Fly-drive Het zuiden van de Peloponnesos

 • Onder de olijfboom
 • Peloponnesos - Limeni
 • Peloponnesos - Mystra
 • Routekaartje Het zuiden van de Peloponnesos
 • Diros grotten
 • 28 foto's
 • Fly-drive
 • Het oude Messina
 • Diros grotten
 • Mystra
 • Monemvasia

Wil je de zuidelijke Peloponnesos ontdekken en de 3 landtongen leren kennen? Op deze reis begin je de route in Messinia om vervolgens naar het karakteristieke Mani te rijden. Als laatste landtong staat Lakonia op het programma. Je krijgt een afwisselend natuurschoon te zien, een bergachtig landschap gecombineerd met mooie vlaktes die gekenmerkt worden door oneindig veel olijfbomen, afgewisseld met

 1. Dag 1 t/m 5: Vlucht naar Kalamata – Peloponnesos – Chrani
 2. Dag 6 t/m 10: Chrani - Limeni

Over Fly-drive Het zuiden van de Peloponnesos

Algemeen

Wil je de zuidelijke Peloponnesos ontdekken en de 3 landtongen leren kennen? Op deze reis begin je de route in Messinia om vervolgens naar het karakteristieke Mani te rijden. Als laatste landtong staat Lakonia op het programma. Je krijgt een afwisselend natuurschoon te zien, een bergachtig landschap gecombineerd met mooie vlaktes die gekenmerkt worden door oneindig veel olijfbomen, afgewisseld met citroen- en sinaasappelbomen. Karakteristieke bergdorpjes, fotogenieke havenplaatsjes, kastelen, forten en Byzantijnse herinneringen uit vervlogen tijden. Wijngaarden en olijfgaarden wisselen elkaar af en in de tavernes kun je lokale specialiteiten proeven typerend voor de Peloponnesos.

Hoogtepunten

Koroni
Methoni
Ancient Messini
Limeni
Gythio
Diros grotten
Areopoli
Sparta
Mystras
Monemvasia
Elafonisos

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Kalamata en retour

Huurauto

Tijdens deze fly-drive heb je vanaf dag 1 t/m dag 15 een huurauto tot je beschikking . Autohuur cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2.

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende hotels:
Hotel Baywatch *** - Chrani
Hotel Limeni Village *** - Limeni
Hotel Alkinoi **** - Monemvasia
Mochten bovenstaande hotels op je vertrekdatum niet beschikbaar zijn dan zal een gelijkwaardig alternatief hotel worden aangeboden. Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op de Peloponnesos uit ons assortiment.

Verzorging

Je verblijft tijdens deze fly-drive op basis van logies in hotel Baywatch in Chrani en op basis van logies/ontbijt in hotel Limeni Village in Limeni en hotel Alkinoi in Monemvasia.

Inclusief

- Retourvlucht Kalamata
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Autohuur cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.
- 14 overnachtingen zoals in programma aangegeven op basis van logies in hotel Baywatch en op basis van logies/ontbijt in hotel Limeni Village en hotel Alkinoi
- Assistentie van onze lokale agent

Exclusief

Vanaf 01-01-2018 betaal je in Griekenland toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. Voor een appartement/villa/bungalow betaal je € 0,50 per appartement per nacht. Voor een 1 en 2 * hotel betaal je € 0,50 per kamer per nacht, voor een 3* hotel € 1,50 per kamer per nacht. Een 4* hotel kost € 3,00 per kamer per nacht en voor een 5* hotel € 4,00 per kamer per nacht.

