Privé wandelreis Drie meren in Zuid-Duitsland

 • Tegernsee - Beieren, Zuid Duitsland
 • Zomers landschap Bad Wiessee met bloemen - Tegernsee
 • Koeien bij Bad Wiessee Zuid Duitsland
 • Tegernsee Duitsland - Rottach Egern
 • tegernsee by night in de winter
 • 5 foto's
 • Autovakantie
 • Actief
 • Rondreis
 • Individuele wandelvakantie Zuid-Duitsland
 • Ontdek 3 meren: Tegernsee, Schliersee, Splitzingsee
 • Bagage wordt vervoerd
 • Ongerepte natuur en prachtige panorama’s
 • 4 overnachtingen met ontbijt in 3- en 4-sterrenhotels en pensions
 • Inclusief wandelkaart en GPS data

Als recreatief wandelaar moet onze droomtocht in de regio Tegernsee-Schliersee-Spitzingsee je aanspreken. Met je partner, met vrienden of alleen loop je de wandeltocht in een rustig tempo. Deze aangename wandeling met drie etappes biedt ontspanning weg van het dagelijks leven en stuurt je de ongerepte natuur in. De focus ligt op drie prachtige en toch zo verschillende meren, die allemaal punten sc

 1. Dag 1: Individuele aankomst
 2. Dag 2: Tegernsee - Schliersee (ca. 14 km - beklimming ca. 620 m - afdaling ca. 610 m)

Over Privé wandelreis Drie meren in Zuid-Duitsland

Privé wandelreis ontdek drie meren in Zuid-Duitsland

Als recreatief wandelaar moet onze droomtocht in de regio Tegernsee-Schliersee-Spitzingsee je aanspreken. Met je partner, met vrienden of alleen loop je de wandeltocht in een rustig tempo. Deze aangename wandeling met drie etappes biedt ontspanning weg van het dagelijks leven en stuurt je de ongerepte natuur in. De focus ligt op drie prachtige en toch zo verschillende meren, die allemaal punten scoren met de beste drinkwaterkwaliteit en geheime zwemplekken. Op prachtige panoramapaden wandel je door het afwisselende berglandschap van het ene meer naar het andere. Daartussen nodigen alpenweiden met gezellige zonneterrassen en prachtige uitzichten uit tot een bezoekje.

Totale afstand: ca. 49 km

Moeilijkheidsgraad: 2 uit 4

Hoogtepunten

Ontdek 3 meren in Zuid-Duitsland
Bagage wordt van hotel naar hotel gebracht
Prachtige natuur en berglandschap
Op verzoek reis te verlengen aan begin of einde

Vervoer

Je bereikt de Tegernsee met eigen vervoer of met het openbaar vervoer. Tijdens de reis wordt bagage van hotel naar hotel gebracht.

Parkeren

Bij je reisbescheiden informeren wij je over parkeermogelijkheden.

Bagagetransfer

Je kunt zelf niet mee met de bagagetransfer. Bij je reisbescheiden ontvang je actuele informatie over hoe je met het openbaar vervoer van het ene naar het andere hotel reist.

Wandelen met een hond

Je bent van harte welkom om je trouwe viervoeter mee te nemen op deze wandeltocht. Geef bij het reserveren het ras en de grootte van uw hond door. Eventuele extra kosten zijn ter plaatse te betalen.

Goed om te weten

Bij een verblijf tussen maart 2023 en eind 2024 zijn in sommige delen van Bad Wiessee doordeweeks beperkingen op wegen en paden, parkeerplaatsen en bouwlawaai te verwachten.
Voor een stressvrije start van de reis raden we aan om vroeg in de avond op het startpunt aan te komen. Sommige tours beginnen al in de middag. Hier raden we aan om de dag ervoor aan te komen. We boeken graag een extra nacht voor je. De individuele terugreis vindt plaats op de laatste reisdag.
De opgegeven kilometers zijn richtlijnen en kunnen afwijken van de werkelijk afgelegde kilometers.
Deze reis is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.
Een reisannuleringsverzekering is aan te raden.
Hoe goed een reis ook gepland is, in zeldzame gevallen gebeuren er onverwachte dingen. Op zulke momenten is het fijn om iemand te hebben op wie je kunt vertrouwen. Daarom heb je bij onze individuele actieve reizen een lokale contactpersoon die je graag informeert en, zoals vermeld in de reisbescheiden, in noodgevallen beschikbaar is.
1 koffer van 20 kg per persoon gratis.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1: Individuele aankomst
  Bij voorkeur kom je iets eerder aan en geniet je nog even van een prachtig uitzicht op de Tegernsee, die glinstert in lichtblauw, smaragdgroen of Caribisch turkoois. Geniet van de zon met een heerlijk ijsje in een van de vele cafés, wandel langs de oever of zwem in het meer - Tegernsee heeft voor elk wat wils. Je accommodatie is afhankelijk van beschikbaarheid in Bad Wiessee, Tegernsee of Rottach-Egern.
 2. Dag 2: Tegernsee - Schliersee (ca. 14 km - beklimming ca. 620 m - afdaling ca. 610 m)
  Een nog mooiere variant van de bekende Prinzenweg. Via Neureuth, Gindelalm en Kreuzbergalm wandel je naar beneden naar de Schliersee.
 3. Dag 3: Schliersee - Spitzingsee (ca. 16 km - beklimming ca. 720 m – afdaling ca. 410 m)
  Eerst wandel je langs de Schliersee, daarna wandel je omhoog naar de Freundenreichalm en verder naar de Firstalmen. Na de Firstalmen gaat de tocht bergafwaarts richting Spitzingsee.
 4. Dag 4: Spitzingsee - Tegernsee (ca. 19 km - beklimming ca. 560 m - afdaling ca. 920 m)
  Van Spitzingsee wandel je via de Untere Firstalm naar de Suttenstein en de top van de Stümpfling. Van daaruit gaat het bergafwaarts over de Suttensattel naar de natuurlijke parel van het Suttengebiet. Vanuit het Sutten-gebied daal je af naar het dal, volg dan de Höhenweg naar Tegernsee, verder naar beneden naar het meer en stop bij de Bräustüberl.
 5. Dag 5: Individueel vertrek
  Individueel vertrek of mogelijkheid tot verlenging.

Anderen bekeken ook