Fly-drive Samos Noord & Zuid

 • Samos
 • Orthodoxe kerk op Samos
 • Fly-drive Samos Noord & Zuid
 • Samos - verse vis
 • Samos - Hera tempel
 • 11 foto's
 • Met je eigen huurauto
 • Overnachten aan de noord- en zuidkust
 • Verschillende sferen
 • Karlovasi, Samos-stad/Vathy, dal van de nachtegalen, tempel van Hera

Leer Samos echt kennen tijdens de fly-drive Noord & Zuid. Je verblijft een paar dagen in het noorden van het eiland in Karlovasi en je kunt van daaruit het binnenland van Samos ontdekken. Prachtig natuurschoon, bergen en leuke dorpjes. Daarna verblijf je in het zuiden van het eiland in het pittoreske vissersplaatsje Pythagorion. Je kunt de beroemde Hera tempel bezoeken, de authentieke wijk Vathy i

 1. Dag 1: Heenvlucht Samos – Karlovasi
 2. Dag 2 : Karlovasi en omgeving

Over Fly-drive Samos Noord & Zuid

Algemeen

Leer Samos echt kennen tijdens de fly-drive Noord & Zuid. Je verblijft een paar dagen in het noorden van het eiland in Karlovasi en je kunt van daaruit het binnenland van Samos ontdekken. Prachtig natuurschoon, bergen en leuke dorpjes.
Daarna verblijf je in het zuiden van het eiland in het pittoreske vissersplaatsje Pythagorion. Je kunt de beroemde Hera tempel bezoeken, de authentieke wijk Vathy in Samos-stad en het wijnmuseum, waar je kennis maakt met de wijn traditie van Samos, maar ook gelegenheid hebt deze te proeven.

Natuurlijk kun je je tijd zelf indelen, dus tijd om een duik in zee te maken is er volop. Een kopje koffie op dat sfeervolle dorpspleintje en een gesprekje met de ‘locals’ hebben. Je thuis voelen bij de Grieken en ervaren wat Griekse gastvrijheid is. In de dorpjes vind je authentieke tavernes waar nog gekookt wordt volgens grootmoeders recept. Kom je niet uit de menukaart? Loop gewoon even de keuken in en men zal je graag laten zien, wat vandaag de specialiteiten van de dag zijn.

Hoogtepunten

Het hoogste punt van Samos; de berg Kerkis van 1433 meter
De bron Pinaka
Manolates
Potami watervallen
Hera tempel
De stranden van Limnionas en Psili Ammos
Samos-stad

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Samos en retour.

Autohuur

Tijdens je 8-daagse Fly-drive Samos noord & zuid is de huurauto inbegrepen, cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven van Samos.

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Hotel Anema by the sea *** - Karlovasi
Hotel Lithos *** - Pythagorion

Verzorging

De verzorging tijdens deze fly-drive is op basis van logies/ontbijt.

Goed om te weten

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op Samos op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling.

Wijzigingen in het programma voorbehouden.

Inclusief

- Retourvlucht Samos
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- 7 nachten verblijf in de genoemde hotels op basis van logies/ontbijt
- Huurauto inbegrepen, cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven van Samos
- Diensten van onze lokale agent
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reserveringskosten

Exclusief

In Griekenland betaal je toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie.
Voor een 1 en 2 * hotel betaal je € 1,50 per kamer per nacht.
Voor een 3* hotel betaal je € 3,- per kamer per nacht..
Voor een 4* hotel betaal je € 7,- per kamer per nacht.
Voor een 5* hotel betaal je € 10,- per kamer per nacht.

