Mogelijkheden vakantie Griekenland

Algemene maatregelen

Wie naar Griekenland reist, hoeft vanaf 1 mei geen internationaal coronabewijs (Europees digitaal Covid-certificaat EUDCC) meer te laten zien. De regering heeft het advies van de commissie van het ministerie van Volksgezondheid overgenomen. Ook vervalt  het coronatoegangsbewijs voor horeca en uitgaansgelegenheden – die dan hun volle capaciteit weer mogen benutten. Dat betekent dat binnenruimtes van restaurants, cafés, bars, andere uitgaansgelegenheden en winkels weer toegankelijk zijn voor iedereen, gevaccineerd en ongevaccineerd.

Het is dus niet meer nodig om een vaccinatie- of herstelbewijs of een negatieve sneltest te tonen. Het blijft tot 1 juni nog wel verplicht om een mondkapje te dragen in binnen locaties.

Bekijk hier al onze reizen naar Griekenland.

Terugkomst in Nederland

Terugreis naar Nederland

Kijk voor actuele regels over terugkeer naar Nederland vanuit Griekenland op de website van de overheid.

Verantwoordelijkheid reiziger

Let op: Jij als reiziger bent te allen tijde zelf verantwoordelijk om je te informeren over de actuele maatregelen die ten aanzien van het coronavirus op jouw vakantiebestemming van toepassing zijn. Denk hierbij aan de vereisten met betrekking tot vertrek en aankomst op je vakantiebestemming, het tijdig beschikken over de juiste reisdocumenten en kennis hebben van alle maatregelen die van kracht zijn. Houd daarom ook altijd de website van Nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status van jouw vakantiebestemming.

Onze tips voor een vakantie naar Griekenland

  • Een panorama van Portokali (Orange) Beach in Sithonia, Halkidiki, Griekenland

Heb je interesse in een vakantie naar Griekenland? Laat je inspireren! We hebben een top 3 kleinschalige accommodaties voor je samengesteld, waar je in alle rust, ver weg van de massa, van een heerlijke vakantie kunt genieten dit jaar!

1. Casa Lucia Cottages op Corfu

2. Sunrise Apartments op Paros

3. Katikies Studios & Appartements op Rhodos