Privéwandelreis Rond de Tegernsee

 • Zomers landschap Bad Wiessee met bloemen - Tegernsee
 • Koeien bij Bad Wiessee Zuid Duitsland
 • tegernsee by night in de winter
 • Tegernsee Duitsland - Rottach Egern
 • Tegernsee - Beieren, Zuid Duitsland
 • 5 foto's
 • Autovakantie
 • Actief
 • Rondreis
 • Individuele wandelvakantie rond drie meren in Zuid-Duitsland
 • Transfers ter plaatse inbegrepen
 • Ongerepte natuur en prachtige panorama’s
 • Verblijf in 1 hotel
 • 7 overnachtingen met ontbijt Inclusief wandelkaart en GPS data
 • Gratis gebruik plaatselijk OV

Wandel vanuit één accommodatie langs de hoogtepunten van de dromerige wandelgebieden Tegernsee, Schliersee en Spitzingsee. Ervaar de unieke diversiteit - van zachte alpenweiden tot ruige bergtoppen en brede bloemenweiden. Rust uit op romantische weilanden aan de rivier of in rustieke hutten. Bij deze rondreis hebben we de mooiste wandelingen voor je gecombineerd tot een enkele reis - laat je inspi

 1. Dag 1: Individuele aankomst aan de Tegernsee
 2. Dag 2: Hoogtewandeling langs de Tegernsee (ca. 7 km - stijging ca. 110 m - afdaling ca. 120 m)

Over Privéwandelreis Rond de Tegernsee

Algemeen

Wandel vanuit één accommodatie langs de hoogtepunten van de dromerige wandelgebieden Tegernsee, Schliersee en Spitzingsee. Ervaar de unieke diversiteit - van zachte alpenweiden tot ruige bergtoppen en brede bloemenweiden. Rust uit op romantische weilanden aan de rivier of in rustieke hutten. Bij deze rondreis hebben we de mooiste wandelingen voor je gecombineerd tot een enkele reis - laat je inspireren. Bij elke wandeling tref je ongelooflijke panorama's, geen tijd om je te vervelen. Op sommige dagen brengen transfers - die door ons worden georganiseerd - je naar het startpunt van je wandelingen om je maximaal comfort te bieden. Verheug je op je bergbelevenis in het prachtige Zuid-Beieren!

Totale afstand: ca. 69 km

Moeilijkheidsgraad: 2 uit 4

Hoogtepunten

Wandel rondom de Tegernsee, Schliersee en Spitzingsee
Verblijf in 1 hotel
Ontdek de variatie aan natuur en berglandschap
Op verzoek reis te verlengen aan begin of einde

Vervoer

Je bereikt de Tegernsee met eigen vervoer of met de trein. Tijdens je reis kun je gratis gebruik maken van de reguliere bussen in de Tegernsee-vallei.

Parkeren

Afhankelijk van het hotel op aanvraag of op de parkeerplaats van het wandelgebied direct ter plaatse (tegen betaling). Meer informatie ontvang je bij je reisbescheiden.

Goed om te weten

De moeilijkheidsgraad is gemiddeld. Een goede conditie is soms vereist voor wandelingen van meer dan 6 uur. De wandelingen volgen goede wandelpaden en beklimmingen. Sommige beklimmingen zijn enigszins hoog, maar er zijn niet echt gevaarlijke plekken. Bij twijfel kunnen ook alle pieken worden weggelaten.
Voor een stressvrije start van de reis raden we aan om vroeg in de avond op het startpunt aan te komen. Sommige tours beginnen al in de middag. Hier raden we aan om de dag ervoor aan te komen. We boeken graag een extra nacht voor je. De individuele terugreis vindt plaats op de laatste reisdag.
De opgegeven kilometers zijn richtlijnen en kunnen afwijken van de werkelijk afgelegde kilometers.
Bij een verblijf tussen maart 2023 en eind 2024 zijn in sommige delen van Bad Wiessee doordeweeks beperkingen op wegen en paden, parkeerplaatsen en is bouwlawaai te verwachten.
Deze reis is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.
Een reisannuleringsverzekering is aan te raden.
Bij deze individuele actieve reizen heb je een lokale contactpersoon die je graag informeert en, zoals vermeld in de reisbescheiden, in noodgevallen beschikbaar is.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1: Individuele aankomst aan de Tegernsee
  Laat je betoveren door de Tegernsee, die glinstert in lichtblauw, smaragdgroen of Caribisch turkoois. Geniet van de zon met een heerlijk ijsje in een van de vele cafés, wandel langs de oever of zwem in het meer - Tegernsee heeft voor elk wat wils.
 2. Dag 2: Hoogtewandeling langs de Tegernsee (ca. 7 km - stijging ca. 110 m - afdaling ca. 120 m)
  Je eerste, gemakkelijke etappe is om te wennen en vandaag staat genieten, panorama en natuur centraal. Van Gmund wandel je over de Tegernseer Höhenweg naar de Tegernsee. Na een stop bij de Bräustüberl kun je de boot of de bus nemen naar je accommodatie.

