Privé fietsreis Comfortabel van München naar Venetië op de fiets

 • bord achensee langs de weg
 • pauze aan het meer.jpg
 • Met de fiets langs het meer
 • fietshelm aan het meer
 • cafeetje in venetie - italie
 • 18 foto's
 • Autovakantie
 • Actief
 • Rondreis

Het langeafstandsfietspad "München-Venetië" combineert fietsplezier met het doorkruisen van de Alpen naar de Adriatische Zee. Actieve recreatiefietsers beleven drie landen met elk hun karakteristieke regio’s en de vele uitzonderlijk mooie natuurlijke en culturele hotspots onderweg langs de fietspaden, fietsroutes of kleine zijwegen. "München-Venetië" leidt van de ‘Isar-metropool’, de Beierse meren

 1. Dag 1: Individuele aankomst in München
 2. Dag 2: München - Bad Tölz (ca. 59 km - stijging ca. 440 hm - afdaling ca. 320 hm)

Over Privé fietsreis Comfortabel van München naar Venetië op de fiets

Algemeen

Het langeafstandsfietspad "München-Venetië" combineert fietsplezier met het doorkruisen van de Alpen naar de Adriatische Zee. Actieve recreatiefietsers beleven drie landen met elk hun karakteristieke regio’s en de vele uitzonderlijk mooie natuurlijke en culturele hotspots onderweg langs de fietspaden, fietsroutes of kleine zijwegen. "München-Venetië" leidt van de ‘Isar-metropool’, de Beierse meren en rivieren via het Tiroler Inntal, over oude spoorlijnen, door het UNESCO-werelderfgoed Dolomieten en Treviso naar de Dogenpaleizen en kanalen van de lagunestad Venetië.

Totale afstand: ca. 523 km

Moeilijkheidsgraad: 2 uit 4

Hoogtepunten

Bezoek aan München
Raftingstad Bad Tölz met oude binnenstad
Achensee, het grootste meer van Tirol
Innsbruck, hoofdstad van Tirol
Cortina d’Ampezzo, de parel van de Dolomieten
Conegliano, de bakermat van Prosecco
Treviso
Venetië

Vervoer

Je bereikt München met eigen vervoer. Vanaf daar is bagagevervoer geregeld, bagage wordt van hotel naar hotel gebracht. Op de laatste dag dien je vanuit Italië een transfer terug naar het startpunt zelf te regelen of bij te boeken. De reis is goed te doen voor mensen met een goede gemiddelde conditie. We raden je aan om een verzekering af te sluiten.

Parkeren

Bij je reisbescheiden informeren wij je over parkeermogelijkheden

Bagagetransfer

Je kunt zelf niet mee met de bagagetransfer. Bij je reisbescheiden ontvang je actuele informatie over hoe je met het openbaar vervoer van het ene naar het andere hotel reist.

Goed om te weten

Je kunt deze tocht met je eigen (e-)bike maken maar je kunt ook fietsen huren. NB: fietshuur dien je bij reservering op te geven. De kosten hiervoor staan vermeld bij Exclusief.
De opgegeven kilometers zijn richtlijnen en kunnen afwijken van de werkelijk afgelegde kilometers.
Je kunt vooraf of aan het einde van de reis een nacht bijboeken, dit kun je bij reservering opgeven.
Transfer van Mestre (Venetië) terug naar München is bij te boeken.
Deze reis is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.
Een reisannuleringsverzekering aan te raden.
Hoe goed een reis ook gepland is, in zeldzame gevallen gebeuren er onverwachte dingen. Op zulke momenten is het fijn om iemand te hebben op wie je kunt vertrouwen. Daarom heb je bij onze individuele actieve reizen een lokale contactpersoon die je graag informeert en, zoals vermeld in de reisbescheiden, in noodgevallen beschikbaar is.
Voor een stressvrije start van de reis raden we aan om vroeg in de avond op het startpunt aan te komen. Sommige tours beginnen al in de middag. Hier raden we aan om de dag ervoor aan te komen. We boeken graag een extra nacht voor je tegelijkertijd. De individuele terugreis vindt plaats op de laatste reisdag.
De opgegeven kilometers zijn richtwaarden en kunnen afwijken van de werkelijk afgelegde kilometers
Deze reis is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.

Extra informatie

De fietstocht van München naar Venetië combineert de charme van de meren met het karakter van de bergen en is een zeer afwisselende tocht. De moeilijkste delen van de Alpenoversteek (Innsbruck -Brenner) kun je indien gewenst met de trein afleggen. De laatste twee dagen is het bergafwaarts en over vlakke gebieden richting zee.

Indien gewenst kun je bij reservering een transfer terug (inclusief fietstransfer) naar het startpunt bijboeken. De kosten bedragen ca. € 275 (op basis van 4 personen)

