Sri Lanka Galle Lighthouse

11 dagen - Ontdek verrassend Sri Lanka

"Tijdens deze reis door Sri Lanka heb ik de mooiste bezienswaardigheden ontdekt. Van theeplantages en bijzondere tempels tot koloniale steden. De overnachtingen in luxe verblijven en charmante guesthouses maakten het extra bijzonder. Hoogtepunten waren de theeplantages, de koningssad Polonnaruwa, en de Sigiriya-leeuwenrots. Elke dag bood nieuwe avonturen, van markten in Galle tot tempels in Kandy. Deze reis was een onvergetelijke ervaring en een absolute aanrader voor iedereen die de schoonheid van Sri Lanka wil ontdekken."

--Maartje--Highlights

 • Duur: 11 dagen
 • Hele reis per privé-auto met gids/chauffeur
 • Bezoek aan Sigiriya en Polonnaruwa
 • Hollandse historie in Negombo en Galle
 • Geniet van de sublieme 5* accommodaties
 • Stap in het boemeltreintje naar Haputale
 • Flaneer langs het meer van Kandy
 • Strandverlenging mogelijk
 • Prijs: vanaf € 3.649,- p.p.

Samenvatting

Elf dagen genieten van zo'n beetje de mooiste bezienswaardigheden van Sri Lanka, in een rustig tempo, veilig en comfortabel vervoerd in je privé-auto met chauffeur/gids; een betere manier om dit prachtige eiland te ontdekken is er niet. Oude koningssteden, dramatische rotstempels, plaatsjes vol koloniale historie, de beroemde theeplantages, er ontbreekt maar weinig in deze reis. Je verblijft in door &Olives zorgvuldig uitgekozen 5 * accommodaties, die in alles een rijke historie en luxe Aziatische sfeer ademen. Zo zitten niet alleen de dagen vol hoogtepunten, maar is elke overnachting ook een memorabel moment. 

 • Map 11 dagen verrijking Sri Lanka

Aankomst Negombo
Dag 1-2Dag 1-2: Na aankomst in Sri Lanka word je opgevangen door een vertegenwoordiger van &Olives Travel en voorgesteld aan je gids/chauffeur, die je de komende tien dagen zal begeleiden. Hij brengt je als eerste naar het Wallawwa hotel in Negombo, een heerlijke plek om even bij te komen van de vliegreis voor je ontdekking van Sri Lanka begint. • Sri Lanka Negombo
 • Sri Lanka Negombo rivier
 • Sri Lanka Negombo

Sigiriya - Polonnaruwa - Minneriya NP 
Dag 3-4Dag 3-4: Na het ontbijt op dag drie ga je als eerst op verkenning in Negombo, een aan een lagune gelegen kustplaatsje met een historisch interessant centrum. In de 17e eeuw waren de Nederlanders er heer en meester en voeren er wekelijks schepen volgeladen met kaneel en andere specerijen de haven uit richting Europa. Het uitgestrekte stelsel van kanalen en het kleurrijke haventje herinneren nog aan deze tijd. Daarna rijden we door naar het beroemde rotsfort Sigiriya, dat je die middag gaat bezichtigen. Voor je bij de feitelijke vesting arriveert, wandel je door een prachtige watertuin en langs een serie kleurige fresco’s uit de vijfde eeuw. Na een flinke klauterpartij sta je op de top, en kun je beamen dat deze plek bijna niet te veroveren was. Op dag 4 bezoek je Polonnaruwa, een ruïnestad die circa duizend jaar geleden het hoofdkwartier was van de Singalese koningen. Huur een fiets (optioneel), dat is de leukste manier om de eeuwenoude bouwwerken te bewonderen. Een aantal is versierd met leeuwen, olifanten en afbeeldingen uit de Hindoestaanse religie. Iets ten noorden van het historische centrum ligt Gal Vihara, een viertal reusachtige uit de rotsen gehakte boeddhabeelden. Aansluitend maak je een safari door het Minneriya National Park, een uitgestrekt natuurgebied met veel soorten vogels en grote kudde's wilde olifanten. Je overnacht in Kumbukgaha Villa, een eco-resort verscholen in het groen van het Sri Lankaanse platteland. De villa's zijn zeer ruim en sfeervol ingericht en de spectaculaire openlucht badkamer zorgt voor een extra wauw-effect. Ze zijn omgeven door rijstvelden en jungle en liggen gegroepeerd rond een meer dat talloze watervogels aantrekt.  • Sri Lanka Sigiriya Lion Rock Buddha
 • Sri Lanka Minneriya National Park
 • Sri Lanka Polonnaruwa

Dambulla - Kandy
Dag 5-6Dag 5-6: Na het ontbijt gaan we op weg naar Dambulla, een complex van vijf grotten dat vol staat met beelden van Boeddha en verschillende Hindoe-goden. Aan het eind van de dag arriveer je in The Kings Pavilion, een luxe accommodatie op 1,5 kilometer afstand van het centrum van Kandy, een prettige plaats gelegen rondom een met bomen omzoomd meer. De grootste bezienswaardigheid van de stad is de Tempel van de Tand, waar het belangrijkste religieuze relikwie van Sri Lanka ligt; een tand van Boeddha die in een zwaar bewaakt gouden kistje wordt bewaard. Twee maal per dag vereren hele drommen pelgrims de heilige tand met een bezoek, waarbij onder trom- en hoornklanken vele bloemblaadjes geofferd worden: een mystiek geheel. Verder zijn het nabij de tempel gelegen museum en het oude centrum zeker de moeite waard. Zwerf op je gemak door de smalle straatjes, snuif de gezellige sfeer op en geniet van het straatbeeld vol oude winkeltjes en zaken waar antiek en edelstenen worden verhandeld. En als je na een dag sightseeing moe bent, het hotel heeft een heerlijk zwembad. • Kandy Temple of the tand

