Veneto & Prosecco (eigen vervoer)

 1. Italië
 2. Noord-Italiaanse meren
 3. Vittorio Veneto
 • _relais althea1 -prosecco reis
 • borgoluce bandb - appartamenten - prosecco reis
 • borgoluce kamer carpino - prosecco reis
 • proseccoreis - prosecco heuvels
 • Borguluce - proseccoreis
 • 16 foto's
 • Rondreis
 • Autovakantie
 • Couleur locale
 • Wine & Dine
 • Lunch met uitzicht op de Cartizze
 • 1 dag met een gids op de Strada del Prosecco
 • Bezoek kaasmakerij en salumificio
 • Wijnproeverij

Er zijn de afgelopen 15 jaar maar een paar succesverhalen zoals die van de mousserende wijn Prosecco. Bekend over de hele wereld vanwege zijn frisheid. En het brengt een vleugje "dolce vita" in je glas. Dit wordt een slow-travelreis. Pas enkele jaren geleden begonnen de wijnmakerijen in dit gebied "agriturismi" openen; boerenbedrijven met een overnachtingsmogelijkheid. Vaak met weinig kamers. Je z

8 -daags programma
 1. Dag 1: aankomst in Veneto
 2. Dag 2: Dagexcursie met gids Strada del Prosecco
 3. Volledig 8 daags programma

Over Veneto & Prosecco (eigen vervoer)

Algemeen
Er zijn de afgelopen 15 jaar maar een paar succesverhalen zoals die van de mousserende wijn Prosecco. Bekend over de hele wereld vanwege zijn frisheid. En het brengt een vleugje "dolce vita" in je glas. Dit wordt een slow-travelreis. Pas enkele jaren geleden begonnen de wijnmakerijen in dit gebied "agriturismi" openen; boerenbedrijven met een overnachtingsmogelijkheid. Vaak met weinig kamers. Je zult zien dat dit gebied niet gemaakt is voor het massatoerisme. Optimaal genieten dus in de mooiste delen van de Strada del Prosecco.
Hoogtepunten
Strada del Prosecco
Bezoek wijnmakerij
Bezoek kaasmakerij
Bezoek Salumificio
Hotels
We hebben een bijzondere agriturismo uitgekozen om deze prachtige wijnstreek, niet ver van Venetië, te ontdekken. Dichtbij alle Palladio-villa's maar ook recht tegenover de Dolomieten voor degenen die ook wat willen wandelen. Het ligt vlakbij Conegliano, het begin van de Strada del Prosecco. Het Relais Althea is een chique en stijlvol wijnresort (geopend eind 2019). Met prachtig ingerichte kamers in een modern gemaakte alpinestijl (alle meubels zijn gemaakt met lokale houtsoorten), inclusief een kleine wellnessruimte en een zwembad.
Optionele ervaringen die je kunt beleven in Prosecco:
Dag 3 en dag 5:
- Bezoek en proeverij bij kaasmakerij met bezoek aan de ruimte waar de kaas gerijpt wordt.
- Trekking op de heuvels van Prosecco met naturalistische en officiële Engelssprekende gids.
- E-bike-tour langs de Strada del Prosecco met naturalistische en officiële Engelssprekende gids.
- Mogelijkheid om alle HD- en FD-tours te organiseren met een eigen auto of minibus, voor het geval gasten niet altijd willen rijden.

Wil je je reis verlengen? Tijdens je reis naar de Prosecco staan de sprankelende heuvels vol smaak centraal. Houd je ook van een goed glas witte of rode wijn? Plak er dan bijvoorbeeld een weekje aan vast.
Denk bijvoorbeeld aan:
- Friuli; het land van de Pinot Grigio en Tocai Friulano. Daar waar ham, kaas en mozaiek elkaar ontmoeten.
- Veneto Valpolicella; beroemde rode wijnen, een oude arena en een fascinerend meer. We adviseren je graag verder.

