Fly-drive De Koningssteden en het Noorden

 • Chefchaouen - Marokko
 • Fes - Marokko
 • Fly-drive De Koningssteden en het Noorden
 • Mausoleum Mohammed V Rabat - Marokko
 • Verfbaden Fes - Marokko
 • 15 foto's
 • Met je eigen huurauto
 • Ontdek het prachtige Chefchaouen
 • Marrakech, Fès, Rabat en Meknès
 • Sfeervol Essaouira

Je bezoekt de Koningssteden en het groene noorden. Niet alleen Marrakech, Fès, Meknès en Rabat komen aan bod, ook het relaxte vissersplaatsje Essaouira en het blauwe stadje Chefchaouen in het noorden. In de economische hoofdstad van het land, Casablanca, begint je ontdekking van Marokko. Breng hier zeker een bezoek aan de Hassan II moskee, één van de grootste moskeeën ter wereld en indrukwekkend o

-daags programma
 1. Dag 1: Vlucht naar Casablanca
 2. Dag 2: Casablanca-Essaouira (ca. 385 km)
 3. Volledig daags programma

Over Fly-drive De Koningssteden en het Noorden

Algemeen
Je bezoekt de Koningssteden en het groene noorden. Niet alleen Marrakech, Fès, Meknès en Rabat komen aan bod, ook het relaxte vissersplaatsje Essaouira en het blauwe stadje Chefchaouen in het noorden.

In de economische hoofdstad van het land, Casablanca, begint je ontdekking van Marokko. Breng hier zeker een bezoek aan de Hassan II moskee, één van de grootste moskeeën ter wereld en indrukwekkend om te zien. De buitenkant is al prachtig om te zien, maar als je tijd hebt, is ook de binnenkant zeker de moeite waard. Vervolgens reis je zuidelijk naar het relaxte kustplaatsje Essaouira. De souk en de cafés met hun ontspannen sfeer maken Essaouira tot een geliefde vakantieplek. In de loop van de dag reis je verder naar de bekendste koningsstad Marrakech. Er valt genoeg te zien: het El Bahia Paleis, Jardin Majorelle en natuurlijk het kleurrijk en hectische doolhof de souk, waar je elk denkbaar product kunt vinden. Na een volle dag in de stad reis je via het Atlasgebergte door naar de oudste Koningsstad Fès. Ook hier vind je een geweldige, oude medina. Een ‘rondje’ door de middeleeuwse stad is onvergetelijke belevenis. Je vervolgt je reis naar de koningssteden Meknès en Rabat voor je verder rijdt naar het noorden, naar Chefchaouen. Dit stadje is een hoogtepunt tijdens je reis: blauw, blauw en nog eens blauw. Geen enkele tint blauw is hetzelfde, wat voor een prachtig fotogeniek decor zorgt. Slenter over smalle steile straatjes, kleine pleintjes en langs fonteinen. In het stadje heerst een heerlijke, relaxte sfeer. Je reist uiteindelijk nog helemaal door naar het noordelijkste puntje: Tanger. Tanger is Afrika in Europa, of beter gezegd Europa met een Afrikaanse glans. Vanuit hier kun je het Spaanse Algeciras zien liggen. Dit is je laatste stop alvorens je weer naar huis vliegt.
Hoogtepunten
• Marrakech
• Fès
• Meknès
• Rabat
• Casablanca
• Essaouira
• Chefchaouen
• Midden Atlas
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Casablanca en terug vanaf Tanger.
Autohuur
• Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over je huurauto
• Je ziet er de voorwaarden en ook kun je kiezen voor een grotere auto of meerdere auto's indien je met een grotere groep reist
Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)
De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Casablanca - Melliber Aparthotel
Essaouira - hotel Côte Ocean Mogador
Marrakech - hotel Almas
Beni Mellal- hotel les Tazarkount
Fès - Dar Dmana
Rabat - Riad Dar Soufa
Chefchaouen - hotel Parador
Tanger - Dar el Kasbah

