Fly-drive De Koningssteden

 • Mausoleum Mohammed V Rabat - Marokko
 • Fly-drive De Koningssteden
 • Marrakech - Marokko
 • Local - Marokko
 • Hassan II moskee Casablanca - Marokko
 • 16 foto's
 • Met eigen huurauto
 • Privérondreis op eigen gelegenheid
 • Marrakech, Fès, Rabat en Meknès

Reis naar de Koningssteden Marrakech, Fès, Meknès en Rabat. Je doorkruist de ongekend prachtige natuur van de Atlas. Je stopt bij oude cultuurschatten en maakt kennis met de gastvrije en vriendelijke bevolking. Je begint in de economische hoofdstad Casablanca, niet één van de Koningssteden maar een bezoek aan de indrukwekkende Hassan II moskee is een goed begin van je reis. Vanuit Casablanca reis

 1. Dag 1: Vlucht naar Casablanca
 2. Dag 2: Casablanca-Rabat (ca. 90 km)

Over Fly-drive De Koningssteden

Algemeen

Reis naar de Koningssteden Marrakech, Fès, Meknès en Rabat. Je doorkruist de ongekend prachtige natuur van de Atlas. Je stopt bij oude cultuurschatten en maakt kennis met de gastvrije en vriendelijke bevolking.

Je begint in de economische hoofdstad Casablanca, niet één van de Koningssteden maar een bezoek aan de indrukwekkende Hassan II moskee is een goed begin van je reis. Vanuit Casablanca reis je door naar je eerste koningsstad: de huidige hoofdstad Rabat. De stad doet modern en relaxed aan en je zult zien dat de souks en de medina hier wat minder hectisch zijn dan in de andere koningssteden. Bezoek in Rabat de mooie Kasbah Oudaya, de onvoltooide Hassan toren en het mausoleum van Mohammed V.
Na Rabat is het tijd voor de volgende koningsstad: Meknès. Deze stad staat vooral bekend om haar kilomterslange lemen stadswallen en indrukwekkende toegangspoorten. Via de opgravingen van Volubilis kun je doorreizen naar Fès, de oudste koningsstad van Marokko. Slenter door de smalle straatjes van de medina langs werkplaatsen en winkeltjes. Het is er een drukte van belang. De medina van Fès is één van de grootste van Noord-Afrika, dus je zult je hier niet vervelen.
Na Fès reis je via de Midden-Atlas door naar de laatste hoofdstad van deze reis: Marrakech. Marrakech is de bekendste van allemaal en niet voor niks. Slenter ook hier door de oude medina en kom terecht in het bonte spektakel van de souks en het beroemde Djemaa el Fna plein. Maar Marrakech heeft ook een moderne kant; in de wijken Gueliz en Hivernage vind je hippe restaurants, bars en bekende modeketens. Een mooie combi en goede afsluiter van je reis langs de Marokkaanse koningssteden!

Hoogtepunten

• Marrakech
• Fès
• Rabat
• Meknès
• Casablanca
• Midden Atlas

Vluchtinformatie

Je vliegt heen naar Casablanca en terug vanaf Marrakech.

Autohuur

• Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over je huurauto
• Je ziet er de voorwaarden en ook kun je kiezen voor een grotere auto of meerdere auto's indien je met een grotere groep reist

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Casablanca - Melliber Aparthotel
Rabat - Mercure Sheherazade
Meknès - Riad Ritaj
Fès - Dar Dmana
Beni Mellal - hotel Les Tazarkount
Marrakech - hotel Almas

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Marokko op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling.

Goed om te weten

Wijzigingen in het programma voorbehouden.
Boek je het volledige fly-drive arrangement bij &Olives Travel (vluchten, huurauto en overnachtingen) dan ontvang je bij je reisbescheiden van ons een uitgebreid document met routesuggesties.

