Mogelijkheden vakantie Malta 2021

Het reisadvies voor Malta is groen wat inhoud dat er geen bijzondere veiligheidsrisico's zijn. Reizen naar Malta is dus mogelijk, maar er zijn nog wel testverplichtingen.

 • Voor landen uit de Europese Unie geldt dat volledig gevaccineerde vrij kunnen reizen. Voorafgaand aan de reis naar Malta dient het vaccinatiebewijs getoond te worden.

 • Oranje landen: Niet-gevaccineerde personen moeten een negatief PCR-testresultaat voorleggen. Deze test moet uiterlijk 72 uur voor het inchecken worden uitgevoerd.

 • Groene landen: Alle reizigers kunnen vrij reizen.

Op dit moment bevindt Nederland zich op de 'Oranje lijst', wat inhoudt dat reizigers vanuit Nederland een negatief testresultaat dienen te laten zien alvorens zij aan boord stappen naar Malta. Voor meer veiligheid kan het daarnaast voorkomen dat er bij aankomst op het vliegveld in Malta een willekeurige test wordt uitgevoerd op passagiers.

Maatregelen op Malta

De overheid van Malta heeft een aantal maatregelen opgesteld ten aanzien van de bestrijding van het coronavirus die van invloed kunnen zijn op jouw vakantie. We hebben de belangrijkste maatregelen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Vertrek uit Nederland en aankomst op Malta

 • Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen, moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. Je kunt op de luchthaven of tijdens het boarden gevraagd worden om de gezondheidsverklaring te laten zien. De gezondheidsverklaring kun je hier downloaden en invullen.

 • Alle inkomende toeristen dienen voorafgaand aan hun reis een PUBLIC HEALTH TRAVEL DECLARATION FORM en een PLF-formulier in te vullen. Deze formulieren dienen getoond te worden op de luchthaven van Malta bij aankomst en vertrek.

 • Een negatieve PCR-test, niet ouder dan 72 uur voor aankomst op Malta is noodzakelijk om toegang tot Malta te krijgen. Dit geldt ook voor kinderen vanaf 5 jaar en ouder. Een Covid-vaccinatie is op dit moment nog niet geldig, iedereen dient een PCR-test te ondergaan. Voor meer veiligheid kunnen bij aankomst op de internationale luchthaven van Malta willekeurige uitstrijktests worden uitgevoerd op passagiers.

 • Tijdens het verblijf op Malta gelden de regels voor COVID-19, zoals die ook voor Maltese inwoners gelden.

Belangrijkste overige maatregelen op Malta

 • Het dragen van een mondkapje is verplicht, ook wordt iedereen gevraagd afstand te houden (minimaal 2 m).

 • Op dit moment zijn bars en uitgaansgelegenheden gesloten. Het is nog niet bekend wanneer deze weer open zullen gaan.

 • Restaurants en eetgelegenheden zijn geopend tot 24:00 uur en er mogen maximaal 6 personen aan 1 tafeltje zitten.

 • Op dit moment zijn bars en uitgaansgelegenheden gesloten. Het is nog niet bekend wanneer deze weer open zullen gaan.

 • Alle hotels en accommodaties die open zijn voor toeristen houden zich aan het opgestelde protocol die de veiligheid van zowel gasten als personeel waarborgt. Dit protocol is gebaseerd op drie principes: 1) Minimale afstand van 2 meter handhaven. 2) Verhoging van het niveau van hygiëne, het is verplicht om je handen te desinfecteren bij het naar binnen- en naar buitengaan van een gebouw. 3) Mondkapjes zijn verplicht in openbare ruimtes, dit geld zowel voor binnenruimtes als publieke buitenruimtes zoals het strand. Hotels, restaurants en andere openbare gelegenheden zijn gecontroleerd door de Malta Toerism Authority op bovenstaande 3 principes. Bij goedkeuring is er een sticker uitgereikt die op of nabij de deur is opgeplakt zodat jij als toerist kunt zien dat het hotel, restaurant etc. voldoet aan de gestelde eisen.

 • Op het strand geldt een minimale afstand van 2 meter, strandbedjes, parasols, openbare toiletten worden regelmatig schoongemaakt. Ook bij zwembaden geldt een minimale afstand van twee meter tussen een set van 2 ligbedden en 1 parasol. Er is 1 persoon per ligbed toegestaan. Personeel bij zwembaden dragen gezichtsmaskers en zorgen voor een regelmatige schoonmaak. Maximaal 50% van de normale bezetting is toegestaan bij zwembaden.

Overige maatregelen

Benieuwd naar alle maatregelen die op Malta van toepassing zijn? Klik hier!

Verantwoordelijkheid reiziger

Let op: Jij als reiziger bent te allen tijde zelf verantwoordelijk om je te informeren over de actuele maatregelen die ten aanzien van het coronavirus op jouw vakantiebestemming van toepassing zijn. Denk hierbij aan de vereisten met betrekking tot vertrek en aankomst op je vakantiebestemming, het tijdig beschikken over de juiste reisdocumenten en kennis hebben van alle maatregelen die van kracht zijn. Houd daarom ook altijd de website van Nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status van jouw vakantiebestemming.

Onze tips voor een vakantie in 2021 naar Malta

 • Uitzicht Blue Lagoon met 2 boten in het water, Comino, Malta

Heb je interesse in een vakantie naar Malta? Speciaal voor jou hebben we een top 3 kleinschalige accommodaties op Malta geselecteerd, waar je, als we straks weer Malta op vakantie mogen, in alle rust van een heerlijke vakantie kunt genieten! Bekijk onze top 3 hieronder.

1. Hotel Palazzo Violetta

2. Gozo Village Holidays 

3. 66 Saint Paul's