Haputale
Dag 7-8Dag 7-8: Een erg leuk programma onderdeel vandaag: het boemeltje naar Haputale. De treinrit duurt vier uur en voert door een golvend groen landschap met watervallen en theeplantages. Na aankomst op het Haputale-station brengt je gids je naar het Capoe House, de naam voor een aantal schitterend in natuurlijke stijl gebouwde luxe villa's met een weids uitzicht over de omgeving. Alleen hierom al een hoogtepunt van deze reis! Op dag 8 heb je alle tijd om van het fijne resort te genieten, en maak je twee excursies: als eerste wandel je naar de iconische 9 Arch Bridge, een architectonisch meesterwerk van negen bogen tegen een decor van weelderig begroeide heuvels. Daarna ga je op weg naar de top van Little Adams Peak, een viewpoint met mooie vergezichten over de omgeving. • Sri Lanka nine arch bridge

Galle
Dag 9-11Dag 9-11: Op dag 9 gaan we op weg naar Galle, waar je in de loop van de namiddag arriveert. De volgende dag heb je uitgebreid de tijd om dit pittoreske plaatsje te bezoeken. Het is een bezienswaardigheid met een Nederlandse tintje: we hebben er in de 17e eeuw een imposant fort gebouwd dat nu prachtig is gerestaureerd. Binnenin het fort vind je een aantal smalle straatjes met gebouwen die meteen herinneren aan de tijd dat de Nederlanders hier de scepter zwaaiden. De mooiste voorbeelden zijn het New Oriental Hotel, het oude gouverneurshuis met een fraaie veranda en de “Groote Kerk’ die dateert uit 1750. De vloer is bedekt met zerken van het oude Hollandse kerkhof. Naast een zwerftocht door de straatjes in het fort kun je ook een wandeling van een uur of twee maken over de oude vestingmuur, langs oude stadspoorten en punten met tot de verbeelding sprekende namen als “Akersloot Bastion” en “Point Utrecht Bastion”. 

Je overnacht in een suite van het Galle Fort Hotel, dat is gevestigd in een drie eeuwen oud stadspaleis met een Hollandse ontstaansgeschiedenis: een bijzondere plek die deel uitmaakt van de UNESCO World Heritage Site. 

Op dag 11 zit de rondreis er weer op en word je naar het vliegveld in de buurt van Colombo gebracht om de thuisreis aan te vangen. • Sri Lanka-Galle-street
 • Sri Lanka Galle Lighthouse

Wil je deze rondreis nog meer verrijken?

Wil je je reis verlengen met nog een paar dagen aan het strand. We hebben verschillende mogelijkheden. Zowel de plaats als het type hotel, voor ieder wat wils.

Accommodaties

Hieronder volgt een impressie van de betoverende accommodaties tijdens deze reis. Laat je meeslepen door de foto's en krijg een voorproefje van de buitengewone plekken waar je zult verblijven. We willen je erop attenderen dat we ons best doen om deze accommodaties voor je te boeken. Mocht er geen beschikbaarheid zijn, zoeken we naar een gelijkwaardig alternatief. Tevens is het mogelijk om je hotelkamer te upgraden. Geef dit aan tijdens het aanvragen van deze reis, dan bespreken we je wensen.

Kumbukga Villa (Sigiriya)

The Capoe House (Haputale)

The Galle Fort Hotel (Galle)

The Kings Pavillion (Dambulla)

 • Sri Lanka-Dambulla-Kings Pavilion
 • Sri Lanka-Dambulla-Kings Pavilion
 • Sri Lanka-Dambulla-Kings Pavilion
 • Sri Lanka-Dambulla-Kings Pavilion
 • Sri Lanka-Dambulla-Kings Pavilion

The Wallawwa (Negombo)

BijzonderhedenInbegrepen✔ Intercontinentale vluchten inclusief hand- en ruimbagage
✔ Alle vervoer met air conditioning en Engelssprekende chauffeur/gids 
✔ 8 nachten inclusief ontbijt & 1 nacht all-inclusief
✔ Alle accommodaties zoals vermeld (of vergelijkbaar)
✔ Entreegelden voor de beschreven excursies 
✔ Inclusief Calamiteitenfonds, bijdrage SGR en reserveringskosten € 42,50 per boekingTips & BijzonderhedenBijzonderheden: Tijdens deze reis maak je een treinreis, een echte lokale ervaring. Je bagage wordt meegenomen door je chauffeur en zelf ga je per trein (4 uur) over een schitterend spoor, door theevelden, langs watervallen en schitterende vergezichten. 

Beste reistijd: Voor de zuidwestkust van Sri Lanka is de beste reistijd tussen december en april, terwijl de oostkust en het noorden minder vochtig zijn tussen mei en september, wanneer hier het moessonseizoen voorbij is.