14 dagen - Thailand, Laos en Cambodja

Jiri Moonen op vakantie

"Een van de mooiste tempelcomplexen die ik heb gezien is Angkor Wat en Angkor Thom. Dit grootste religieuze monument ter wereld stamt uit de Khmer tijd en herbergt zo veel nog onontdekte schatten. Je kunt hier letterlijk dagen rondlopen. Een gedeelte van de tempels is helemaal overwoekerd door de jungle wat een zeer mooi gezicht geeft met de wortels over de heiligdommen."

--Jiri --Highlights

 • Drie landen in één compacte reis
 • Originele citytour in Bangkok
 • Drie nachten in World Heritage Site
  Luang Prabang
 • Diner in L'Elephant in Luang
  Prabang
 • Bewonder de duizenden boeddha's in de
  Pac Ou-grot
 • Per tuktuk langs de tempels van Angkor
 • Diverse (strand)verlengingen mogelijk
 • Prijs: vanaf € 4.949,- p.p.

Samenvatting

Een perfecte (eerste) kennismaking met het meest interessante deel van Indo-China, zo zouden we deze reis willen omschrijven. We voeren je mee door Thailand, Laos en Cambodja: drie landen met een lange, bijzondere en soms woelige geschiedenis. Je ontdekt de wereldstad Bangkok, die op veel plekken nog veel dorpser is dan je zou verwachten. In Laos maak je uitgebreid kennis met het mooie Luang Prabang, een World Heritage Site waar het Franse koloniale verleden nog alom aanwezig is. Hier, en in Vientiane, staan de prachtigste gouden tempels...en wemelt het van de gezellige terrasjes langs de Mekong. Hoogtepunt van de reis is een bezoek aan de ruïnes van het mysterieuze Khmer-rijk Angkor, waar je versteld zult staan van de omvang en de schoonheid van de tempels en pagodas. Als de reis achter de rug is, zul je in alle drie de landen zeker nog een keer terug willen komen!

Voor deze reis is het mogelijk om verschillende accommodatie klassen te boeken:

 • 3/4 sterren accommodaties vanaf € 4.949,-

 • 4/5 sterren accommodaties vanaf € 5.649,-

Bangkok
Dag 1-3Vertrek op dag 1, aankomst in Bangkok op dag 2. Je gids haalt je op van Suvarnabhumi Airport en brengt je naar het FuramaXclusive Sathorn Hotel, vlakbij het bekende Lumphini park. De rest van de dag kun je op je gemak bijkomen van de reis.

Op dag 3 maken we een vroege start om op tijd in de beroemde Wat Pho te zijn, zodat we het zangritueel van de monniken kunnen horen, dat om 09.00 uur begint. Na deze bijzondere ervaring bezoek je op je gemak het tempelterrein en de liggende boeddha. Hierna gaan we naar het Grand Palace, de belangrijkste bezienswaardigheid van Thailand, om de mysterieuze smaragdgroene boeddha te bekijken. Na de lunch klim je aan boord van een tuktuk, met als bestemming Soi Ban Batra. Hier bezoek je een werkplaats die offerkommen voor monniken produceert.

Het laatste onderdeel van de dag is een watertaxirit door de kanalen van de stad. Hoewel deze zelden wordt gebruikt door toeristen, krijg je zo een indrukwekkende blik op de levenswijze van de lokale bevolking langs het water. Vervolgens maak je een korte wandeling naar het beroemde Jim Thompson House, ooit gebouwd door een Amerikaanse zijdehandelaar. Je bekijkt op je gemak de tuinen en traditionele gebouwen en sluit de dag af met een bezoek aan een nabijgelegen modern winkelcentrum. • &Olives Thailand Bangkok Grand Palace
 • &Olives Thailand Wat Pho day Bangkok
 • &Olives Thailand Taxi in Colors of Khao San Road in Bangkok

Luang Prabang
Dag 4-6In de loop van dag 4 vlieg je naar Luang Prabang in Laos. Je wordt opgevangen door je gids en naar je hotel gebracht, en aan het eind van de middag staat een bezichtiging (en beklimming) van Phousi Hill op het programma. Deze heuvel, bezaaid met heiligdommen, domineert het oude centrum van Luang Prabang en biedt schitterende vergezichten over de stad en de Mekong-rivier. Je dineert in L'Elephant, een iconisch Frans-Laotiaans restaurant.

De volgende twee dagen zul je ontdekken waarom Luang Prabang een World Heritage Site is; het centrum staat vol met prachtig gerestaureerde koloniale villa's en de ene tempel is nog mooier dan de andere. Begeleid door je gids bekijk je de leukste bezienswaardigheden, waaronder het prachtige tempeltje Wat Xieng Thong, het Nationaal Museum, een weverij en de versmarkt.