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Marokko op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling.
Goed om te weten
Wijzigingen in het programma voorbehouden. De routesuggesties die wij hebben uitgewerkt kunnen ook naar eigen inzicht worden aangepast, zowel in dagen als in de te bezoeken plaatsen.
Boek je het volledige fly-drive arrangement bij &Olives Travel (vluchten, huurauto en overnachtingen) dan ontvang je bij je reisbescheiden van ons een uitgebreid document met routesuggesties.
Inclusief
• Vlucht naar Casablanca en terug vanaf Tanger
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• Huurauto vanaf aankomst t/m vertrek cat. YB (Fiat Panda of vergelijkbaar) van Sunny Cars o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico)
• 11 nachten in een standaard kamer o.b.v. logies/ontbijt (in Beni Mellal o.b.v. halfpension)
• Diensten van onze lokale agent
Exclusief
• Overige maaltijden
• Eventuele extra's voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Fooien
• Reis- en annuleringsverzekering
• Reserveringskosten
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1: Vlucht naar Casablanca
  Na aankomst met de huurauto naar je hotel in Casablanca.
 2. Dag 2: Casablanca-Essaouira (ca. 385 km)
  Casablanca is de economische hoofdstad van Marokko. Je ziet de fraaie, brede Corniche boulevard met een aaneenschakeling van luxueuze restaurants en prachtige zwembaden. Hier kun je onder meer de Hassan II moskee bezoeken, de op één na grootste moskee ter wereld welke plaats biedt aan 25.000 gelovigen en de enige moskee in Marokko die ook voor niet-moslims toegankelijk is. De buitenkant is al prachtig om te zien, maar ook de binnenkant is zeker de moeite waard. Dan reis je via de kust in zuidelijke richting door naar het relaxte vissersplaatsje Essaouira voor de overnachting.
 3. Dag 3: Essaouira-Marrakech (ca. 180 km)
  Binnen de geelbruine fortificaties hangt de mystieke oriëntaalse sfeer, maar zonder de hectiek van de grotere Koningssteden. Slenter door Essaouira en ervaar hoe relaxt het stadje is dat zijn eeuwenoude charme achter de stokoude muren wist te behouden. Achter die in de 18e eeuw ontworpen muren ligt de centrale medina; een levendige plek waar ook hier de nauwe straatjes wemelen van kunstnijverheidswinkeltjes en ambachtslieden. De souk en de cafés met hun ontspannen sfeer maken Essaouira tot een geliefde vakantieplek. In de loop van de dag vertrek je naar het bruisende Marrakech. 's Avonds natuurlijk naar het Djemaa el Fna plein.
 4. Dag 4: Marrakech
  Een volle dag in de bruisende koningsstad Marrakech. Er valt genoeg te zien: het El Bahia Paleis, Jardin Majorelle, de Saadi tombes en natuurlijk de souk met haar vele smalle steegjes met een grote variatie aan winkels en werkplaatsen van handwerklieden. De souk is een kleurrijk en hectisch doolhof waar je elk denkbaar product kunt vinden. Maar natuurlijk mag je ook het indrukwekkende Djemaa El Fna plein niet overslaan, één van Marokko’s topattracties. Hier halen slangenbezweerders de deksel van hun mand, steken straatventers de gaslantaarns aan en zoeken waarzeggers een strategische plek. 's Avonds verandert het plein en vult de lucht boven het plein zich met overheerlijke etensgeuren van de vele eetstalletjes. Een leuke gewaarwording dat je prima vanaf een van de omringende dakterrassen kunt aanschouwen.
 5. Dag 5: Marrakech-Beni Mellal
