Mogelijkheden vakantie Malta 2021

De kleurcode voor Malta is vanaf 7 oktober 2021 groen. Bij terugkeer vanuit Malta naar Nederland moet je tot 7 oktober 2021 een coronabewijs laten zien. Vanaf 7 oktober 2021 hoef je geen coronabewijs te laten zien bij terugkeer vanuit Malta.  Bekijk de website van de Nederlandse overheid voor de actuele reisadviezen naar Malta.

Heb je interesse in een vakantie naar Malta? Bekijk hier al onze reizen naar Malta.

 • Voor landen uit de Europese Unie geldt dat volledig gevaccineerde vrij kunnen reizen. Voorafgaand aan de reis naar Malta dient het vaccinatiebewijs getoond te worden.

 • Oranje landen: Niet-gevaccineerde personen moeten een negatief PCR-testresultaat voorleggen. Deze test moet uiterlijk 72 uur voor het inchecken worden uitgevoerd.

 • Groene landen: Alle reizigers kunnen vrij reizen.

Maatregelen op Malta

De overheid van Malta heeft een aantal maatregelen opgesteld ten aanzien van de bestrijding van het coronavirus die van invloed kunnen zijn op jouw vakantie. We hebben de belangrijkste maatregelen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Vertrek uit Nederland en aankomst op Malta

De volgende certificaten worden in Malta geaccepteerd:

 1. Het Maltese Vaccination Certificate.

 2. EU Digital COVID Certificate (vaccinatiecertificaat, geldig 14 dagen na volledige vaccinatie).

 3. NHS COVID Pass Letter / NHS App (Verenigd Koninkrijk).

 • Het vaccinatiebewijs uit de CoronaCheck app kunt u laten zien via de mobiele telefoon of op papier geprint.

 • Kinderen tot en met 4 jaar zijn vrijgesteld van deze inreisbeperkingen, maar moeten met volledig gevaccineerde volwassene(n) meereizen.

 • Kinderen van 5 tot 12 jaar die begeleid worden door ouders met een geldig vaccinatiebewijs, kunnen reizen met een negatieve PCR-test, niet ouder dan 72 uur.

 • Onbegeleide minderjarigen worden in Malta niet toegelaten.

De volgende certificaten zijn NIET geldig voor reizen naar Malta:

 1. Corona herstelbewijs.

 2. Vaccinatiebewijs met slechts één ontvangen dosis voor een vaccin dat twee doses vereist; dit geldt ook voor mensen die zijn hersteld van corona.

 3. Vaccinatiebewijs dat minder dan 14 dagen vanaf de laatste dosis is afgegeven.

 4. Negatieve PCR-testuitslag.

 • Alle reizigers die van en naar Nederland vliegen, moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. Je kunt op de luchthaven of tijdens het boarden gevraagd worden om de gezondheidsverklaring te laten zien. De gezondheidsverklaring kun je hier downloaden en invullen.

 • Alle inkomende toeristen dienen voorafgaand aan hun reis een PUBLIC HEALTH TRAVEL DECLARATION FORM en een PLF-formulier in te vullen. Deze formulieren dienen getoond te worden op de luchthaven van Malta bij aankomst en vertrek.

Terugreis naar Nederland vanaf 7 oktober 2021

 • Je hoeft geen coronabewijs te laten zien.

 • Je hoeft niet in quarantaine.

 • Doe bij thuiskomst voor de zekerheid een zelftest, ook als je gevaccineerd bent.

Belangrijkste overige maatregelen op Malta

 • Het dragen van een mondkapje is verplicht, ook wordt iedereen gevraagd afstand te houden (minimaal 2 m).

 • Op dit moment zijn bars en uitgaansgelegenheden gesloten. Het is nog niet bekend wanneer deze weer open zullen gaan.

 • Restaurants en eetgelegenheden zijn geopend tot 24:00 uur en er mogen maximaal 6 personen aan 1 tafeltje zitten.

 • Op dit moment zijn bars en uitgaansgelegenheden gesloten. Het is nog niet bekend wanneer deze weer open zullen gaan.

 • Alle hotels en accommodaties die open zijn voor toeristen houden zich aan het opgestelde protocol die de veiligheid van zowel gasten als personeel waarborgt. Dit protocol is gebaseerd op drie principes: 1) Minimale afstand van 2 meter handhaven. 2) Verhoging van het niveau van hygiëne, het is verplicht om je handen te desinfecteren bij het naar binnen- en naar buitengaan van een gebouw. 3) Mondkapjes zijn verplicht in openbare ruimtes, dit geld zowel voor binnenruimtes als publieke buitenruimtes zoals het strand. Hotels, restaurants en andere openbare gelegenheden zijn gecontroleerd door de Malta Toerism Authority op bovenstaande 3 principes. Bij goedkeuring is er een sticker uitgereikt die op of nabij de deur is opgeplakt zodat jij als toerist kunt zien dat het hotel, restaurant etc. voldoet aan de gestelde eisen.

 • Op het strand geldt een minimale afstand van 2 meter, strandbedjes, parasols, openbare toiletten worden regelmatig schoongemaakt. Ook bij zwembaden geldt een minimale afstand van twee meter tussen een set van 2 ligbedden en 1 parasol. Er is 1 persoon per ligbed toegestaan. Personeel bij zwembaden dragen gezichtsmaskers en zorgen voor een regelmatige schoonmaak. Maximaal 50% van de normale bezetting is toegestaan bij zwembaden.

Overige maatregelen

Benieuwd naar alle maatregelen die op Malta van toepassing zijn? Klik hier!

Verantwoordelijkheid reiziger

Let op: Jij als reiziger bent te allen tijde zelf verantwoordelijk om je te informeren over de actuele maatregelen die ten aanzien van het coronavirus op jouw vakantiebestemming van toepassing zijn. Denk hierbij aan de vereisten met betrekking tot vertrek en aankomst op je vakantiebestemming, het tijdig beschikken over de juiste reisdocumenten en kennis hebben van alle maatregelen die van kracht zijn. Houd daarom ook altijd de website van Nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status van jouw vakantiebestemming.

Onze tips voor een vakantie in 2021 naar Malta

 • Uitzicht Blue Lagoon met 2 boten in het water, Comino, Malta

Speciaal voor jou hebben we een top 3 kleinschalige accommodaties op Malta geselecteerd, waar je, als we straks weer Malta op vakantie mogen, in alle rust van een heerlijke vakantie kunt genieten! Bekijk onze top 3 hieronder.

1. Hotel Palazzo Violetta

2. Gozo Village Holidays 

3. 66 Saint Paul's