkste eiland van de Cycladen en had lang geleden een ronde vorm, door de vele vulkaanuitbarstingen die hier hebben plaatsgevonden is het uiterlijk erg veranderd doordat stukken land weggeslagen zijn. Aan de randen van de kraters zijn later huizen, kerken en dorpjes gebouwd, vanwaar je prachtige uitzichten over zee hebt. Bij het zien van de Caldera en de vulkaan begrijp je de kwetsbaarheid van Santorini door de jaren heen. Maar je wordt ook beloond door deze geschiedenis, want de prachtige dorpjes op de kliffen zijn echt uniek te noemen.

    De kerkjes van Santorini zijn misschien wel het meest gefotografeerd, want hoe fotogeniek kan je het krijgen? Hagelwitte gebouwen met felblauwe koepels en een azuurblauwe zee, maken Santorini een unieke bestemming van Griekenland. Maar ook de waanzinnige zonsondergangen geven Santorini een extra WOW-momentje. Het hoofdstadje Fira is schilderachtig, met dromerige steegjes en straatjes waar leuke boetiekjes en sfeervolle terrasjes hand in hand gaan. Bezoek in het naburige dorpje Frostefani de mooie Agios Gerasimos kerk met felblauwe koepel. Oia ligt in het noorden van het eiland en is een fotogeniek traditioneel dorpje in typische Cycladenstijl. Overal heb je mooi uitzicht op de caldera en ben je hier rond zonsondergang, neem dan een drankje op een van de terrasjes en geniet! Je hebt hier nog veel huizen die in de rotsen gegraven zijn, een soort grotwoningen die je alleen op Santorini ziet.
    Nog zo’n pareltje is Megalochori, met veel neoklassieke gebouwen, smalle straatjes en witte kerken. Megalochori is ook bekend van de wijnproductie, het wijnhuis Boutari zit hier gevestigd en is een van de top wijnhuizen met vestigingen op verschillende locaties van Griekenland. Je kunt dit wijnhuis bezoeken en een kijkje in de wijnkelders maken voor een stukje geschiedenis en diverse wijnen proeven die zo goed aarden door de vulkaangrond van Santorini. Zoek je stranden? Dan kun je kiezen tussen het rode (bruine) zand op Red Beach, bij Akrotiri of het zwarte lava-strand aan de oostkust van het eiland bij Kamaria en Perissa. Wederom laat Santorini je zien, dat het een bijzondere bestemming is. Cultuursnuiven op Santorini? Breng dan een bezoekje aan de archeologische opgravingen van Akrotiri, de Minoïsche stad, vlakbij het dorpje Megalochori en verwoest door een vulkaanuitbarsting en daarom ook wel het Pompeï van Griekenland genoemd. Combineer een bezoekje met het archeologisch museum in Fira.
  3. Dag 8: Terugvlucht vanaf Santorini
    Na het ontbijt word je opgehaald voor je transfer naar luchthaven van Santorini voor je terugvlucht. Maar je kunt deze reis ook verlengen met een hotel/appartement naar keuze op Santorini.

Hotels


Locatie

Anderen bekeken ook