Autorondreis Typisch Toscane

 • Toscane landschap zonsondergang
 • Uitzicht op San Gimignano, Toscane
 • Straatje in Lucca, Toscane
 • Wijnstokken op het platteland van Toscane
 • San Gimignano plein, Toscane
 • 13 foto's
 • Bezoek Lucca, San Gimignano, Florence en vele andere hoogtepunten
 • Inclusief diverse proeverijen
 • Bezoek een wijn- en een kaasmakerij
 • Geniet van een typisch Toscaans diner

Laat je betoveren door de schoonheid van Toscane tijdens deze prachtige rondreis! Met je eigen auto vertrek je richting het mooie Toscane. Vanuit de omgeving van Pisa ga je op ontdekkingstocht door de betoverende provincies Lucca en Siena om uiteindelijk te eindigen in het bruisende Florence. Hierbij bezoek je niet alleen beroemde bezienswaardigheden, maar ontdek je ook de verborgen parels van dez

 1. Dag 1: Heenreis naar Toscane
 2. Dag 2: Montecarlo - Lucca - San Gimignano (ca. 105 km)

Over Autorondreis Typisch Toscane

Algemeen

Laat je betoveren door de schoonheid van Toscane tijdens deze prachtige rondreis! Met je eigen auto vertrek je richting het mooie Toscane. Vanuit de omgeving van Pisa ga je op ontdekkingstocht door de betoverende provincies Lucca en Siena om uiteindelijk te eindigen in het bruisende Florence. Hierbij bezoek je niet alleen beroemde bezienswaardigheden, maar ontdek je ook de verborgen parels van deze prachtige streek. En dat alles terwijl je geniet van de heerlijke lokale gastronomie die Toscane te bieden heeft. Deze reis zal je zeker niet teleurstellen!

Hoogtepunten

Glooiende heuvels met wijnranken en olijfgaarden
Pisa
Lucca
San Gimignano
Siena
Montepulciano
Wijnproeverij bij Chianti en Montepulciano
Bezoek kaasmakerij
Florence

Hotels

Je verblijft in de volgende hotels (of gelijkwaardig):
• 1 overnachting in Locanda Il Fornello, nabij Montecarlo
• 3 overnachtingen in Hotel Le Colline in San Gimignano
• 1 overnachting in Hotel Villa Ambra in Montepulciano
• 2 overnachtingen in Hotel La Fortezza in Florence

