Mogelijkheden vakantie Portugal 2021

Per 15 mei is het weer toegestaan om op vakantie naar Portugal te gaan. De kleurcode is van oranje naar geel gegaan wat inhoud dat reizen is toegestaan en er geen testverplichting meer is bij thuiskomst vanuit Portugal. Daarnaast is in Portugal is de situatie met betrekking tot het coronavirus sterk verbeterd waardoor er begin april een aantal maatregelen versoepeld zijn.

Maatregelen in Portugal

Ondanks deze versoepelingen vanuit de Nederlandse overheid zijn er nog wel een aantal maatregelen van kracht vanuit de Portugese overheid die van invloed zijn op jouw vakantie. We hebben de belangrijkste maatregelen voor je op een rijtje gezet, bekijk ze hieronder.

Vanuit Nederland op vakantie naar Portugal

Vanuit Nederland op vakantie naar Portugal

 • Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen, moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. Je kunt op de luchthaven of tijdens het boarden gevraagd worden om de gezondheidsverklaring te laten zien. De gezondheidsverklaring kun je hier downloaden en invullen.

 • De overheid van Portugal heeft een aantal voorwaarden opgesteld ten aanzien van inkomend toerisme. Deze voorwaarden zijn per land verschillend en afhankelijk van de situatie met betrekking tot het coronavirus in het land van herkomst. Er wordt gekeken naar het aantal besmettingen per 100.000 inwoners in de afgelopen 2 weken op basis van gegevens van het ECDC (European Center for Disease Control). Aan de hand van deze informatie geldt voor Nederlandse toeristen het volgende:

  • Bij aankomst in Portugal dient een negatieve PCR-test getoond te worden. Dit mag een door de EU erkende sneltest zijn die binnen 24 uur voor vertrek is afgenomen. Hierbij is wel een Engelse verklaring van de test verplicht. Deze negatieve PCR-test is verplicht vanaf 2 jaar.

Belangrijkste overige maatregelen

 • In Portugal wordt een minimale afstand van 2 meter tot elkaar gehouden.

 • In openbare gelegenheden zoals supermarkten en winkels en in het openbaar vervoer is het dragen van een mondkapje verplicht.

 • Er is geen avondklok van toepassing in Portugal.

 • Restaurants zijn tot 22:30 geopend, waarbij er binnen een maximum van 6 personen per tafel geldt en buiten een maximum van 10 personen.

 • In het openbaar vervoer en in taxi's is het dragen van een mondkapje verplicht en is de maximale capaciteit 2/3 van de totale bezetting.

 • Bij huurauto's is de maximale capaciteit 2/3 van de totale bezetting.

Alle maatregelen

Naast de hierboven genoemde maatregelen zijn er diverse maatregelen ten aanzien van hotels, restaurants en stranden opgesteld. Benieuwd naar alle maatregelen in Portugal? Klik dan hier.

Verantwoordelijkheid reiziger

Let op: Jij als reiziger bent te allen tijde zelf verantwoordelijk om je te informeren over de actuele maatregelen die ten aanzien van het coronavirus op jouw vakantiebestemming van toepassing zijn. Denk hierbij aan de vereisten met betrekking tot vertrek en aankomst op je vakantiebestemming, het tijdig beschikken over de juiste reisdocumenten en kennis hebben van alle maatregelen die van kracht zijn. Houd daarom ook altijd de website van Nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status van jouw vakantiebestemming.

Onze tips voor een vakantie in 2021 naar Portugal

 • Houten voetbrug naar strand, Praia do Camilo, Algarve, Portugal

Heb je interesse in een vakantie naar Portugal? Speciaal voor jou zijn we op zoek gegaan naar unieke, bijzondere en leuke kleinschalige adresjes waar je in alle rust van een heerlijke vakantie in Portugal kunt genieten. Bekijk hieronder onze top 3:

1. Appartementen Clube Pinhal da Foz

2. Hotel & Residence Vale d'Azenha

3. Hotel Quinta dos Poetas