Privérondreis Oman Unexplored

 • Strand Salalah
 • Kamperen - Oman
 • Privérondreis Oman Unexplored
 • Empty Quarter - Oman
 • Bergweg Salalah
 • 36 foto's
 • Unieke reis door de Empty Quarter
 • Met Engelssprekende privéchauffeur/gids
 • Van zuid naar noord
 • Inclusief Salalah
 • Kampeer op de mooiste plekken

Wil je eens een heel andere rondreis maken door Oman? Dan is deze route misschien wel wat voor jou! Oman wordt vaak geassocieerd met grote, lege woestijnvlaktes. Uiteraard is Oman veel meer dan woestijn, maar mooie woestijngebieden vind je er ook zeker. Naast de bekende Wahiba Sands woestijn in het noorden vind je zuidelijker de Rub al-Khali woestijn, ook wel bekend als de 'Empty Quarter'. De Rub

 1. Dag 1: Vlucht naar Salalah
 2. Dag 2: Salalah

Over Privérondreis Oman Unexplored

Algemeen

Wil je eens een heel andere rondreis maken door Oman? Dan is deze route misschien wel wat voor jou! Oman wordt vaak geassocieerd met grote, lege woestijnvlaktes. Uiteraard is Oman veel meer dan woestijn, maar mooie woestijngebieden vind je er ook zeker. Naast de bekende Wahiba Sands woestijn in het noorden vind je zuidelijker de Rub al-Khali woestijn, ook wel bekend als de 'Empty Quarter'. De Rub al-Khali woestijn is de grootste aaneengesloten zandwoestijn ter wereld. Een overnachting in deze gigantische zandbak is één van de mooiste avonturen van je reis door Oman.
Maar natuurlijk bestaat je reis uit Oman uit meer dan alleen de Empty Quarter. Na een paar dagen woestijn wissel je van chauffeur/gids en ga je langs de kust op weg naar het noorden. Onderweg zie de wierookbomen waar de regio Dhofar bekend om staat, maar ook minder bekende dingen als de blowholes van Mughsayl en flamingo’s bij de Pink Lagoon. Onderweg kun je je tentje op de mooiste plekken midden in de natuur opslaan, en soms geniet je even van de faciliteiten van een hotel.
Maar natuurlijk sla je ook de bekende dingen in het noorden van Oman niet over. Zo heb je de kans om bij Ras Al Jinz zeeschildpadden aan land te zien komen, kun je stoppen bij één van de groene wadi’s onderweg of stop bij het smaragdgroene water in de krater van de Bimmah sinkhole. Al met al een geweldige route langs onontdekt Oman!

Hoogtepunten

• Woestijnstad Ubhar
• Kamperen in de Rub al-Khali woestijn
• Gigantische zandduinen
• Prachtige palmenkust van Dhofar
• Blowholes van Mughsayl
• Wierookbomen in Dhofar
• Flamingo's in de Pink Lagoon
• Schildpadden bij Ras Al Jinz
• Dhow schepen bij Sur
• Wadi Tiwi
• Bimmah Sinkhole

Vluchtinformatie

Je vliegt heen naar Salalah en terug vanaf Muscat.

Auto met chauffeur

De auto met Engelstalige chauffeur is alleen bestemd voor vervoer volgens het programma van plaats naar plaats en van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid (enige flexibiliteit is uiteraard wel te verwachten). Op vrije dagen en 's avonds zijn de auto en de chauffeur in principe niet beschikbaar.

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2. De prijs voor 1 persoon is op aanvraag.
In de prijstabel kun je echter wel kiezen voor een 1-persoonskamer.

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende overnachtingsadressen:
1 nacht Salalah - Millennium Resort Salalah (luxe kamer stadszicht) of Belad Bont Hotel (standaard kamer)
2 nachten Rub al-Khali woestijn - kamperen in eenvoudige tent
1 nacht Taqah - Souly Ecolodge Salalah (Beach bungalow)
1 nacht Wadi Shuwaymiah - kamperen in iglo tent
1 nacht Duqm - Park Inn Duqm (superior kamer)
1 nacht Ras ar Ruways - kamperen in iglo tent
1 nacht Ras Al Jinz - Ras Al Jinz Turtle Reserve (Carapace kamer)
1 nacht Muscat - Hotel Alof Muscat (aloft kamer) of Centara Muscat (luxe kamer)

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Goed om te weten

Wijzigingen in het programma voorbehouden.