Goed om te weten

Deze reis begint in Toscane. Uiteraard staat het je vrij om op weg naar Toscane 1 of meerdere stops te maken. De eventuele overnachtingen hiervoor dien je zelf te reserveren.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1: Heenreis naar Toscane
  Vanaf huis ben je met je eigen auto vertrokken richting Italië en kom je aan bij de accommodatie voor de eerste overnachting, namelijk Locanda Il Fornello, nabij Montecarlo. Montecarlo bevindt zich vlakbij Pisa en is daarom de ideale uitvalsbasis om dit bijzondere stadje met de scheve toren te ontdekken. De toren van Pisa heeft de stad wereldberoemd gemaakt en samen met de prachtige kathedraal is Pisa een aanrader om te bezoeken. Ook de plaats waar je vanavond overnacht is een bezoekje meer dan waard. Montecarlo is namelijk een prachtig wijnbouwgebied, schilderachtig gelegen op een heuvel. De oude stad wordt gekenmerkt door het fort dat in 1555 werd gebouwd door Cosimo I de' Medici. Vanavond overnacht je in hotel Locanda Il Fornello.
 2. Dag 2: Montecarlo - Lucca - San Gimignano (ca. 105 km)
  Na het ontbijt rijd je richting Lucca, de stad met honderd kerken en prachtige Renaissance stadsmuren. Parkeer de auto en wandel door één van de zeven stadspoorten het historische centrum binnen. Naast een kijkje bij de vele bezienswaardigheden van Lucca, zit er tijdens dit bezoek ook een kleine proeverij inbegrepen. Op het plein proef je namelijk de typisch zoete ruit Bucellato. Vervolgens stap je de auto weer in richting de volgende accommodatie in San Gimignano. De komende drie nachten verblijf je in Hotel Le Colline.
 3. Dag 3: San Gimignano - Castellina in Chianti - San Gimignano (ca. 40 km)
  Vanuit San Gimignano rijd je richting Casellina in Chianti voor een bezoek aan de tuin van het Chianti-kasteel van Brolio. Bewonder de prachtige tuinen en voel de historische sfeer terwijl je een glas wijn uit eigen wijngaard kunt proeven. Na dit bezoek en de proeverij rijd je terug door één van de meest grandioze landschappen ter wereld naar San Gimignano. Bewonder de glooiende heuvels, geometrische velden en hellingen bezaaid met wijnranken en zilverkleurige olijfgaarden. Na een ijsproeverij in een bekroonde ijssalon, heb je vrije tijd om de avond in San Gimignano naar eigen wens in te richten.
 4. Dag 4: San Gimignano - Monteriggioni - Siena - San Gimignano
  Een nieuwe dag om kennis te maken met de prachtige steden en regio’s van Toscane. Breng vandaag een bezoek aan de Middeleeuwse stad Monteriggioni. Deze stad wordt omringd door een 600 meter lange stadsmuur met mooie kantelen die nog volledig intact is. Stenen huizen en smalle straatjes kenmerken het stadsbeeld en de vele bars en restaurants nodigen uit om langer te blijven. Wij raden echter aan om door te rijden naar Siena waar de volgende kennismaking met de Italiaanse keuken op het programma staat, namelijk een traditioneel Ricciarelli gebakje. De rest van de middag staat je vrij om het kunstachtige Siena op eigen wijze te bezoeken. Wandel door de historische binnenstad met kronkelende oude weggetjes en breng een bezoek aan de vele bezienswaardigheden en uitzichtpunten die de stad rijk is.
 5. Dag 5: San Gimignano - Montalcino - Montepulciano (ca. 90 km)
  Na het ontbijt rijd je richting Montepulciano voor de volgende accommodatie waar je zult verblijven. Maak onderweg een korte stop bij het stadje Montalcino. Montalcino is leuk om even te bekijken en de hier verbouwde ‘Brunello’ wijn is wereldberoemd. Sommige soorten bereiken zelfs duizelingwekkende prijzen op internationale wijnmarkten. Na deze korte stop is het tijd om verder te gaan naar Montepulciano. In de middag staat er namelijk een bezoek aan een wijnmakerij op het programma. Tijdens de rondleiding door de wijnkelder- en makerij mag natuurlijk ook een proeverij niet ontbreken. Mocht je Italiaans niet zo goed zijn, geen zorgen, de rondleiding wordt in het Engels gegeven. Je overnacht vandaag in Hotel Villa Ambra.
 6. Dag 6: Montepulciano - Pienza - Florence (ca. 110 km)
  Het is tijd om naar het laatste overnachtingsadres in één van de bekendste steden van Toscane tijdens deze reis te rijden, namelijk Florence. Voor je daar naartoe gaat maak je nog even een stop in Pienza. In dit kleine stadje vind je talrijke monumenten zoals het Palazzo Piccolomini en de Kathedraal die een bezoekje meer dan waard zijn. Daarnaast staat Pienza ook bekend om zijn Pecorino-schapenkaas. Tijdens een bezoek aan een typische kaasmakerij in de omgeving, leer je in het Engels de belangrijkste en interessantste feiten over de productie en daarna staat er een lichte lunch met kaas- en salamiproeverij op het programma. In de middag rijd je door naar Florence voor de overnachting in Hotel La Fortezza.
 7. Dag 7: Florence
  Op deze één na laatste dag van deze reis duik je in één van de grootste kunstmetropolen ter wereld: Florence. Eén derde van alle kunstschatten in Italië bevindt zich in deze Toscaanse hoofdstad. Santa Croce, Palazzo Vecchio op Piazza della Signoria met de replica van David van Michelangelo, de kathedraal met de klokkentoren van Giotto, het Palazzo Medici-Ricardi, je hebt in Florence meer dan genoeg te bekijken en te bewonderen. Slenter door de straten en steegjes van de binnenstad, kijk in de etalages van de wereldberoemde modelabels en sluit de dag af met een typisch Italiaanse koffie op de Piazza della Repubblica. ’s Avonds staat er een typsich Toscaans diner in een restaurant in Florence op het programma.
 8. Dag 8: Terugreis naar Nederland
  Pak de koffer voor de laatste keer in om het prachtige Toscane te verlaten en terug naar huis te rijden.

Anderen bekeken ook