Oktoberfeest
Als je aankomt tijdens het Oktoberfest 15.09 -04.10.2023 overnacht je in Bad Tölz in plaats van in München. Bij je reisbescheiden ontvang je een treinkaartje Bad Tölz - München.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1: Individuele aankomst in München
  Je komt aan bij het starthotel in München. Als je vroeg aankomt, gebruik dan de tijd om de hoofdstad van Beieren te verkennen! Bij aankomst tijdens het Oktoberfest (15.09-04.10.2023) is de eerste overnachting in Bad Tölz.
 2. Dag 2: München - Bad Tölz (ca. 59 km - stijging ca. 440 hm - afdaling ca. 320 hm)
  Je verlaat München altijd langs de rivier de Isar. De weg gaat langs kloosters, door Beierse dorpen en door de uiterwaarden van de Isar naar de raftingstad Bad Tölz met zijn oude binnenstad, die zeer de moeite waard is om te bekijken!
 3. Dag 3: Bad Tölz - Jenbach/Schwaz (ca. 68 km - stijging ca. 720 m - afdaling ca. 830 m)
  Van Bad Tölz gaat de Isar verder naar de Sylvensteinsee. Je passeert de Duits-Oostenrijkse grens door natuurpark Karwendel en bereikt de regio Achensee en het gelijknamige bergmeer. Als je wilt, kun je een boottocht maken op de Achensee. Overnachting in Maurach/Jenbach/Schwaz, afhankelijk van beschikbaarheid.
 4. Dag 4: Jenbach/Schwaz - Innsbruck (ca. 50 km - stijging ca. 90 m - afdaling ca. 40 m hoogte)
  Je begint in Jenbach of Schwaz en fietst over het goed onderhouden fietspad langs de rivier de Inn naar Innsbruck, de provinciehoofdstad van Tirol. Wandel door de historische oude binnenstad, bezoek de beroemde ‘Goldenes Dachl’ (gouden dakmuseum) of maak een uitstapje naar de Bergisel met zijn skischans of het Berg-Isel Museum.
 5. Dag 5: Innsbruck - Mühlbach (ca. 56 km - stijging ca. 270 m - afdaling ca. 900 m)
  De route van vandaag begint met een reis per trein of bus naar de Brennerpas, de grens tussen Oostenrijk en Italië en is tegelijkertijd een cultureel keerpunt. Vanaf de Brenner fiets je over de oude spoorlijn naar het Fuggerstadje Vipiteno en verder naar Fortezza. Vanaf hier loopt het fietspad oostwaarts naar Mühlbach aan de ingang van het Zuid-Tiroolse Pustertal.
 6. Dag 6: Mühlbach - Niederdorf / Dobbiaco (ca. 55 km - stijging ca. 720 m - afdaling ca. 310 m)
  Vandaag volg je het fietspad langs de Rienz door de Mühlbacher Klause en verder in het onderste Pustertal naar Brunico. Als je 's ochtends tijd hebt, is een bezoek aan het folkloremuseum in Dietenheim de moeite waard; het museum vertelt over het plattelandsleven in Zuid-Tirol, met haar cultuur en gebruiken. Van Bruneck fiets je over het fietspad langs de rivier de Rienz naar Toblach, de etappebestemming van vandaag.
 7. Dag 7: Niederdorf / Dobbiaco - Cortina (ca. 35 km - stijging ca. 440 m - afdaling ca. 430 m)
  Vandaag volg je het fietspad op de voormalige Dolomietenspoorweg door het Höhlensteintal langs de Toblacher See en de oorlogsbegraafplaats, die de Eerste Wereldoorlog herdenkt. Vlak daarna geniet je van een uniek panoramisch uitzicht op de rotsformatie van de Three Peaks voordat je het meer van Dürren bereikt. Het fietspad loopt licht bergopwaarts naar de grens van de twee provincies Bozen en Belluno. Nu fiets je comfortabel bergafwaarts over de voormalige spoorlijn en bereik je de Dolomietenstad Cortina d'Ampezzo met zijn fantastische berglandschap. Het voormalige bergdorp heeft ook de bijnaam "Koningin van de Dolomieten" omdat je vanaf hier kunt genieten van een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen.
 8. Dag 8: Cortina - Longarone (ca. 55 km - stijging ca. 370 m - afdaling ca. 1100 m)
  De oude spoorlijn is omgebouwd tot fietspad. Zo kun je comfortabel de route door het Boitetal naar Pieve di Cadore volgen. In de historische stad ontmoet je de rivier de Piave, die je verder naar het zuiden volgt. Prachtige uitzichten begeleiden je naar Longarone, de jongste stad langs je fietsreis. In 1960 werd dit plaatsje getroffen door een vloedgolf nadat een rots in de stuwdam stortte. In de jaren ‘60 is het stadje weer volledig opgebouwd.
 9. Dag 9: Longarone - Conegliano (ca. 55 km - stijging ca. 450 m - afdaling ca. 870 m)
  Blijf de rivier de Piave volgen tot net voor Belluno (een excursie naar het ‘kleine Venetië in de bergen’ is mogelijk), vanaf hier fiets je verder langs het meer van Santa Croce, naast het Gardameer het op een na grootste meer van de regio Veneto en een populaire bestemming voor uitstapjes vanwege het turkooisblauwe water en zandstrand. Maar voor jou gaat het nog verder via het historische Vittorio Veneto naar het middeleeuwse Conegliano: prachtige villa's en palazzi kenmerken tot op de dag van vandaag de aanblik van de stad.
 10. Dag 10: Conegliano - Treviso (ca. 45 km - stijging ca. 50 m - afdaling ca. 100 m)
  Nu laat je eindelijk de Alpen achter je en fiets je door een vruchtbare vlakte. Alles wat lekker smaakt wordt hier verbouwd, maar speciale aandacht gaat uit naar de bekende radicchio, de bekende rode sla uit Treviso. De stad heeft ook de bijnaam ‘città delle aque’ vanwege de vertakte grachten in het centrum. Wandel langs deze waterwegen en ontdek menig afgelegen plekje.
 11. Dag 11: Treviso - Venetië/Mestre (ca. 45 km - stijging ca. 50 m - afdaling ca. 30 m)
  Eerst loopt het prachtig aangelegde fietspad langs de rivier de Sile. Een watermassa van slechts 95 kilometer lang maar beroemd, mede dankzij de vermelding door Dante Alighieri in de Divina Comedia. Nu komt de eindbestemming van je reis steeds dichterbij. Rustige zijstraten leiden je naar je accommodatie op het vasteland voor Venetië met uitstekende busverbindingen naar de lagunestad. Proost met een glas wijn op de reis!
 12. Dag 12: Individueel vertrek

Anderen bekeken ook