Je kunt de reis ook maken met een huurauto. De eerste dagen zijn gelijk en dag 3 t/m 5 ga je met een gids/chauffeur de Empty Quarter ontdekken. Vanaf dag 6 ga je zelf met een 4x4 met rooftop tent op pad en tijdens de kampeerovernachtingen slaap je dan in je rooftop tent. Informeer ons naar de mogelijkheden en prijs.

Veelal kom je 's nachts aan op het vliegveld van Salalah. Wij hebben dan het hotel voor je gereserveerd, zodat je meteen naar je hotelkamer kunt. Het vertrek is veelal ook 's nachts, indien je gebruik wilt maken van een hotelkamer tot aan je vertrek naar het vliegveld kun je dit aangeven bij onze reserveringsafdeling.

Tot nader order mogen toeristen met de Nederlandse nationaliteit of een (ander) land uit de Europese Unie tot 14 dagen zonder visum in Oman verblijven.

Exclusief

• Optionele huur matje en slaapzak ca. €85 p.p.
• Optionele huur reisdouche ca. €285
• Overige maaltijden
• Eventueel (verplicht) kerst- en/of oudjaarsdiner
• Fooien
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Reserveringskosten

Inclusief

• Vlucht naar Salalah/retour vanaf Muscat
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• Transfer bij aankomst
• Engelssprekende privéchauffeur (dag 3 t/m dag 5 heb je een bedoeïenengids/chauffeur en dag 6 t/m 10 een andere Engelssprekende chauffeur/gids)
• Vervoer per 4x4, inclusief flesjes water in de auto
• Accommodaties zoals genoemd in de reisopzet (of vergelijkbaar); kamperen in een koepeltent
• 10x ontbijt, 8x lunch, 5x diner
• Entreegelden volgens het programma, inclusief ticket voor schildpadden observatie
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1: Vlucht naar Salalah
  Je vliegt naar Salalah. Na aankomst heb je een transfer naar je hotel.
 2. Dag 2: Salalah
  Waarschijnlijk land je vannacht in Salalah. Na aankomst transfer naar je hotel. De rest van de dag heb je ter vrije besteding en kun je bijkomen van je vlucht. Een relaxt begin van je vakantie Salalah/Oman.
 3. Dag 3: Salalah-Rub al-Khali woestijn (ca. 250 km)
  Je begint je reis in het zuidelijke puntje van Oman: in Salalah. Samen met je gids stap je in zijn 4x4 richting de woestijn. Je rijdt door het Qara gebergte naar Thumrait. Na circa 180 km maak je je eerste stop bij de woestijnstad Ubar, ooit een belangrijk knooppunt op de wierookroute. Vanavond zet je je koepeltentje op in de Wadi Malhit regio, dat bekend staat om zijn zwarte kamelen. Geniet van een prachtige sterrenhemel en sfeervol kampvuur tijdens deze eerste bijzondere nacht in de woestijn.

  Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner
 4. Dag 4: Rub al-Khali woestijn/Empty Quarter (ca. 100 km)
  De volgende dag staat in het teken van de schoonheid van de Empty Quarter. Overal waar je kijkt zie je gigantische zandduinen in vele verschillende kleurschakeringen. Een indrukwekkend gezicht. Ook vanavond kampeer je weer in de woestijn. Geniet van de stilte, een schitterende zonsondergang en een heerlijk Omani diner rondom het kampvuur.

  Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner
 5. Dag 5: Rub al-Khali woestijn-west kust Salalah-Taqah (ca. 300 km)
  Na een heerlijk ontbijt in de woestijn laat je de indrukwekkende 'Empty Quarter' achter je en vertrek je naar de westkust van Salalah. Je komt langs de bedoeïenendorpen Bithnah en Muday. We raden je aan te stoppen voor een picknick in Rakhysut, waar je kunt genieten van een ongerept uitzicht op de oceaan voordat je verdergaat naar witte zandstranden en de blowholes van Mughsayl, waar zeewater door natuurlijke gaten in de rotsen hoog de lucht in spuit. Via een bochtige route langs vele wierookbomen kun je aan bij je hotel, waar je heerlijk kunt bijkomen van je woestijnavontuur.