Als afsluiting van je bezoek maak je op dag 6 een boottocht naar de Pac Ou-grot, op een uur of twee varen van Luang Prabang. Het grottenstelsel bevindt zich aan de oever van de Ou-rivier in het binnenste van een steile karstberg en is bezaaid met duizenden eeuwenoude boeddhabeelden. Een wandeling door de grot is een onvergetelijk gebeuren. De middag is vrij te besteden; pik een terrasje aan de Mekong of wandel langs de talloze winkeltjes en art galeries in de oude straatjes.

Dinertip: in het Manda de Laos restaurant geniet je van een authentiek Laotiaans menu met uitzicht op een sprookjesachtige lotusvijver. • &Olives-Laos-Luang Prabang-Wat Phra Dat Luang2
 • &Olives-Laos-Luang Prabang-Wat Xieng Thong
 • &Olives-Laos-Luang Prabang-Buddhist Monks-

Vientiane
Dag 7-8In de loop van dag 7 reis je per supersnelle trein van Luang Prabang naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Je lokale gids vangt je op en brengt je naar het Sabaidee@Lao Hotel, dat op loopafstand ligt van de Mekong en de beroemde Wat Sisaket tempel, die je de volgende dag tijdens de citytour zeker zult bekijken. Andere highlights van Vientiane zijn de Patuxai, een tweelingbroer van de Arc de Triomf, en That Luang, de meest vereerde tempel van Laos. 's Middags heb je alle tijd om de stad op eigen gelegenheid verder te verkennen en te genieten van een mooie zonsondergang boven de Mekong. Je dineert in het beroemde Lao Kitchen restaurant. • &Olives-Laos-Vientiane-Patuxai
 • &Olives-Laos-Vientiane-Wat Pha That Luang
 • &Olives-Laos-Vientiane-Wat Sisaket

Phnom Penh
Dag 9Aan het einde van de ochtend stap je in het vliegtuig voor een korte vlucht naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Ondanks de roerige geschiedenis is het een relaxte stad met brede boulevards en goed bewaard gebleven koloniale gebouwen. 's Middags maak je een rivier-cruise over de Mekong en tegen etenstijd is het leuk om je te mengen tussen de flanerende Cambodjanen op de boulevard en een lokaal restaurant uit te zoeken. • &Olives-Cambodja-Phnom Penh-Koninklijk paleis
 • &Olives-Cambodja-Phnom Penh-Silver pagoda

Angkor - Siem Reap
Dag 10-12Op dag 10 maken we 's ochtends eerst nog per fietstaxi een excursie naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh. Je bezoekt Wat Phnom, het Koninklijk Paleis, de Zilveren Pagada en last but not least het Nationale Museum, dat een indrukwekkende collectie uit de Khmer tijd huisvest. Een mooi voorproefje van de dagen die komen gaan! Aan het einde van de dag vlieg je naar Siem Reap, de toegangspoort tot het oude Khmer-rijk Angkor.

Dag 11 is helemaal ingeruimd voor wat toch wel het hoogtepunt van deze reis zal zijn; de tempelruïnes van Angkor. Gebouwd door het Khmer-volk in de 11e-12e eeuw, door de eeuwen heen grotendeels door jungle bedekt, en pas weer rond 1860 ontdekt. Op het immense gebied staan meer dan 70 tempels, en natuurlijk heb je ruim de tijd om de bekendste te bezichtigen: als eerste Angkor Thom, omgeven door een acht meter hoge muur, en Ta Phrom, waar je nog goed kunt zien hoe de jungle de tempel langzaam heeft opgeslokt. Dan volgt de Bayon, een indrukwekkend tempelcomplex met 54 torens die versierd zijn met reusachtige gebeeldhouwde gezichten, en als laatste Angkor Wat, het voornaamste heiligdom van Angkor. Deze tempel symboliseert Mount Meru, de woonplaats van de Khmer-goden, en is vooral tegen het vallen van de avond van een bijna mystieke schoonheid.

Op dag 12 brengen we in de ochtend nog een bezoek aan Beng Maelea, op een uur rijden van Siem Reap. Deze tempel wordt door veel bezoekers over het hoofd gezien, maar heeft model gestaan voor Angkor Wat en is daardoor van grote historische betekenis. Plus... hij wordt niet zo druk bezocht, zodat je op je gemak kunt genieten van de unieke Khmer-bouwstijl. In de namiddag vertrek je naar het vliegveld van Siem Reap voor de vlucht terug naar Bangkok. • &Olives-Cambodja-Angkor Wat-Angkor Thom Statue
 • &Olives-Cambodja-Angkor Wat-Angkor Thom
 • &Olives-Cambodja-Angkor Wat-Bayon Temple-Monks

Bangkok & terugvlucht
Dag 13-14Afhankelijk van de vertrektijd van je terugvlucht heb je nog een paar uurtjes om inkopen te doen in de beroemde shopping malls van Bangkok. Dan is het tijd om naar huis te vliegen... tenzij je één van de heerlijke strandverlengingen van &Olives Travel hebt geboekt. Want wat is er fijner dan een paar dagen zon, zee en strand als afsluiting van deze reis?Wil je deze reis verlengen?