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Entree geld is niet inbegrepen
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1 t/m 5: Vlucht naar Kalamata – Peloponnesos – Chrani
  Na aankomst op de luchthaven van Kalamata, neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar hotel Baywatch in Chrani waar je 5 nachten verblijft op basis van logies. Afstand ca. 35 km.
  De komende dagen kun je het district Messinia ontdekken, de meest westelijk gelegen landtong van de Peloponnesos. Je kunt hier het stadje Koroni bezoeken, een oude Venetiaanse plaats met een prachtig fort dat boven het stadje ligt. Binnen de muren van het fort vind je nog een klooster en een kerk. Het fort heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de gevechten tussen de Venetianen en de Turken, maar is tegenwoordig een plek van rust en kun je genieten van een mooi uitzicht. Loop na een bezoekje ook even het dorpje Koroni in, met smalle straatjes en authentieke pleinen met Griekse kafenions. Ook het kasteel van Methoni is de moeite waard om te bezoeken, in het verleden een handelscentrum met een strategische ligging tussen Venetië en de Oriënt. Messinia wordt de ‘tuin van de Peloponnesos’ genoemd, vanwege de weelderige groene natuur. Het belangrijkste bestaansmiddel is de landbouw en met name de olijfboom is favoriet. Overal zie je de grijs groene tinten opduiken, afgewisseld door mooie kleurrijke citroen- en sinasappelbomen. Kalamata, de hoofdstad van Messinia staat bekend om zijn lange zandstranden, maar bezoek ook het oude centrum, met zijn sfeervolle terrassen en pleintjes en het archeologisch museum. Zo’n 30 km ten noorden van Kalamata vind je de opgravingen van de historische stad Messini, ook wel Ancient Ithomi genoemd. Ancient Messini is misschien wel een van de best bewaarde geheimen, er zijn twee amfitheaters, een stadion en de tempel. Je kunt ook een koffiestop inlassen in het dorpje Mavromati en vanaf het terras van taverne Ithomi heb je een mooi uitzicht op de opgravingen.
 2. Dag 6 t/m 10: Chrani - Limeni
  Vandaag verlaat je Chrani en rijd je richting Limeni, waar je de komende 5 nachten in Limeni Village overnacht op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 115 km.
  Je bent nu aangekomen in de Mani, de middelste vinger van de Peloponnesos. Limeni wordt wel het mooiste en meest pittoreske dorpje van de Mani genoemd. Je zult genieten van de karakteristieke bouwstijl (ook van je hotel) die zo typerend voor de Mani is. Vanuit Limeni kun je goed de Diros grotten bezoeken, de mooiste druipsteengrotten van Griekenland. Met een bootje vaar je door de grotten en het laatste stukje leg je te voet af. Het stadje Gythio is een fotogeniek vissersplaatsje met mooie authentieke huizen en haven. Op het schiereiland Marathonisi, dat voor de kust ligt, staat het historisch museum van Mani. De hoofdstad van de Mani is Areopoli en ligt zo’n 5 km ten zuiden van Limeni. Ook hier maakt je camera overuren, van de mooie typerende Mani architectuur. In het oude centrum vind je leuke kleine winkels die typische streekproducten verkopen en overal zie je uitnodigende terrasjes en restaurants waar je heerlijk kunt genieten van de lokale keuken. Zo’n 65 km in noordelijke richting rijden richting Sparta of Sparti, zoals de Grieken zeggen. In de oudheid was het leven in Sparta nogal militaristisch, waar strenge wetten en regels hoog in het vaandel stonden. Jongens werden destijds al getraind om goed militair te worden, maar ook de meisjes werden speciaal opgevoed, ze leerden lezen, schrijven, muziek spelen en dansen en waren present op allerlei festiviteiten. De Spartanen hielden niet van luxe en hadden een grote vaderlandliefde. Dit schrijvend, realiseer ik me dat hier de uitdrukking ‘een Spartaanse opvoeding genoten’ vandaan moet komen. Vanuit Sparta kun je Mystras bezoeken, een spookstadje dat tegen de hellingen is gebouwd. Smalle straatjes, bergpaadjes, kloosters, kerken en ruïnes vormen een indrukwekkend openluchtmuseum uit de Byzantijnse periode. In het museum kun je nog prachtige iconen uit die periode bewonderen.
 3. Dag 11 t/m 14: Limeni – Monemvasia
  Vandaag verlaat je de Mani en rijd je richting Monemvasia in Lakonia, de derde landtong van Peloponnesos, waar je komende 4 nachten in hotel Alkinoi zult overnachten. Afstand ca. 95 km.
  Vanuit het terras en het zwembad van het hotel heb je een prachtig uitzicht op het schiereiland en de oude stad Monemvasia. Monemvasia is een klein torenstadje dat in de zesde eeuw door de Byzantijnen is gesticht en gebouwd is op een rotsachtig schiereiland. Het autoloze stadje is verdeeld in 2 delen, de beneden- en de bovenstad. Als je het beneden stadsdeel binnenloopt begint je wandeling door een doolhof die je meeneemt in de geschiedenis. Smalle steegjes met oude herenhuizen, mooie Byzantijse kerkjes, leuke boetiekjes met Griekse specialiteiten, pittoreske pleintjes en overal kleine terrasjes die uitnodigen voor een korte stop. In het onbewoonde hoge stadsdeel vind je veel oude Byzantijse gebouwen. Ten zuiden van Monemvasia ligt de meest zuidelijke stad van de Peloponnesos, Neapoli, een 19e eeuwse havenstadje. Mocht je hier rond lunchtijd zijn probeer dan in een van de restaurantjes bij de haven, de specialiteit van Neapoli, heerlijk gegrilde octapus. Op een 12 km afstand vind je het havenplaatsje Viglafia, van waar je per ferry naar het eilandje Elafonisos kunt varen. In ca. 15 minuten sta je op één van de mooiste stranden die ik in Griekenland gezien heb. Simos Beach, aan de zuidkust van het eiland Elafonisos, is een ware droom, de verschillende tinten blauw van het water in combinatie met het zandstrand geven het strand een exotisch gevoel.
 4. Dag 15: Monemvasia – terugvlucht vanaf Kalamata
  Vandaag is een einde gekomen aan deze fly-drive. Je rijdt vandaag terug naar het vliegveld van Kalamata voor je terugvlucht. Eerst de huurauto inleveren bij Sunny Cars en daarna inchecken. Afstand ca. 178 km/ ca. 2 uur

  Je kunt deze reis ook verlengen met een hotel uit ons programma.

Hotels


Locatie

Anderen bekeken ook