Fly-drive Kreta - Couleur Locale 12 dagen

 • Druivenoogst
 • Kreta - Chania
 • Fly-drive Kreta - Couleur Locale 12 dagen
 • Olive oil tasting
 • Kook workshop
 • 16 foto's
 • Zonvakantie
 • Fly-drive
 • Kleinschalig
 • Couleur locale
 • Proef het authentieke Kretenzer leven
 • Oude tradities
 • Wijnproeverij
 • Genieten van de natuur

Tijdens de 12 daagse fly-drive Kreta Couleur Locale maak je kennis met de oude tradities en gewoontes van Kreta. Je ziet schilderachtige dorpjes omgeven door een prachtig landschap, soms liefelijk, soms stoer en bergachtig. Je overnacht op authentieke adresjes, die passen in de omgeving en waar je oude gebruiken kunt zien die bij het eiland passen. Ontdek kerkjes en kloosters en wandel door de nat

 1. Dag 1: Heenvlucht naar Heraklion – Kreta
 2. Dag 2: Katalagari – Knossos - Heraklion

Over Fly-drive Kreta - Couleur Locale 12 dagen

Algemeen

Tijdens de 12 daagse fly-drive Kreta Couleur Locale maak je kennis met de oude tradities en gewoontes van Kreta. Je ziet schilderachtige dorpjes omgeven door een prachtig landschap, soms liefelijk, soms stoer en bergachtig. Je overnacht op authentieke adresjes, die passen in de omgeving en waar je oude gebruiken kunt zien die bij het eiland passen. Ontdek kerkjes en kloosters en wandel door de natuur op zoek naar bijzondere kruiden en bloemen. Je ontdekt Rethymnon en Chania de twee mooiste steden van Kreta en bezoekt de Minoïsche paleizen in Knossos en Festos. Leg alles goed vast op je camera en als je thuis alles nog eens de revue passeren onder het genot van een goed glas Kretenzer wijn. Yamas!

Hoogtepunten

Knossos
Archeologisch museum
Archanes
Wijngaard Lyrarakis
Anogia
Rethymnon
Arkadi klooster
Chania
Balos Beach

Vluchtinformatie

Je vliegt op de heenreis naar Heraklion en retour vanaf de luchthaven van Chania

Huurauto

Tijdens deze fly-drive heb je vanaf dag 1 t/m dag 12 een huurauto tot je beschikking . Autohuur cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); Exclusief € 75,- afleverkosten luchthaven Chania. Ophalen/inleveren op de luchthaven.

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende hotels:
- Katalagari – Appartementen Katalagari Country Suites 3* of gelijkwaardig
- Axos – Appartementen Enagron Cretan Ecotourism Village 4* of gelijkwaardig
- Spilia – Hotel Spilia Village 4* of gelijkwaardig

Mochten bovenstaande hotels op je vertrekdatum niet beschikbaar zijn dan zal een gelijkwaardig alternatief hotel worden aangeboden. Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op Kreta uit ons assortiment.

Verzorging

De verzorging tijdens deze fly-drive is op basis van logies/ontbijt.

Inclusief

- Vliegticket naar Heraklion voor de heenreis en een retour vliegticket vanaf Chania
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Autohuur cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.
- 11 overnachtingen zoals in programma aangegeven op basis van logies
- Assistentie van onze lokale agent

Exclusief

Vanaf 01-01-2018 betaal je in Griekenland toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. Voor een appartement/villa/bungalow betaal je € 0,50 per appartement per nacht. Voor een 1 en 2 * hotel betaal je € 0,50 per kamer per nacht, voor een 3* hotel € 1,50 per kamer per nacht. Een 4* hotel kost € 3,00 per kamer per nacht en voor een 5* hotel € 4,00 per kamer per nacht.