Je kunt kiezen uit een verblijf op één van de volgende eilanden:

 • Strandverlenging Koh Samui

  Met een eigen vliegveld, mooie stranden, uitgaan en winkelen, groen binnenland, veel excursie- mogelijkheden. Inclusief in deze verlenging: transfer Koh Samui Airport naar je hotel v.v., drie overnachtingen incl. ontbijt, lunch en diner.

  &Olives_Thailand_Silver beach Koh Samui
 • Strandverlenging Koh Phi Phi

  Klein maar fijn: een prachtige baai met leuke restaurants en clubs en een hippe sfeer. Inclusief in deze verlenging: transfer Phuket Airport naar de ferry haven van Phuket, vervoer per (privé)boot naar Koh Phi Phi, transfer naar het hotel en drie overnachtingen incl. ontbijt, lunch en diner.

  4 dagen - Strandverlenging Koh Phi Phi
  &Olives-Thailand-PhiPhi Monkey beach
 • Strandverlenging Koh Kood

  Geniet van prachtige stranden, watervallen, rust en ruimte. Verken het eiland per scooter. Inclusief in deze verlenging: transfer Trat Airport naar de ferry haven, (privé)boot naar Koh Kood, transfer naar het hotel en drie overnachtingen incl. ontbijt, lunch en diner.

  4 dagen - Strandverlenging Phuket
  &Olives Thailand Koh Kood paradise beach with turquoise water

Accommodaties

Hieronder volgt een impressie van de betoverende accommodaties tijdens deze reis. Laat je meeslepen door de foto's en krijg een voorproefje van de buitengewone plekken waar je zult verblijven. We willen je erop attenderen dat we ons best doen om deze accommodaties voor je te boeken. Mocht er geen beschikbaarheid zijn, zoeken we naar een gelijkwaardig alternatief. Tevens is het mogelijk om je hotelkamer te upgraden. Geef dit aan tijdens het aanvragen van deze reis, dan bespreken we je wensen.

3/4 sterren accommodaties

Onderstaande foto's geven een impressie van de accommodaties tijdens de 14-daagse Thailand, Laos en Cambodja reis op basis van 3-4 sterren:

Ariyasom Villa (Bangkok)

Amaranth Suvarnabhumi (Bangkok)

3 Nagas (Luang Prabang)

Amanjaya Pancam (Phnom Penh)

Shinta Mani Resort (Siem Reap)

Lao Poet Hotel (Vientiane)


4/5 sterren accommodaties

Onderstaande foto's geven een impressie van de accommodaties tijdens de 14 daagse Thailand, Laos en Cambodja reis op basis van 4-5 sterren:

Lebua at State Tower (Bangkok)

Novotel Suvarnabhumi Airport (Bangkok)

Satri House (Luang Prabang)

Settha Palace (Vientiane)

Sofitel Angkor Phokeethra Golf & Spa Resort (Angkor)

BijzonderhedenInbegrepen✔ Internationale en binnenlandse vluchten inclusief hand- en ruimbagage
✔ Trein van Luang Prabang naar Vientiane
✔ Accommodaties zoals gepubliceerd in 3-4 of 4-5 sterren (of vergelijkbaar)
✔ Engelssprekende gids zoals in programma aangegeven
✔ Excursies en transfers zoals in programma aangegeven 
✔ Entreegelden bij de excursies die inclusief programma zijn 
✔ Airport transfer in gedeelde taxi in Bangkok
✔ Inclusief Calamiteitenfonds, bijdrage SGR en reserveringskosten € 42,50 per boekingTips & BijzonderhedenBijzonderheden: Wil je een echt spectaculair uitzicht op het tempelcomplex Angkor Wat? boek dan een helicoptervlucht van Siem Reap naar Beng Mealea en Koh Ker. Zo zie je alles van boven en heb je ook de mogelijkheid deze bijzonder tempels te bezoeken. 

Beste reistijd: Van half oktober t/m maart is de beste tijd om te reizen. Weinig regen en niet te hoge temperaturen. In april is er al wel wat regen maar kan vooral de temperatuur behoorlijk oplopen. Mei t/m september is het regenseizoen met vooral in de avond pittige buien.