Lindos, Rhodos, Griekenland, heuvel met witte huisjes en groene bomen

Rhodos

Rhodos is het grootste eiland van de Dodekanesos eilandengroep. Rhodos heeft een indrukwekkend verleden en dat is overal op het eiland terug te zien. Een van de mooiste voorbeelden is het middeleeuwse oude stadsdeel van Rhodos-stad, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het feit dat het geen museumstuk is, maar een bewoonde stadswijk waar lokale winkeltjes, boetiekjes en souvenirwinkeltjes naast elkaar floreren zorgt voor een speciale sfeer. Een andere trekpleister is het pittoreske witte plaatsje Lindos, van waar je een klim kunt maken naar de Acropolis van Lindos, met de tempel van Athena Lindia. Of wat dacht je van een wandeling door de vlindervallei, of vallei van de Petaloudes. Een mooi stukje natuur met bijzondere flora en fauna.

Lees meer over Rhodos

Je vakanties

Rhodos informatie

Turquoise water bij strand Rhodos, Griekenland

De Vlindervallei

Een mooi stukje Rhodos is de vlindervallei of de vallei van de Petaloudes (Grieks voor vlinder). Dit natuurgebied met een bijzondere flora en fauna is een uniek plekje op Rhodos om een mooie wandeling te maken, in de zomermaanden zijn hier de vlinders te bewonderen, maar ook het voor- of naseizoen is een bezoekje meer dan de moeite waard.

Kalithea Springs

Zo’n 9 km ten zuiden van Rhodos stad vind je de Kalithea Thermen, een door de Italianen opgericht natuurlijk kuuroord, geopend tijdens de Italiaanse bezetting. In de 20ste eeuw is het kuuroord volledig vervallen en begin van deze eeuw volledig gerestaureerd. Je kunt het gerestaureerde kuuroord bezichtigen, inclusief de mooie mozaïek vloeren. Tijdens de restauratie is er ook een leuk strand aangelegd met een sfeervolle strandbar, waar je heerlijk
een dagje kunt doorbrengen. Entree; ca. € 5,- per persoon. De Kalithea Springs heeft regelmatig als decor gediend voor grote speelfilms zoals Zorba the Greek en The Guns of Navarone.

De Middeleeuwse oude-stad

Voor een ontdekkingstocht van de Middeleeuwse oude-stad raad ik je aan om minimaal een volle dag uit te trekken. Je kunt de stadsmuren bewandelen, het Grootmeester paleis bezoeken en natuurlijk het archeologisch museum. Zoek een heerlijk lunchplekje op een pleintje met platanen en ga daarna slenteren door de smalle steegjes en straatjes, die je van de ene in de andere verbazing zullen brengen. Als je op het drukke Socrates pleintje staat, zie je op een hoek een mooie wijnzaak, loop even naar binnen en kijk naar alle pracht die in de winkel staat. Als de eigenaar tijd heeft zal hij een kleine proeverij houden, zodat je kennis kunt maken met de Griekse wijnen. Leuke souvenir voor thuis, kun je onder het genot van een glaasje wijn, nog even nagenieten.