Mogelijkheden vakantie Jordanië 2021

Sinds het begin van 2021 is het aantal dagelijkse besmettingen door het coronavirus in Jordanië flink afgenomen en is daarnaast een groot deel van de bevolking gevaccineerd. Daarom heeft de overheid van Jordanië besloten de lockdown per 22 januari op te heffen. Daarbij zijn de vliegvelden weer opengesteld voor alle landen en zijn inkomende toeristen ook niet meer verplicht om in quarantaine te gaan na aankomst in Jordanië. Ondanks de versoepeling in Jordanië zijn er uiteraard nog een aantal maatregelen van kracht om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, om welke maatregelen het precies gaat lees je hieronder. Daarnaast heeft de Nederlandse overheid het advies om niet naar het buitenland te reizen verlengd tot en met 15 mei en is het op dit moment niet mogelijk om naar Jordanië op vakantie te gaan.

Zodra het weer mogelijk is om naar Jordanië af te reizen voor een vakantie is dat uiteraard op deze pagina terug te vinden.

Huidige maatregelen in Jordanië

Ondanks de versoepeling zijn er uiteraard nog een aantal maatregelen van kracht om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wij hebben de belangrijkste maatregelen die van toepassing zijn in Jordanië voor je op een rijtje gezet.

Vertrek uit Nederland en aankomst in Jordanië

 • Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen, moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. Je kunt op de luchthaven of tijdens het boarden gevraagd worden om de gezondheidsverklaring te laten zien. De gezondheidsverklaring kun je hier downloaden en invullen.

 • Reizigers uit Nederland die volledig zijn gevaccineerd tegen het coronavirus kunnen zonder restricties naar Jordanië reizen en genieten van een heerlijke vakantie. Hierbij is het wel van belang dat je een officieel vaccinatiebewijs kunt tonen bij aankomst in Jordanië.

 • Indien je nog niet volledig gevaccineerd bent, is een negatieve uitslag van een coronatest noodzakelijk. De test dient uiterlijk 120 uur voor vertrek naar Jordanië in land van afkomst te zijn afgenomen.

 • Bij aankomst in Jordanië worden alle inkomende toeristen ouder dan 5 jaar (nogmaals) getest op het vliegveld. Dit geldt voor zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde inkomende toeristen. De kosten voor deze test bedragen 28 Jordaanse Dinar en deze zijn voor eigen rekening. Het is hierbij goed om te weten dat je als toerist zelf verantwoordelijk bent voor het registreren en betalen van deze coronatest alvorens je in Jordanië aankomt. Registreren kan via onderstaande links:

 • Mocht de coronatest bij aankomst in Jordanië positief zijn dan ben je verplicht om in quarantaine te gaan in een daarvoor beschikbaar gesteld hotel in Amman of Aqaba. De kosten hiervoor dien je zelf te vergoeden. De quarantaine is verplicht tot het moment dat de testuitslag negatief is.

Algemene maatregelen

 • Mondkapjes zijn verplicht in alle publieke ruimtes.

 • Er geldt een minimale afstand van 1.5 tot 2 meter in publieke ruimtes.

 • In Jordanië geldt een avondklok van 19.00 uur 's avonds tot 06.00 uur 's morgens. Vanaf 13 mei (Eid Al Fitr) zal dit 23.00 uur worden. Vliegvelden en transfers van/naar hot hotel zijn uitgezonderd op deze regel.

 • Restaurants en andere eet- en drinkgelegenheden hebben de maximale capaciteit verlaagd en tussen tafels wordt een minimale afstand van 1.5 tot 2 meter gehanteerd. Daarnaast zijn restaurants tot uiterlijk 18.00 uur 's avonds geopend. Dit geldt niet voor hotel restaurants, deze mogen tot uiterlijk 20:00 uur open zijn. Vanaf 13 mei (Eid Al Fitr) zal dit voor alle restaurants uiterlijk 22.00 uur worden.

 • Hotels hanteren een maximale capaciteit van 50%.

 • Er zijn geen Sisha mogelijkheden in koffiehuizen.

 • Bij een eventueel buffet wordt gewerkt met wegwerpartikelen en ook de porties zijn verkleind.

Verantwoordelijkheid reiziger

Let op: Jij als reiziger bent te allen tijde zelf verantwoordelijk om je te informeren over de actuele maatregelen die ten aanzien van het coronavirus op jouw vakantiebestemming van toepassing zijn. Denk hierbij aan de vereisten met betrekking tot vertrek en aankomst op je vakantiebestemming, het tijdig beschikken over de juiste reisdocumenten en kennis hebben van alle maatregelen die van kracht zijn. Houd daarom ook altijd de website van Nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status van jouw vakantiebestemming.

Onze tips voor een vakantie in 2021 naar Jordanië

 • Priverondreis Jordanië - Wadi Rum woestijn

Jordanië is de ideale bestemming voor een prachtige rondreis langs alle hoogtepunten. Ter inspiratie hebben wij onze top 3 rondreizen en fly-drives voor je op een rijtje gezet!

1. Privérondreis The Local Experience Jordanië 

2. Fly-drive De hoogtepunten van Jordanie

3. Privérondreis Ontdek Jordanië incl. Wadi Rum