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Entree geld is niet inbegrepen
- Afleverkosten auto op de luchthaven Chania € 75,-
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1: Heenvlucht naar Heraklion – Kreta
  Na aankomst op de luchthaven van Heraklion neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar appartementen Katalagari Country Suites in Katalagari waar je 4 nachten verblijft op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 18 km. Katalagari is een heel klein plaatsje in een bergachtige omgeving tussen wijngaarden en olijfbomen. Door de wat hogere ligging heb je ook vanaf het terras van Katalagari Country Suites een prachtig uitzicht over de Peza vallei. Met een glaasje wijn en dit uitzicht voel je meteen de ontspanning van een heerlijk relaxte vakantie.
 2. Dag 2: Katalagari – Knossos - Heraklion
  Na het ontbijt kun je plannen voor de komende 3 dagen maken. Je kunt vandaag een van de hoogtepunten van Kreta bezoeken, Knossos. Tien eeuwen lang was Knossos de grootste en eerste stad van Griekenland en zelfs heel Europa. Je kunt hier nog de overblijfselen van het paleis van Koning Minos bezoeken, de villa’s, het theater, de graven en de grote kruiken die destijds voor olijfolie gebruikt werden. Hier zijn ook diverse mythes geboren, zoals die van de Minotaurus, half mens, half stier die in het labyrint van koning Minos leefde. Tijdens je rondgang zul je je realiseren hoe ver Knossos destijds zijn tijd vooruit was, want waar ter wereld had met men al badkamers met zitbaden met muurschilderingen van dolfijnen? Waar had men al een waterleidingsysteem met drie toevoeren, een voor drinkwater, een voor regen- en een voor afvalwater? Bezoek daarna het archeologisch museum en die hoge ontwikkeling wordt alleen nog maar duidelijker, want hier zijn veel opgravingen uit de Minoïsche periode te zien. De verfijnde muurschilderingen, de bekende beeldjes zoals de slangenkoningin en de indrukwekkende sieraden die tegenwoordig niet zouden misstaan. Overnachting in Katalagari Country Suites. Afstand: ca. 35 km.
 3. Dag 3: Katalagari - Archanes
  Net boven Katalagari ligt het dorpje Archanes in één van de beroemdste wijnstreken van Griekenland. Archanes is een traditioneel dorpje dat goed onderhouden is wat je nog in het bovenste deel van het dorpje goed kunt zien. Smalle straatjes met mooie neoklassieke huizen die de bewoners veelal gerenoveerd hebben met hulp van de Europese Unie. Je hebt in Archanes een paar leuke kerkjes zoals de Panagia kerk met mooie iconen. In de steegjes vind je leuke winkeltjes waar kruiden en lokale producten verkocht worden en verborgen leuke restaurantjes. Vooral ’s avonds is het bijzonder gezellig in Archanes, op het dorpsplein is het druk en een mix van locals en toeristen. Veel mensen uit Heraklion zoeken in de zomeravonden wat verkoeling in het hoger gelegen Archanes en komen hier een hapje eten. Ook kun je een bezoek brengen aan de wijngaard Lyrarakis in Alagni, waar je een rondleiding kunt maken over de wijngaard en wijnen kunt proeven en misschien een flesje wilt meenemen naar Nederland om dit fijne gevoel thuis te her beleven. Misschien leuk om ’s avonds een authentiek restaurantje in Archanes te proberen, proef de Kretenzer specialiteiten van Taverne Agora Rakadiko, 11 Tskritzi, Archanes. Telefoon; + 30 2810 752011. Laat je adviseren door de chef en zij zal ook een bijpassende wijn adviseren.
 4. Dag 4: Katalagari – Gortys – Festos – Katalagari
  Vandaag zou je richting Gortys en Festos kunnen rijden. Gortys bloeide in de Romeinse periode op en groeide uit tot de Romeinse hoofdstad van Kreta. Je kunt hier nog de overblijfselen van de Agios Titos basiliek bekijken, Titos begeleidde de apostel Paulus toen deze in 59 na Chr. Kreta bezocht. Maar het belangrijkste in Gortys is het Odeion, een overdekte muziektempel met inscriptie, ook wel het stadsrecht van Gortys genoemd. Daarnaast zijn er verschillende tempels opgegraven en een goed bewaard amfitheater. Verder kun je Festos in de Messara vallei bezoeken, het toenmalige buitenverblijf van koning Minos, waar de schijf van Festos is gevonden, met een prachtig hiërogliefenschrift en tegenwoordig in het museum van Heraklion te bewonderen. Je kunt hier het theater, het binnenhof en de kamer van de koningin bezoeken. Je kunt daarna de route richting Heraklion volgen en je passeert dan Dafnes, een dorpje dat in een bekend wijngebied ligt. Je kunt hier een bezoekje brengen aan een bekend wijnhuis met gerenommeerde wijnen; de Douloufakis wijngaard, waar de derde generatie wijnboer de oude traditie van zijn familie voortzet. Er worden dagelijkse rondleidingen gehouden waar je uitleg over hun wijnen krijgt en ook kunt proeven.
