Mogelijkheden vakantie Jordanië 2021

Sinds het begin van 2021 is het aantal dagelijkse besmettingen door het coronavirus in Jordanië flink afgenomen en is daarnaast een groot deel van de bevolking gevaccineerd. Daarom heeft de overheid van Jordanië besloten de lockdown per 22 januari op te heffen. Daarbij zijn de vliegvelden weer opengesteld voor alle landen en zijn inkomende toeristen ook niet meer verplicht om in quarantaine te gaan na aankomst in Jordanië. Ondanks de versoepeling in Jordanië zijn er uiteraard nog een aantal maatregelen van kracht om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, om welke maatregelen het precies gaat lees je hieronder. Daarnaast heeft de Nederlandse overheid het advies om niet naar het buitenland te reizen verlengd tot en met 15 mei en is het op dit moment niet mogelijk om naar Jordanië op vakantie te gaan.

Zodra het weer mogelijk is om naar Jordanië af te reizen voor een vakantie is dat uiteraard op deze pagina terug te vinden.

Huidige maatregelen in Jordanië

Ondanks de versoepeling zijn er uiteraard nog een aantal maatregelen van kracht om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wij hebben de belangrijkste maatregelen die van toepassing zijn in Jordanië voor je op een rijtje gezet.

Aankomst in Jordanië

  • Om naar Jordanië af te reizen is een negatieve uitslag van een coronatest noodzakelijk. De test dient uiterlijk 72 uur voor vertrek naar Jordanië in land van afkomst te zijn afgenomen.

  • Bij aankomst in Jordanië worden alle inkomende toeristen ouder dan 5 jaar (nogmaals) getest op het vliegveld. De kosten voor deze test bedragen 28 Jordaanse Dinar en deze zijn voor eigen rekening.

  • Mocht de coronatest bij aankomst in Jordanië positief zijn dan ben je verplicht om 8 dagen in quarantaine te gaan in een hotel in Amman. De kosten hiervoor dien je zelf te vergoeden.

Algemene maatregelen

  • Mondkapjes zijn verplicht in alle publieke ruimtes.

  • Er geldt een minimale afstand van 1.5 tot 2 meter in publieke ruimtes.

  • Restaurants en andere eet- en drinkgelegenheden hebben de maximale capaciteit verlaagd en tussen tafels wordt een minimale afstand van 1.5 tot 2 meter gehanteerd.

  • Hotels hanteren een maximale capaciteit van 50%.

  • Er zijn geen Sisha mogelijkheden in koffiehuizen.

  • Bij een eventueel buffet wordt gewerkt met wegwerpartikelen en ook de porties zijn verkleind.

Onze tips voor een vakantie in 2021 naar Jordanië

  • Priverondreis Jordanië - Wadi Rum woestijn

Jordanië is de ideale bestemming voor een prachtige rondreis langs alle hoogtepunten. Ter inspiratie hebben wij onze top 3 rondreizen en fly-drives voor je op een rijtje gezet!

1. Privérondreis The Local Experience Jordanië 

2. Fly-drive De hoogtepunten van Jordanie

3. Privérondreis Ontdek Jordanië incl. Wadi Rum