  Reis verder in noordelijke richting naar het plaatsje Beni Mellal voor de overnachting. Je kunt er voor kiezen om een kleine omweg te maken om een bezoek te brengen aan de 110 meter hoge watervallen Cascades d’Ouzoud, ten zuidwesten van Beni Mellal.
 6. Dag 6: Beni Mellal-Fès (ca. 300 km)
  Vandaag een schitterende route langs het Atlasgebergte naar Fès. Een mooie route langs groene akkers, witte bergtoppen van de Atlas en indrukwekkende berglandschappen. En wie weet zie je onderweg wel een paar berberapen..
 7. Dag 7: Fès
  Een volle dag in Fès. Te voet kun je heel wat hoogtepunten bezoeken in de oudste Koningsstad van Marokko. Slenteren door de medina van Fès is een feest voor je zintuigen en een onvergetelijke ervaring. Een vrijwel volmaakt bewaard gebleven middeleeuwse stad, die volgepropt is met werkplaatsen van handwerkslieden, tapijtknopers en verfplaatsen van de leerlooiers. De medina is een van de grootste van Noord-Afrika en kun je prima een paar uur rondslenteren. Hier zie ook schitterende koranscholen die leuk en mooi zijn om te bezoeken. En net buiten de medina zijn het mooie Koninklijke paleis en de Joodse wijk ook de moeite waard.
 8. Dag 8: Fès-Meknès-Rabat (ca. 225 km)
  Maak op de route een stop in het dorpje Moulay Idriss en bij de indrukwekkende Romeinse ruïnes van Volubilis. Dan via de Koningsstad Meknès met haar kilometerslange lemen stadswallen en indrukwekkende toegangspoorten tot de medina, reis je verder. Aan het einde van de middag kom je aan in Rabat.
 9. Dag 9: Rabat-Chefchaouen (ca. 250 km)
  Rabat is één van de Koningssteden en de huidige hoofdstad van Marokko. De stad doet modern en relaxed aan en de souks en de medina zijn hier wat minder hectisch dan in de andere koningssteden. De monumentale Hassan toren uit de 12e eeuw werd nooit afgebouwd, maar de omvang van de toren is er niet minder imposant door. Ook het mausoleum van Mohammed V, de kasbah Oudaya, de stadswallen en het koninklijk paleis mag je eigenlijk niet missen. Vervolgens laat je de hoofdstad achter je en vertrek je door het groene landschap via Ouezzane verder in noordelijke richting naar Chefchaouen. Een mooie route door een heuvelachtige landschap.
 10. Dag 10: Chefchaouen
  Lichtblauw, donkerblauw, kobaltblauw, indigoblauw, azuurblauw. Geen enkele tint blauw is hetzelfde, wat voor een prachtig fotogeniek decor zorgt. Slenter over smalle steile straatjes, kleine pleintjes en langs fonteinen. Je kunt het stadje het beste verkennen vanaf de Place Uta El Hammam, het hart en centrale punt van de oude stad. De straten van de medina komen hier samen en het is heerlijk wandelen langs de vele winkeltjes en koffiehuizen. Neem plaats op één van de terrasjes voor een verfrissend drankje of een lekkere lunch en geniet van de relaxte sfeer in dit bijzondere dorpje met haar blauw/witte medina.
 11. Dag 11: Chefchaouen-Tanger (ca. 120 km)
  Door naar het uiterste noorden van het land: de plaats Tanger. Tanger is Afrika in Europa, of beter gezegd Europa met een Afrikaanse glans. Slenter langs de kust en zie met het blote oog het Spaanse Algeciras en de rots van Gibraltar liggen. Een raar idee dat Europa zo dichtbij is. Bij Café Central op het plein Petit Socco, midden in de medina, kun je op het terras van een heerlijke versnapering genieten terwijl het dagelijks leven zich aan je voorbij trekt. Een relaxt einde van je vakantie.
 12. Dag 12: Terugvlucht vanaf Tanger
  Je levert je huurauto in op de luchthaven en terugvlucht naar huis.

Hotels


Anderen bekeken ook