 5. Dag 5 - 7 : Katalagari - Axos
  Vandaag ga je via Heraklion richting Axos, een authentiek Kretenzer dorpje met een leuk dorpspleintje, waar het traditionele Griekse leven nog plaats vindt en waar nog 7 oude Byzantijnse kerkjes staan. De komende 3 nachten verblijf je hier in Enagron Cretan Ecotourism Village op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 65 km.
  Je kunt hier deelnemen aan allerlei activiteiten die hier georganiseerd worden zoals kaasmaken, olijfolie- of wijnproeverij, mooie wandeltochten in de omgeving of kerkjes en kloosters in de omgeving bezoeken. Bezoek authentieke dorpjes als Veni, Anogia en Livadia en maak kennis met de locals. Misschien wil je ook wel Rethymnon bezoeken, een pareltje aan de noordkust van Kreta. De stad had in de Minoïsche tijd nog geen betekenis, dat kwam pas in de Venetiaanse periode, toen werd de prachtige oude stad gebouwd en het moet gezegd worden, het is een van de best bewaard gebleven oude steden op Kreta. Smalle straatjes en steegjes met boogjes, trapjes en een aristocratische allure, je voelt direct dat dit een rijke stad geweest is. De Venetiaanse haven, de Loggia en het Fortezza zijn enkele hoogtepunten die je in de stad kunt bezoeken. Maar ook de stranden in Rethymnon zijn mooie zandstranden, dus misschien een duik in zee? Ben je op zoek naar een leuk restaurantje in de oude-stad, ga dan eens naar restaurant Avli, waar je Kretenzer specialiteiten kunt proeven, die tongstrelend zijn. En dat niet alleen, want de entourage van het restaurant is helemaal top. Je kunt hier eten in een mooie sfeervolle binnen plaats van een oud Venetiaans herenhuis. Probeer eens de Sfakiano, een heerlijk lamsgerecht uit de oven, of de rolletjes van filodeeg, gevuld met lokale kaas, munt, honing en sesamzaadje.
 6. Dag 8-11 : Axos – Spilia
  Vandaag rijden jullie verder in westelijke richting langs de kustroute via Rethymnon en Chania naar Spilia. Onderweg kun je nog het Arkadi klooster bezoeken, dat heeft een belangrijke rol gespeeld in de onafhankelijkheidsstrijd van de Kretenzers tegen de Turkse bezetting. Het Arkadi klooster wordt nog steeds als nationaal monument van het verzet gezien, maar het is ook een actief klooster waar monniken verblijven. Het klooster ligt idyllisch tussen glooiende heuvels omringd door olijfboomgaarden. Naast het klooster is nog een klein historisch museum met veel informatie over de geschiedenis. Je vervolgt je route richting Rethymnon en Chania naar Hotel Spilia Village in Spilia waar je de komende 4 nachten zult verblijven. Afstand: ca. 145 km.
  Spilia Village is vroeger een olijfpersfabriek geweest en omgebouwd tot een authentiek hotel met een rijke historie. In het hotel kun je heerlijk relaxen in de tuin met een mooi zwembad, genieten van Griekse specialiteiten in het authentieke restaurant Halara in een oorspronkelijk Venetiaans gebouw of relaxen in de Spa. Maar je hebt ook voldoende tijd om de stad Chania te verkennen. Ben je in Chania geweest, dan ben je verkocht. Want Chania is een van de meest pittoreske plaatsen op Kreta. Chania is na Heraklion de grootste stad en de vroegere hoofdstad van Kreta. De oude stad van Chania is uniek en heeft een bijzondere sfeer. De invloeden van diverse culturen uit het verleden hebben hier hun sporen achter gelaten. Je kunt dit terugvinden aan de Venetiaanse haven en de oude binnenstad. Je waant je in een sprookje als je door de smalle straatjes en steegjes wandelt, met mooie huizen, winkeltjes en tavernes. De straatjes zijn bijzonder fotogeniek met boogjes, bloemen, kerkjes en minaretten. Je zult herinneringen uit de Venetiaanse en Ottomaanse periode zien, wat je tegenkomt in de patriciër huizen, de oude badhuizen en moskeeën. Er is nog een Venetiaans, Turkse en Joodse wijk te bezoeken, ieder met hun eigen sfeer. Aan de haven vind je gezellige restaurantjes en het sfeervolle Venizelos plein. Aan het begin van de haven staat het fort Firka en de bekende vuurtoren. Ben je op zoek naar een leuke lokale souvenir bezoek dan de Agora, de overdekte markt waar je in de diverse winkeltjes, vooral lokale producten kunt kopen. Maar ook het achterland van Chania is de moeite waard, prachtige natuur, bekende kloven zoals de Samaria kloof en in het zuid-westen de mooiste stranden zoals Elafonisi en Balos Beach.
 7. Dag 12: Spilia – Terugvlucht vanaf Chania
  Vandaag is er een einde gekomen aan de 12 daagse fly-drive Kreta Couleur Locale. Je rijdt terug naar het vliegveld van Chania voor je terugvlucht. Eerst de huurauto inleveren bij Sunny Cars en daarna inchecken. Afstand: ca. 40 km.

  Je kunt deze reis ook verlengen met ieder hotel op Kreta uit ons programma.

Hotels


Locatie

Anderen bekeken ook