Inclusief

• Vlucht naar Casablanca en terug vanaf Marrakech
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• Huurauto vanaf aankomst t/m vertrek cat. YB (Fiat Panda of vergelijkbaar) van Sunny Cars o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico)
• 8 nachten in standaard kamers o.b.v. logies/ontbijt (in Beni Mellal o.b.v. halfpension)
• Diensten van onze lokale agent

Exclusief

• Overige maaltijden
• Eventuele extra's voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Fooien
• Reis- en annuleringsverzekering
• Reserveringskosten
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1: Vlucht naar Casablanca
  Na aankomst met de huurauto naar je hotel in Casablanca.
 2. Dag 2: Casablanca-Rabat (ca. 90 km)
  Vandaag kun je een bezoek brengen aan de letterlijk grootste bezienswaardigheid van Casablanca, de Hassan II moskee. Vervolgens reis je door naar het 'koninklijke' Rabat. De Koningsstad en huidige hoofdstad van Marokko. De stad doet modern en relaxed aan en de souks en de medina zijn wat minder hectisch dan elders. De monumentale Hassan toren uit de 12e eeuw werd nooit afgebouwd: aan de bouw kwam een voortijdig einde met de dood van de opdrachtgever Al-Mansour, waarna zijn opvolger Marrakech als nieuwe hoofdstad verkoos.
  De omvang van de toren is er niet minder imposant door. Ook het mausoleum van Mohammed V, de kasbah Oudaya, de stadswallen en het koninklijk paleis mag je eigenlijk niet missen.
 3. Dag 3: Rabat-Meknès (ca. 160 km)
  Koningsstad Meknès staat bekend om de kilometerslange lemen stadswallen en zijn indrukwekkende toegangspoorten tot de medina. De Bab Mansour is de bekendste en niet voor niks. In de medina en op de Arabische souk kom je weer ogen en oren tekort.
 4. Dag 4: Meknès-Volubilis-Fès (ca. 100 km)
  Via de mooie Romeinse ruïnes bij Volubilis reis je door naar Fès. Deze oude archeologische opgravingen met zijn vele monumenten en mozaïeken zijn zeker een bezoek waard en vormt een leuke afwisseling met de koningssteden zelf. Vervolgens reis je door naar de oudste koningsstad Fès.
 5. Dag 5: Fès
  Fès is de oudste Koningsstad en tevens het religieuze centrum van Marokko. De stad bestaat uit het oude gedeelte; de oude medina, ook wel Fès el Bali genoemd en het nieuwe gedeelte; Fès el Jedid, overigens ook al daterend uit de dertiende eeuw.

  Slenteren door de medina van Fès is een feest voor je zintuigen en een onvergetelijke ervaring. Een vrijwel volmaakt bewaard gebleven middeleeuwse stad, die volgepropt is met werkplaatsen van handwerkslieden, tapijtknopers en verfplaatsen van de leerlooiers. De bedrijvigheid in winkeltjes en werkplaatsen veroorzaakt een kakofonie van geluid. Het is er een drukte van belang. De medina is één van de grootste van Noord-Afrika. Je kunt er gemakkelijk dagen ronddwalen zonder ook maar één enkele keer hetzelfde straatje door te lopen. Andere suggesties zijn: de schitterende koranscholen, Place Nejjarine, de oude stadsmuren en het prachtige Koninklijk Paleis.
 6. Dag 6: Fès-Beni Mellal (ca. 300 km)
  Via Moulay Idriss, Marokko's meest heilige dorp, het berberdorp Immouzer-Kandar en het ski-oord Ifrane vertrek je richting Beni Mellal en Afourer voor de overnachting. Een heerlijke plek om even tot rust te komen en de volgende dag weer vol goede energie verder te reizen.
 7. Dag 7: Beni Mellal-Marrakech (ca. 200 km)
  Vanaf Beni Mellal volg je de N8. Je kunt ook een kleine omweg maken om een bezoek te brengen aan de 110 meter hoge watervallen Cascades d’Ouzoud, ten zuidwesten van Beni Mellal, gelegen in een prachtige omgeving. Vervolgens door naar de laatste Koningsstad van deze reis: Marrakech.
 8. Dag 8: Marrakech
  Marrakech beleef je als het sprookje van duizend-en-één-nacht. Slenterend door de oude medina kom je geheid terecht in het bonte spektakel van de souks en het beroemde Djemaa el Fna plein. Zie ook de Koutoubia moskee met haar 70 meter hoge minaret, de Majorelle tuinen, de Saadische graven uit de 16e eeuw en het El Bahia paleis; allen prachtige bezienswaardigheden.
 9. Dag 9: Terugvlucht vanaf Marrakech
  Je levert je huurauto in op de luchthaven en terugvlucht naar huis.

Hotels


Locatie

Anderen bekeken ook