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Reis- en annuleringsverzekering
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1: Heenvlucht Samos – Karlovasi
  Na aankomst op het vliegveld van Samos neem je de huurauto van Sunny Cars in ontvangst en rijd je richting Karlovasi in het noorden van het eiland, waar je de eerste 3 nachten in hotel Anema by the sea op basis van logies/ontbijt zult verblijven.
 2. Dag 2 : Karlovasi en omgeving
  Vandaag kun je de omgeving van Karlovasi en het binnenland van Samos ontdekken. In het achterland kun je prachtige wandelingen maken zoals ten zuiden van de berg Ampelos bij het dorpje Vourliotes. Via een gemarkeerd voetpad kom je bij de bron Pinaka, met veel platanen en waterstroompjes. Tussen Karlovassi en Kokkari ligt het dal van de nachtegalen, ook heerlijk om een wandeling te maken, door de groene omgeving met vele bomen is het ook in de warme zomermaanden hier heerlijk koel. Het einde van het wandelpad komt uit in het dorpje Manolates, waar je onder het genot van een drankje kunt genieten van alle rust en de natuur. Een ander hoogtepunt zijn de Potami-watervallen, je waant je even niet in Griekenland. Overnachting op basis van logies/ontbijt in hotel Anema by the sea in Karlovasi.
 3. Dag 3: Karlovasi en omgeving
  Vandaag kun je vanuit Karlovasi richting Drakei in het westen van Samos. Je ziet vandaag het hoogste punt van het eiland, de berg Kerkis van 1433 meter. De prachtige natuur zullen je verrassen, in het dorpje Drakei is de tijd stil blijven staan, bezoek de mooie kerk en het dorpsplein en proef het oorspronkelijke Griekse leven. Is het tijd voor de lunch? Probeer dan taverne Kostas net boven het dorpspleintje, waar je de originele Griekse keuken kunt proeven. Ik vond de Griekse courgette balletjes (Kolokythokeftedes) onvergetelijk, maar ook het uitzicht over zee is prachtig. Op de terugweg kun je een stop maken bij een van de mooiste strandjes van Samos, Limnionas & Psili Ammos. Overnachting in hotel Anema by the sea in Karlovasi.
 4. Dag 4-7: Karlovasi - Pythagorion
  Vandaag rijd je in oostelijke richting via Kokkari en Samos-stad naar Pythagorion. Breng een bezoekje aan Kokkari, een pittoreske badplaats. Het centrum van Kokkari is schilderachtig, met veel winkeltjes en tavernes, leuk voor een korte pauze. Daarna rijd je richting Pythagorion, een van de bekendste badplaatsjes van Samos. Hier verblijf je de komende 4 nachten in hotel Lithos op basis van logies/ontbijt.
  Pythagorion heeft zijn naam te danken aan de filosoof Pythagoras die op Samos geboren is, de stelling van Pythagoras leren we nog steeds tijdens de wiskunde les. Breng ook een bezoekje aan de Romeinse baden en het klooster Panagia Spiliani, gewijd aan de Maagd Maria, dat zich in een grot bevindt. Niet ver van Pythagorion ligt ook de Hera tempel, de belangrijkste archeologische plek van Samos. Het is ook de moeite waard om de hoofdstad van Samos te bezoeken, Samos-stad met de wijk Vathy, die boven de haven ligt. Vroeger heette Samos-stad Vathy, nu is het slechts een stadswijk, met het oudste deel van de stad. Een labyrint van steegjes, trappetjes en steile straatjes. Mooie neoklassieke huizen en leuke pleintjes en terrasjes. Je kunt het archeologische museum bezoeken met veel vondsten van Heraion, waar ook de Hera tempel ligt. Ook het wijnmuseum is een bezoekje waard, hier krijg je een indruk over de wijngeschiedenis van Samos, waarvan de zoete Samos wijn de bekendste is. Maar het is niet alleen geschiedenis, want proeven kan ook.
 5. Dag 8: Pythagorion - terugvlucht vanaf Samos
  Vandaag rijd je richting het vliegveld van Samos voor je terugvlucht. Eerst de huurauto inleveren bij Sunny Cars en daarna inchecken voor je terugvlucht. Je kunt deze reis ook verlengen met een hotel op Samos uit ons programma.

Hotels


Locatie

Anderen bekeken ook