Wij behouden ons het recht voor om, indien nodig, het programma te wijzigen. Alle diensten zijn “op aanvraag”, er zijn geen opties geplaatst. Binnen maximaal 1 werkdag na ontvangst van de reserveringsaanvraag, volgt ons antwoord.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1: aankomst in Veneto
  Aankomst op eigen gelegenheid in Veneto en check-in. Diner (op eigen gelegenheid) en overnachting.
 2. Dag 2: Dagexcursie met gids Strada del Prosecco
  Na het ontbijt ontmoet je je gids in Conegliano (15 minuten rijden) voor een dagexcursie op de Strada del Prosecco. Je zult enkele van de juwelen van de prosecco-heuvels van dichtbij bekijken, zoals de Abbazia di Follina, de Osteria senz Oste, Conegliano, maar bovenal proef je lokale producten terwijl je een kijkje neemt in de "making of". Dus je bezoekt een kaasmaker, een expert voor worsten en hammen (die ook een wijnmaker is) en natuurlijk een cantina - duur 6 - 7 uur, ongeveer 50 km rijden deze dag. Opmerkingen: Gabriella zal uw Engelssprekende gids zijn, zij is een officiële gids en ook een sommelier. Ze vertelt je verhalen, anekdotes en laat je de hoogtepunten van dit gebied zien en geeft je interessante suggesties. Na het ontbijt ontmoet je je gids in Conegliano (15 minuten rijden) voor een dagexcursie op de Strada del Prosecco. Je zult enkele van de juwelen van de prosecco-heuvels van dichtbij bekijken, zoals de Abbazia di Follina, de Osteria senz Oste, Conegliano, maar bovenal proef je lokale producten terwijl je een kijkje neemt in de "making of". Dus je bezoekt een kaasmaker, een expert voor worsten en hammen (die ook een wijnmaker is) en natuurlijk een cantina - duur 6 - 7 uur, ongeveer 50 km rijden deze dag. Opmerkingen: Gabriella zal uw Engelssprekende gids zijn, zij is een officiële gids en ook een sommelier. Ze vertelt je verhalen, anekdotes en laat je de hoogtepunten van dit gebied zien en geeft je interessante suggesties.
 3. Dag 3: Dag ter vrije besteding.
 4. Dag 4: Strada del Prosecco en Prosecco-lunch.
  Vandaag wachten het westelijke gedeelte van de Strada del Prosecco op jou. Je krijgt een heerlijke 3-gangen lunch met een welkomst prosecco in een trattoria met panoramisch uitzicht vlakbij de Cartizze (de meest waardevolle wijngaarden van de Prosecco). Gratis bezoek (geen gids vandaag). Zelfstandig diner en overnachting.
 5. Dag 5: Dag ter vrije besteding.
 6. Dag 6: Dag ter vrije besteding.
  Wat heeft Mozzarella di bufala gemeen met Prosecco? Je gaat het vandaag ontdekken. Borgoluce staat vandaag de dag voor een luxe bezoek en proeverij, het is niet alleen een wijnmakerij of een agriturismo, maar hier vind je ook een echte boerderij. Het is een bijzondere plek (de eigenaren komen al 900 jaar uit dezelfde familie!). Een bezoek aan hun gloednieuwe cantina wordt gecombineerd met een kijkje bij de 200 buffels. Ze geven hun melk niet alleen voor de productie van kaas, ze maken ook deel uit van het energieconcept van de Tenuta. Met hun "natuurlijk gegeven" methaangas, levert Borgoluce alle energie die nodig is voor hun eigendommen! Om een idee te krijgen van hun benadering van eten en wijn, proeft je al hun producten (wijn, sparkling wijnen, ham, salami, kaas…). Afstand 5 tot 15 minuten, afhankelijk van je accommodatiekeuze.
 7. Dag 7: Dag ter vrije besteding.
  Een laatste lunch op een heel bijzondere plek. Enkele jaren geleden besloot een familie van restauranthouders in Bassano del Grappa, om van de stad naar een wijngaard te verhuizen. Op een prachtige heuvel iets buiten Bassano hebben ze een kleine wijnmakerij gebouwd met een mooie wijnkelder en een nieuwe trattoria met glazen wanden, zodat je tijdens het eten over de heuvel uitkijkt. Het proeven van hun wijnen maakt deel uit van de 3-gangen lunch. Veel van de ingrediënten groeien in hun tuinen, slow-food op zijn best! Afstand 30 km.
 8. Dag 8: Arrivederci Prosecco.

Locatie

Anderen bekeken ook