  Inbegrepen: ontbijt en lunch
 6. Dag 6: Taqah-Shuwaymiah (ca. 270 km)
  Via de kust langs vele palmbomen vervolg je je weg naar Mirbat. Stop onderweg bij Sumhuram waar je de ruïnes van een oude stad kunt zien. Vervolgens kom je langs de vissersplaatjes Sadah en Hasik. Je slaat je tentje vanavond op bij Wadi Shuwaymiah. Deze kloof met interessante rotsformaties is een vrij onbekende wadi, maar een prachtige plek om te overnachten op weg naar het noorden. Voor het diner raden we je aan om de 'vangst van de dag' van de lokale vissers te proberen. Je overnacht in je koepeltent.

  Inbegrepen: ontbijt en lunch
 7. Dag 7: Shuwaymiah-Duqm (ca. 450 km)
  Je reist vandaag langs de kust verder. Onderweg kom je langs de bijzondere Pink Lagoon. Bij dit roze meer heb je de kans om flamingo's en andere zeevogels in hun natuurlijk omgeving te zien. Vervolgens brengt de kustroute je naar Ras Madrakah, een schitterende baai met een wit strand dat omringd wordt door zwart, vulkanisch gebergte. Dan door naar je hotel in Duqm.

  Inbegrepen: ontbijt en lunch
 8. Dag 8: Duqm-Ras ar Ruways (ca. 300 km)
  's Ochtends kun je nog even heerlijk relaxen bij het strand van je hotel alvorens je doorreist naar Marata, een vissersdorpje dat bekend is om haar witte zandduinen. Een ideale plek voor een picknick lunch. Nog iets verderop kom je langs Masirah, dat bekend is om haar zoutvlaktes. Hier kun je dan ook bij één van de standjes langs de weg zout kopen.
  Je reist steeds verder noordwaarts. De schitterende kustroute brengt je naar Ras Ar Ruway. Je komt in de buurt van de volgende woestijn: de Wahiba Sands. Zet hier je kamp op op één van de prachtige plekken tussen de zandduinen en de zee.

  Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner
 9. Dag 9: Ras ar Ruways-Ras Al Jinz (ca. 330 km)
  Vandaag een mooie route met woestijnlandschappen van oranje zand dat bedekt is met zwartbruine stenen. Rij langs de kust door naar Sur. Door haar ligging een zeer belangrijke handelsstad voor de handel tussen Afrika en Azië en de andere continenten. We raden je aan om hier een bezoek te brengen aan een dhow factory, waar nog altijd de authentieke schepen worden gemaakt. Je eindbestemming voor vandaag is het Ras Al Jinz Turtle Reserve. Hier heb je de kans om 's avonds zeeschildpadden te zien, wanneer zij aan land komen om hun eieren te leggen. Een bijzondere ervaring!

  Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner
 10. Dag 10: Ras Al Jinz-Muscat (ca. 260 km)
  Deze laatste reisdag reis je, nog altijd langs de kust, door naar de hoofdstad Muscat. Onderweg kom je langs Wadi Tiwi. Met haar smaragdgroene wateren, weelderige plantages en grote rotspartijen is deze wadi zeker een bezoek waard. Je kunt deze wadi circa 15 km inrijden over smalle wegen langs leuke dorpjes. Of maak een stop bij de Bimmah sinkhole. Deze krater met helder blauwgroen water leent zicht uitstekend voor een verfrissende duik. Vervolgens zet je koers naar je eindbestemming Muscat.

  Inbegrepen: ontbijt en lunch
 11. Dag 11: Muscat en terugvlucht
  Vandaag heb je een dag vrij om alle indrukken nog even de revue te laten passeren. Als je wilt kun je er natuurlijk ook voor kiezen om op eigen gelegenheid de hoofdstad te verkennen. Of boek optioneel een excursie bij en zie met een gids alle hoogtepunten van de stad.
  Vannacht heb je een transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht naar huis.

  Inbegrepen: ontbijt
 12. Dag 12: aankomst
  Vannacht vlieg je terug naar huis, waar je later op de dag aankomt.

Anderen bekeken ook