Corona maatregelen Israël

Huidige maatregelen in Israël

Vertrek uit Nederland en aankomst in Israël

  • Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen, moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. Je kunt op de luchthaven of tijdens het boarden gevraagd worden om de gezondheidsverklaring te laten zien. De gezondheidsverklaring kun je hier downloaden en invullen.

  • Reizigers met een Israëlisch paspoort of Israëlische verblijfstitel mogen Israël inreizen. Reizigers die naar Israël willen reizen en niet de Israëlische nationaliteit hebben, moeten vooraf toestemming vragen bij de ambassade van Israël in Den Haag. De toestemming, samen met een negatieve PCR-test die 72 uur voor vertrek is afgenomen, moet je bij het instappen van het vliegtuig laten zien.

  • Het is verplicht om binnen 24 uur voor vertrek naar Israël online een 'inbound passenger statement' in te vullen. In het formulier moeten al je persoonsgegevens, adressen waar je verblijft gedurende de reis naar Israël en een gezondheidsverklaring worden ingevuld.

  • Reizigers die niet gevaccineerd zijn moeten bij binnenkomst in Israël verplicht in quarantaine voor de duur van 10 dagen. De quarantaine kan thuis of in een hotel. Er moet tijdens de quarantainetijd 2 coronatests worden gedaan. De eerste dient aan het begin van de quarantaine te worden gedaan en de tweede na 9 dagen van de quarantaine. Beide uitkomsten moeten negatief zijn om uit quarantaine te mogen.

  • Reizigers die buiten Israël hun vaccinatie hebben gekregen moeten bij aankomst in quarantaine verblijven. Zij kunnen een vrijstelling aanvragen als zij een serologische test laten afnemen bij een door het Israëlische Ministerie van Gezondheid goedgekeurd laboratorium. Bij een negatief testresultaat kunnen zij dan online een vrijstelling aanvragen. Zie voor meer informatie en voor bijlagen bij de aanvraag de website van de overheid van Israël.

Meer informatie over in- en uitreizen vind je op de website van de overheid van Israël (informatie in het Engels).