  Wandeltijd: ca. 2 uur
 3. Dag 3: Panoramatocht over de Risserkogel en Wallberg (ca. 11 km - stijging ca. 1040 m - daling ca. 410 m)
  Onze transfer brengt je vandaag naar het Sutten-gebied. Langs de indrukwekkende rotsformaties van de Blankenstein en boven een klein bergmeer wandel je via mooie klimmetjes omhoog naar de Risserkogel, vanwaar je kunt genieten van een geweldig uitzicht. Van daaruit terug naar beneden (als je wilt, kun je de top overslaan en direct verder wandelen) en naar de Wallberg met een prachtig uitzicht over de Tegernsee-vallei. Het panoramarestaurant nodigt uit om hier te stoppen voordat je met de kabelbaan naar beneden gaat. Onze transfer brengt je terug naar je verblijf. Als je opziet tegen de beklimming, kun je de twee beklimmingen naar de top overslaan en toch genieten van een heerlijk afwisselende wandeling.

  Wandeltijd: ca. 5,5 uur (in te korten)

  Alternatief bij slecht weer of lichte wandeling

  Transfer naar dalstation Wallberg. De kabelbaan brengt je naar de schilderachtige berg van de Tegernsee-vallei. Bij droog weer is een klim naar de top de moeite waard. Na een stop bij het panoramarestaurant keer je via een gemakkelijk bospad terug naar het dal. Daarna transfer terug naar de accommodatie.
 4. Dag 4: Rustieke huttensfeer en rotstoppen (ca. 17 km - stijging ca. 780 m - afdaling ca. 780 m)
  Het gemakkelijke pad leidt naar de rustieke Aueralm, waarvan het panoramische zonneterras uitnodigt tot een pauze. Vervolgens wandel je midden in het indrukwekkende bergpanorama over een pad naar de rotstop van de Fockenstein. Tijd om even stil te staan en te genieten van het uitzicht. Daarna wandel je rustig over een rondweg langs de Aueralm en terug het dal in.

  Wandeltijd: ca. 6 uur

  Alternatief bij slecht weer of gemakkelijkere wandeling: Aueralm-Runde

  De Aueralm (1299 m) is een van de bekendste alpenweiden aan de Tegernsee. Niet voor niets heeft het terras van 's morgens vroeg tot 's avonds laat zon en biedt het ondanks de lage ligging een uitzicht op Hirschberg, Roß-Buchstein, Wallberg en nog veel meer dat de moeite waard is.
 5. Dag 5: Op mooie wegen van Schliersee naar Tegernsee (ca. 13 km - stijging ca. 540 m - afdaling ca. 600 m)
  Een transfer brengt je vandaag naar Schliersee. Vanaf hier wandel je via de Gindelalmen en de Neureuth terug naar de Tegernsee. Tijdens deze wandeling sta je als het ware midden in de prachtige uitzichten. Eerst geniet je van het uitzicht op de regio Schliersee, later op de Tegernsee-vallei. Sluit de wandeldag ontspannen af en neem de boot of bus terug naar uw accommodatie.

  Wandeltijd: ca. 4,5 uur
 6. Dag 6: Naar de Riederstein met zijn unieke rotskapel (ca. 8 km - stijging ca. 460 m - afdaling ca. 460 m)
  De Riederstein (1207 m) is een van de bekendste toppen van de Tegernsee. Via talloze trappen door het schaduwrijke bos - langs een indrukwekkende rotsgrot – bereik je uiteindelijk het hoogtepunt van de tocht: een kleine kapel, die gedurfd op de luchtige toprots is gebouwd en uitnodigt tot een bijzondere pauze met uitzicht.

  Wandeltijd: ca. 3 uur
 7. Dag 7: Panoramisch uitzicht van dal tot dal via Spitzingsee, Rosskopf en Sutten (ca. 13 km - stijging ca. 820 hm - afdaling ca. 670 hm)
  Van de wijk Schliersee in Neuhaus steken we vandaag de Spitzingsee de Sutten terug naar de Tegernsee-vallei. Geniet van het prachtige uitzicht op de omliggende bergen op de Rosskopf voordat je langs de Sutten-skipiste terug naar de vallei gaat.

  Wandeltijd: ca. 5 uur
 8. Dag 8: Individuele terugreis of verlenging
  Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van de Tegernsee. Of wil je een dagje langer blijven en Beieren beleven?

Anderen bekeken ook