Mogelijkheden vakantie Jordanië 2021

Met ingang van 8 juli 2021 is de kleurcode voor Jordanië geel en oranje. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit Jordanië voor Nederland. Er zijn veiligheidsrisico’s in de oranje gebieden. Bekijk ook de website van de Nederlandse overheid voor het actuele reisadvies naar Jordanië.

Er zijn inreisregels: lees hier het hele reisadvies.

Heenreis naar Jordanië

  • Voordat u naar Jordanië reist, moet u zich aanmelden bij de Jordaanse overheid. Dit kan hier

  • Op basis van uw registratie, waarin u ook kunt aangeven of u gevaccineerd bent, krijgt u de inreisvoorwaarden te zien.

  • U moet een negatieve PCR-test hebben die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek naar Jordanië.

  • Let op: u kunt niet met uw CoronaCheck app Jordanië inreizen, dit is alleen geldig binnen de EU. U moet de test op papier uitprinten.

  • U heeft een bewijs van een zorgverzekering nodig voor vertrek.

  • Voor aankomst moet een gezondheidsverklaring invullen.

  • Bij aankomst in Jordanië wordt op het vliegveld een PCR-test afgenomen, tenzij u volledig gevaccineerd of jonger dan 5 jaar bent.

Terugreis naar Nederland

  • U hoeft geen coronabewijs of negatieve NAAT(PCR)-test te laten zien.

  • U hoeft niet in (thuis)quarantaine.

Sinds het begin van 2021 is het aantal dagelijkse besmettingen door het coronavirus in Jordanië flink afgenomen en is daarnaast een groot deel van de bevolking gevaccineerd. Daarom heeft de overheid van Jordanië besloten de lockdown op te heffen. Daarbij zijn de vliegvelden weer opengesteld voor alle landen en zijn inkomende toeristen ook niet meer verplicht om in quarantaine te gaan na aankomst in Jordanië. Ondanks de versoepeling in Jordanië zijn er uiteraard nog een aantal maatregelen van kracht om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, om welke maatregelen het precies gaat lees je hieronder.

Huidige maatregelen in Jordanië

Ondanks de versoepeling zijn er uiteraard nog een aantal maatregelen van kracht om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wij hebben de belangrijkste maatregelen die van toepassing zijn in Jordanië voor je op een rijtje gezet.

Algemene maatregelen

De Jordaanse overheid blijft maatregelen nemen om verspreiding van het virus te voorkomen. Er is een avondklok ingesteld voor bedrijven en restaurants van 00.00 uur tot 06:00 uur en voor mensen die niet gevaccineerd zijn vanaf 01.00 uur. De avondklok geldt niet voor mensen die minstens 21 dagen geleden hun eerste vaccinatieprik hebben gekregen. Restaurants, markten en gebedshuizen zijn open.

In ‘de gouden driehoek’, Aqaba – Petra – Wadi Rum, is de avondklok opgeheven. Wel moet men een vaccinatiebewijs (minimaal 21 dagen na eerste dosis) of een PCR-test (die niet ouder is dan 72 uur) kunnen laten zien om toegang te krijgen tot deze plaatsen. 

De laatste informatie hierover is terug te lezen op de website van de Jordaanse overheid (informatie in het Engels).

Verantwoordelijkheid reiziger

Let op: Jij als reiziger bent te allen tijde zelf verantwoordelijk om je te informeren over de actuele maatregelen die ten aanzien van het coronavirus op jouw vakantiebestemming van toepassing zijn. Denk hierbij aan de vereisten met betrekking tot vertrek en aankomst op je vakantiebestemming, het tijdig beschikken over de juiste reisdocumenten en kennis hebben van alle maatregelen die van kracht zijn. Houd daarom ook altijd de website van Nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status van jouw vakantiebestemming.

Onze tips voor een vakantie in 2021 naar Jordanië

  • Priverondreis Jordanië - Wadi Rum woestijn

Jordanië is de ideale bestemming voor een prachtige rondreis langs alle hoogtepunten. Ter inspiratie hebben wij onze top 3 rondreizen en fly-drives voor je op een rijtje gezet!

1. Privérondreis The Local Experience Jordanië 

2. Fly-drive De hoogtepunten van Jordanie

3. Privérondreis Ontdek Jordanië incl. Wadi Rum